Brexit: David Cameron a plans dupa discursul in care si-a anuntat demisia

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 20:59
15127 citiri
Brexit: David Cameron a plans dupa discursul in care si-a anuntat demisia
Foto: Facebook/David Cameron

Momentele ce au avut loc, vineri, in biroul premierului britanic David Cameron, dupa ce si-a anuntat retragerea din functie, au fost cu adevarat emotionante.

Daca in fata camerelor de filmat David Cameron si-a tinut lacrimile in frau, nu aceeasi tarie a avut-o in interiorul biroului sau, in fata oamenilor din echipa sa, dupa cum a sustinut Ian Birrell, fost purtator de cuvant al premierului britanic.

"A fost foarte emotionant. Toata lumea plangea - barbati, femei, functionari publici. Si apoi a inceput si David sa planga", a scris Ian Birrell intr-un articol publicat de Daily Mail.

Birrell a adaugat ca in noaptea precedenta premierul britanic si-a chemat cei mai vechi prieteni sa urmareasca impreuna rezultatele referendumului.

"Cameron era nervos, dar plin de speranta, si le spunea prietenilor ca ar trebui inchis daca va mai sugera vreodata un asemenea referendum. Sondajele interne aratau ca 55% dintre britanici vor cere sa ramana in UE", a continuat acesta.

Ian Birrell a mai spus ca durerea lui David Cameron, de dupa referendum, este si mai mare pentru ca munca sa de-o viata si mostenirea sa politica au fost distruse de oameni apropiati care l-au tradat.

Potrivit acestuia, David Cameron a fost batut de un fost coleg, Boris Johnson, dar acesta nu a fost niciodata de incredere, asa ca nu conteaza foarte mult. Marea tradare a venit de la Michael Gove (ministrul Justitiei) si Steve Hilton, nasul lui Ivan, fiul lui Cameron care a murit in 2009, si un sfatuitor apropiat al sau.

Fostul purtator de cuvant al lui Cameron mai spune ca acesta nu se poate sustrage de la asumarea responsabilitatii pentru referendum. "Ii va pata pentru totdeauna reputatatia", a continuat acesta.

Un alt prieten de-al lui Cameron a spus ca este foarte trist pentru ce i s-a intamplat premierului britanic. "A fost un proces oribil pentru el", a spus amicul oficialului britanic.

Cu toate regretele, David Cameron va pleca peste trei luni din functia pe care o detine de sase ani, pentru ca 51,9% dintre britanici au votat pentru iesirea din UE, iar 48,1% au votat pentru ramanerea in blocul comunitar.

#David Cameron plans Brexit, #David Cameron plans referendum, #Marea Britanie iesire UE , #David Cameron