Brexit: Ce gaura ar putea sa cauzeze in economia Marii Britanii (Video)

Luni, 21 Martie 2016, ora 08:02
5434 citiri
Brexit: Ce gaura ar putea sa cauzeze in economia Marii Britanii (Video)
Foto: Ziare.com

Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana ar putea sa cauzeze o gaura in economia tarii de peste 100 de miliarde de lire si peste 1 milion de britanici si-ar putea pierde locul de munca dupa contractia pietei, arata un studiu facut la comanda angajatilor Confederatiei pentru Industria Britanica.

Economia va fi redusa cu pana la 5% pana in 2020, ceea ce inseamna peste 100 de miliarde de lire. De altfel, intr-un scenariu in care acordurile comerciale ar fi semnate imediat, economia s-ar contracta cu 3%, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Drama Brexit a luat sfarsit: Acord al liderilor europeni - In ce conditii ramane Marea Britanie in UE

Drama Brexit a luat sfarsit - Detalii ale noului acord al UE pentru Marea Britanie

"Analiza arata foarte clar de ce iesirea din Uniunea Europeana ar fi o lovitura grea pentru standardele noastre de viata, locurile de munca si cresterea economica. Economiile pe care le-am face din reducerea contributiilor la bugetul european si eliminarea legislatiei impuse de la Bruxelles sunt depasite de impactul negativ asupra comertului si investitiilor. Chiar si in cel mai bun caz posibil, economia Marii Britanii va fi lovita de o unda de soc", a precizat Confederatia pentru Industria Britanica (CBI).

De asemenea, CBI a avertizta ca efectul undei de soc asupra economiei britanice va fi acelasi, indiferent de acordurile comerciale negociate de Executiv cu fostii parteneri europeni.

David Cameron avertizeaza: Brexit-ul va ameninta securitatea noastra economica si nationala

CBI a anuntat ca va promova situatia economica a Regatului Unit pentru campania de ramanere in blocul comunitar, ceea ce a atras critici din partea euroscepticilor, care sustin ca lumea afacerilor este divizata, asemenea societatii, pe problema Brexitului.

In apararea sa, CBI a publicat, saptamana trecuta, un sondaj care demostreaza ca 80% dintre membri sai sunt de parere ca ramanerea in UE este solutia, in vreme ce doar 5% cred in miracolul economic care va urma Brexitului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Criza mondială lovește cu putere toate țările. Cum își fac oamenii singur rău printr-o metodă simplă
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Cum își fac oamenii singur rău printr-o metodă simplă
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul chipset Dimensity 6300, care vine să înlocuiască Dimensity 6100+, cunoscut pentru integrarea în modele de telefoane accesibile precum Galaxy M15. Noul procesor promite...
#Brexit Marea Britanie, #marea britanie uniunea europeana, #Brexit Marea Britanie economie , #Marea Britanie
Comentarii
Poza marin123
marin123
rank 5
Poza DemonBanal
DemonBanal
rank 5
felicitari marii britanii care lupta pentru independenta