Brexit: Vodafone vrea sa-si mute sediul central din Londra (Video)

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 17:08
4353 citiri
Brexit: Vodafone vrea sa-si mute sediul central din Londra (Video)

Compania britanica Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobila din lume, care are operatiuni si in Romania, se alatura firmelor care si-ar putea muta sediul central in afara Regatului Unit, in contextul votului pro-Brexit dat de populatie saptamana trecuta.

Afacerile de pe Batranul Continent sunt importante pentru grupul telecom, avand in vedere ca 55% din profitul inregistrat anul trecut a fost realizat in Europa.

Pe de alta parte, activitatile din Marea Britanie au contribuit doar cu 11% la castiguri.

Vodafone a precizat ca este important sa-si mentina accesul la "libera circulatie a oamenilor, capitalului si bunurilor din UE", dar este prea devreme "sa ajunga la o concluzie clara privind amplasarea pe termen lung a sediului central", insa vor fi adoptate "deciziile adecvate", transmite BBC.

Operatorul are sediul central la Londra, dar si o divizie operationala la Newbury, in Berkshire. In Marea Britanie are 13.000 de angajati, iar in afara tarii lucreaza 108.000 de persoane.

In toata Europa, Vodafone are aproximativ 122 de milioane de abonati la serviciile de telefonie mobila, iar in Romania serviciile sale sunt folosite de 8,6 milioane de clienti.

Companiile s-ar putea muta din UK

Vodafone nu e singura companie care ar putea pleca din Marea Britanie. De fapt, e posibil ca aceasta tara sa piarda zeci de mii de joburi.

Astfel, analistii bancii de investitii Keefe, Bruyette & Woods au estimat ca marile banci americane ar putea transfera in afara Londrei peste 7.200 de angajati.

Astfel, JPMorgan ar urma sa transfere 1.000 de angajati din 16.000, Citigroup 2.000 din 8.000, Bank of America peste 1.300 din circa 5.500, Goldman Sachs 1.600 din 6.400 si Morgan Stanley 1.200 din 5.000, conform Keefe, Bruyette & Woods.

Mai mult, compania de consultanta PriceWaterhouseCoopers anticipeaza ca, pana in 2020, tara va pierde 70.000-100.000 de locuri de munca in industria serviciilor financiare.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
patrula
rank 5
tot au prelat ei dusmanos Mannesmann... daca se muta in Germania -si