Articol citit de 25799 ori
Daca pub-urile nu mai au bere si whisky, Anglia va deveni
republica :)=)))) Legumele nu intereseaza pe nimeni.
La primavara va incepe vanatoarea cu arcul si sageata pentru aprovizionarea cu carne.
S-a terminat cu Beaujolais, cu foie gras, steack de Limousin si alte porcarii europene.
Englezii se vor limita pa pudding si la fish&chips. Si la sanwichuri cu castraveti la Five O'Clock Tea.
Ha, ha, ha!
Pană la urmă, după ce vor trece prin toate chinurile, vor accepta CHIAR ȘI să treacă volanul mașinilor pe partea corectă, doar... doar... vor fi acceptați inapoi...
Asta e doar inceputul.
Daca britanicii nu au gandit atunci, cu stomacul plin, cand au votat Brexitul, vor gandi acum, cu stomacul gol, consecintele Brexitului. Dar nu numai la alimente vor aparea probleme. Si la medicamente, si la servicii, ca nu va mai lucra in UK est-europeanul, ca sa huzureasca englezul.
Sa vina Citu sa puna totul pe roate.
.
Povesti!
Anglia e fost imperiu, nu au nevoie de UE ca sa o duca bine, ci dimpotriva. Cum sa astepte un imperiu sa vina Merkel si sa stabileasca cote de emigranti pentru ei? Sau sa imparta Germania si Franta, cu usile inchise, bugetul UE pentru agricultura (care, apropos, este cel mai mare din UE).
Chestia asta cu "vai, ce prosti au fost cand au votat" este lansata si intretinuta despre ignorantii care nu cunosc istorie si economie, Anglia nu e Romania, nu traieste din banii UE. Acum ei sunt la inceput, si-au resetat tot ce inseamna politica vamala, e normal sa fie niste sincope la inceput. Iar coada de est-europeni la angajare in UK tot o sa fie.
Cel mai elocvent a exprimat-o chiar Boris Johnson: "suntem intr-un taxi, soferul nu vorbeste engleza si noi nu stim incotro ne duce' ce facem, stam sau coboram?".
Destept e Boris asta.
Se urca intr-un taxi, fara a discuta, in prealabil cu soferul, asa cum se procedeaza, adica sa-i spui daca nu buna ziua, buna dimineata, buna seara, dupa caz, macar unde vrei sa mergi, iar daca ala nu schiteaza nimic, asta inseamna ca nu a inteles nimic, daca nu vorbeste si limba in care i te adresezi, deci nu mai urci in taxiul ala, dar daca totusi din prostie ai urcat, nu mai cobora in mers, macar, chiar daca, crezi, sau vezi tu ca ala, soferul taxiului, nu merge unde trebuie. Boris, inteligentul vostru este dublu prost. O data, ca se urca in taxiul cu soferul inabordabil, pentru ca omul daca nu vorbeste aceeasi limba cu tine, nu prea ai sanse sa comunici cu el, si apoi, urcat prost, coboara si mai prost, in mers, pentru ca UE asta nu a oprit sa coboare UK, UE merge mai departe. Cine coboara din mers isi asuma riscurile. si pretul nu e chiar mic, dupa cum se vede. UK trebuia sa se uite la Germania, cat a platit Germania de Vest ca sa se Reuneasca cu Germania de Est. Si aia a fost o recasatorie, ca sa spun asa, nici macar Casatorie, unde fiecare vine cam de la zero. La recasatorie, ceva-ceva mai au aia, din prima casatorie. Dar in practica intotdeauna o Casatorie este mai ieftina decat un Divort. Sa vedem cat va plati acum UK pentru Divort. Ca de platit va plati incredibil de mult. Dureros de mult.
Viitorul va arata cat de destept/prost e Borris
Caci noi romanii le stim pe toate, pacat ca nu conducem noi lumea, ar arata altfel, ar invata si americanii ce e aia spaga si nu ar mai fi someri in America, ar lucra toti la stat, iar Trump/Biden ar fi remunerati mai prost decat un directoras de institutie.
Cat despre plimbarea lui Boris, probabil ca si-a facut calculele si ii costa mai putin sa coboare din taxi decat sa mearga mai departe.
Pai Romania traieste de 20 ani pe banii UE, poi UE nu e societate comerciala, banii vin de la aia bogati (inclusiv Anglia) la cei saraci (recte Romania).
Toti desteptii comenteaza, dar UK a incheiat niste acorduri comerciale deloc dezavantajoase cu UE, a.i. produsele lor cheie (whisky etc.) sa nu aiba taxa vamale. Iar companiile de servicii (vezi Vodafone) au demult sedii si conturi in UE.
hmmm...
ai dreptate cu un un lucru, Anglia a fost imperiu. acum nu mai e. vo trai si voi vedea si noi, asta de rand, care nu stim economie si istorie. intr-un sistem global, care zeci de ani a fost conceput si adaptat ca sa functioneze ca un intreg, cand unul dntre membri pune bariere... asta se intampla.
@Tot Tu. Importul de steack de cangur australian a atins
cote istorice in Anglia. Delicatesa de la Buckingham Palace este tocanitza de caine Dingo si friptura de ren canadian cu sos de foi de menta indian.
Gastronomia engleza a explodat cu cateva noutati mondiale, despre care decenta ma impiedica sa scriu :))))
gainile lui trump si putin din uk vor regreta brexitul
dovada ca britanicii au luat-o razna este ca insusi tatal premierului boris johnson a solicitat cetatenia franceza.
Iar propagandă globalista Neo comunista
Articol varza.viața merge inainte cu sau fără UE. principalul ca au control la granițe și mai sint obligați sa accepte cote de emigranți musulmani care-și aduc neamurile după aia. Inceputul poate e un pic dificil insă va fi super după aia. Mulți din uniune sint cu ochii pe ei sa vadă dacă funcționează pentru a părăsi și ei Corabia care se scufunda incet da sigur mai ales cu corona acum se duce și mai rapid la fund. Vestul se va adapta repede ca au industrie și prostime multă care caută de munca insă pentru banane ca Romanica și estul Europei vor veni vremuri nasoale ca au vindut tot la fier vechi. toată propaganda globalista neocomunista la tv și pe internet e inducere in eroare
Eu cred ca ii doare'n basca
Se reorientează si iau din colonii sau de la tarile din imperiu.
Britanicilor le va fi atat de greu cat va dori Europa sa le fie.
Treaba cu rafturi goale e pasagera.
O, sancta simplicitas!
Care colonii? Fosta-i lele cand ai fost. De acum vor lua praful de pe tobă din fostele colonii.
Vom vedea.
Eu răman la pronosticul meu. II doare in basca. E trecătoare treaba cu lipsurile.
in 5 ani ne batem cu ei la cules de asparagus in germania
E una sa fii un atarnator ca romanica cu contribuie zero si e alta sa fie contabilul europei cu sute de miliarde din comisione ,taxe , cu sute de miliarde si asigurari bani luati pe nimic plateau sub 4% din cat catigau din toata europa .Ei aici sperau ca raman contabilul preferat al europei ca nu aveau pe cine , dar le-au rup aia gura .Au mai ramas cu bula imobiliara , pompeaza aer la greu sa o faca mare si dodoalasa dar a pierdut din suflu de cand investitorii lumii au inceput sa se retraga.80 % din apartamentele care se vindeau din faza de desen inainte , acum raman nevandute. S-au pus pe tiparit trilioane acum si englezii ca americanii sunt curios unde gasesc habarnisti economici precum Citu si virgil popescu care sa e vanda bucati din colosi economici si energetici pe vagoane de maculatura fara valoare.
Fie ca ne place sau nu sunt o putere
Sunt popoare cu tradiție milenara care eu cred ca depășesc ușor o faza de genul arătat in articol.
Romania a fost mereu la confluenta dintre imperii si sfere de interes. Mereu va fi slaba pentru ca exista interesul sa fie slaba din partea celor puternici.
Churchill descria acum 70 de ani foarte bine situația care se aplica si acum: spunea ca Anglia se afla "intr-o superba izolare". Izolarea este atuul lor. II apară de lucruri de care noi nu ne putem apară.
Albion
Izolarea lor se manifesta doar față de Europa deoarece aveau coloniile. La finele celui De-al Doilea Război Mondial Churchill a sacrificat Europa Central Răsăriteană din două motive: ii era frică de nerespectarea de către Stalin a ințelegerii de a se opri pe Elba și pentru a salva coloniile. Temporar a reușit să le păstreze. Nu pentru mult timp. E un paradox, UK s-a numărat printre invingători dar a pierdut statutul de mare putere. Nu mai este ce a fost in epoca victoriană, cand lordul Palmerston dirija toată Europa. Ca o idee, Unirea Principatelor nu s-ar fi putut realiza fără acordul său, obținut de Napoleon al III-lea. Au devenit o țară oarecare a Europei, dacă ne raportăm in primul rand la Europa Occidentală. In UE au tot incercat să aibă un statut aparte, dar degeaba. Tocmai de aceea au plecat deoarece vroiau să dirijeze, ca in sec. al XIX-lea, bătranul continent.Acum plang după statutul de mare putere. Evident, istoria și tradițiile lor merită intreaga considerație. Am fost acolo, pană-n Scoția și mi-au plăcut multe la ei. Din păcate politica lor externă este in contradicție cu realitățile zilei.
China , india au traditie milenara, nu anglia
in anii 80 anglia merge cu ziua la munca in germania. dupa al 2 lea razboi tunurile pe populatie si banii dati cu nemiluita de americani i-au salvat de socialism,acum se dau mari doctori in democratie de cand au gasit secretul tipariri trilioanelor la fel ca americanii.Singurul merit ca au invatat sa-si foloseasca bulel econimice in avantajul lor . Dar acolo spirtul si tescovina sociala nu poate sa decida ministrul economiei si asta este un avantaj .Ii lasa sa-i dea cu parerea dar omul propus este o somitate morala si culturala nu este badalau ,sau sosoaca.Mai fura si acolo dar un om politic care a incercat sa minta la cheltuieli s-a dus 6 ani la puscarie pentru 30000 £ a mintit ca a luat taxiul zilnic cand venea cu bicicleta la parlament.Ca mentaliatae ei au ramas la stadiul de servitori care nu are treaba cine sau cum ii guverneaza pentru ca stiu ca o fac in interes national nu ca la noi ,unde o tara intreaga trudeste si munceste sa aiba bugearii din ce sa se inbuibe odihnitor :)
Vad ca
Romania e plina de economiști, experți aici pe ziare. Presupun că de asta merge totul strună in țară? Supermarketurile sunt bine mersi, intr-adevăr nu mai găsesc salata preferata la Tesco dar Sainsbury era plin.
In caz de fortza majora, romanii sunt dispusi chiar...
... sa vi-l imprumute pe maistrul economiei Citzu, ca tot umbla asa un zvon ca ar cunoaste limba engleza.
Pana atunci insa vor continua sa barfeasca cate-n luna si stele in buna traditzie a pensionarilor din Romanica de prin parcurile de altadata, unde totzi se pricepeau la toate si mai aveau si pareri pe care le dezbateau pana la apusul soarelui, cu tzuica-n nas, exact ca-n poiana lu Iocan... :)