Ziare.com

Brexit: Londra va pierde 800 de miliarde de euro si 10.000 de joburi in favoarea Frankfurtului

Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 08:47

   

Brexit: Londra va pierde 800 de miliarde de euro si 10.000 de joburi in favoarea Frankfurtului
Londra va pierde active de pana la 800 de miliarde de euro in favoarea Frankfurtului, din cauza Brexit-ului, pana in martie, in conditiile in care bancile isi transfera afacerile in alte centre financiare, potrivit grupului german de lobby Frankfurt Main Finance (FMF).

Datele sunt calculate pe baza informatiilor ca 30 de institutii financiare au cerut aprobarea Bancii Centrale Europene (BCE) sa isi mute sediile centrale la Frankfurt, arata CNBC.

Acest numar va fi si mai mare pana in martie, iar cresterea va continua dupa Brexit, potrivit FMF.

Cei 800 de miliarde de euro transferati din Londra sunt active precum numerar, stocuri si cheltuieli preplatite.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Potrivit unui email al FMF, companiile muta respectivele active de la Londra la Frankfurt pentru ca noile birouri sa indeplineasca conditiile minime prevazute de lege.

Directorul general al FMF, Hubertus Vath, a explicat in raport ca incertitudinile obliga bancile sa isi transfere unele divizii sau toate operatiunile din Marea Britanie.

"Atata timp cat vor persista incrtitudinile, majoritatea institutiilor vor prefera probabil solutia minima. In orice caz, este clar ca vor urma efecte secundare considerabile", a spus acesta.

Mai multe banci mari au anuntat ca vor transfera locuri de munca in afara Londrei, inainte de Brexit.

Banca Angliei avertizeaza ca efectele Brexit vor fi mai grave decat criza financiara, in lipsa unui acord cu UE

FMF anticipeaza ca pana la 10.000 de locuri de munca vor fi mutate la Frankfurt inainte de Brexit, iar transferurile vor continua pana in 2024.

Situatia este ceva mai complicata, pentru ca in multe cazuri unele banci au deschis sau au extins birourile europene, dar nu au anuntat planuri masive de transferare a angajatilor din Londra in alte locatii. Alte banci analizeaza reorganizarea pe scara larga a operatiunilor europene.

Grupuri care reprezinta Londra si sectorul sau financiar au spus CNBC ca industria se pregateste pentru cel mai prost scenariu, dar nu a resimtit inca un impact major al transferarii de operatiuni.

Catherine McGuinness, presedinte pentru politici la City of London Corporation, nu a observat temeri legate de pierderi majore de locuri de munca. McGuinness a spus ca firmele urmaresc cu atentie desfasurarea negocierilor dintre cele doua parti.

Citeste si Theresa May vrea ca Brexit-ul sa tina doi ani, o parte din Partidul Conservator incearca s-o demita. Va supravietui?
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Brexit efecte financiare
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 5026 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

vremurile maestrilor

aceasta expresie are propria dinamica, pentru ca se alatura alteia, 'toate la timpul lor', prin urmare are si 'think big' timpul lui

vremea lui think big e, intotdeauna, 'vremea noilor temelii', iar vremea 'noilor temelii' se manifesta ciclic, odata la 100 de ani
daca ai pierdut folosul acestor vremuri, temeliile dezvoltarii au fost proiectate si construite in lipsa ta, de catre altii, deci te includ, dar in sens invers decit ti-ai fi dorit, tu mai putind doar sa fii cel care este 'consumat' pentru ca dezvoltarea sa se manifeste plenar, nu cel care 'consuma', generind dezvoltare

odata cu Donald a devenit clara manifestarea unui nou ciclu de dezvoltare, despre care exista cunoastere, dar poate era mai neclara pentru unii
in lumea mare s-a dat Startul unui nou ciclu de dezvoltare de 100 de ani, vechile temelii ale civilizatiei sint darimate controlat, alte temelii sint ridicate, temelii capabile sa sustina dezvoltarea 100 de ani.
asta! e vremea potrivita pentru a gindi la scara mare!
asta!
alta vreme potrivita va mai aparea peste 100 de ani!

ceea ce nu se intelege, poate, este ca Startul e...Start!
deci TOTI sint aliniati, frumusel, in fata liniei de Start, umar la umar! acest 'reStart' care 'se da' periodic este fundamental oriunde in Univers si e rezultatul manifestarii Anotimpurilor oriunde in Creatie! Miscarea e ciclica, in Creatie, si asa e si miscarea Civilizatiei, nu altfel

deci iata care e masura acestor vremuri: colosala!
cind vor mai aparea vremuri ca astea? cum cind, la Primavara, adica peste 100 de ani!
vremea ginditului la scara mare e Primavara, or fix acu se manifesta Primavara! prin urmare ginditul la scara mare e disponibil oricui, sub forma de Potential, ca Primavara asta aduce, un Potential de dezvoltare disponibil Tuturor celor care stau, umar la umar, in fata liniei de Start!
(atita tot ca, daca ai insira Primaverile, potentialele disponibilizate de acestea pot fi suprapuse pe un sir fibonacci, de aici putindu-se pricepe masura Colosala! a Potentialului disponibilizat in aceasta Primavara, pentru ca ne e la indemina Primavara trecuta, deci ce s-a intimplat pe parcursul ultimei sute de ani, si privind ce s-a intimplat, minunile tehnologice etc!, putem deduce Potentialul disponibilizat ciclului Prezent de dezvoltare! Or e clar ca e infricosator de colosal ce e!)

deci io zic asa: nu prea mai e timp pentru gindit la scara mare, unii au gindit deja, altii inca se mai gindesc, noi...habar n-am ce facem!, dar vremea disponibila 'ginditului' si-a cam scurs timpul.

ginditul la scara mare e pentru oameni potriviti acestui fel de a gindi. si numai pentru ei.
astea, in Civilizatie, sint vremuri cum n-au mai fost in oricare alta Civilizatie, ca alea au 'murit' inainte sa ajunga pe Nivelul asta, dar, si mai important, astea sint vremuri cum n-au mai fost in Creatie!
astea sint Vremurile Maestrilor!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor