Ziare.com

In ciuda infrangerii din Camera Lorzilor, Theresa May merge mai departe cu declansarea Brexit

de Florin Necula
Joi, 02 Martie 2017, ora 11:25

   

In ciuda infrangerii din Camera Lorzilor, Theresa May merge mai departe cu declansarea Brexit
Prim-ministrul britanic, Theresa May, a insistat sa se respecte orarul stabilit deja de ea privind declansarea Brexit, in ciuda faptului ca a suferit prima infrangere parlamentara.

The Telegraph subliniaza ca May a insistat intr-un mod "sfidator" pentru continuarea programului declansarii Brexit, desi reprezentantii Camerei Lorzilor au votat amendarea legislatiei, pentru a forta Guvernul sa le garanteze drepturile cetatenilor europeni care traiesc in Marea Britanie.

Totusi, premierul este increzator ca amendamentul acesta va fi respins de Camera Comunelor in a doua parte a acestei luni.

Astfel, oficialul din Downing Street, resedinta traditionala a premierului britanic, a insistat ca orarul pentru Brexit "ramane neschimbat".

Prim-ministrul britanic vrea ca respectarea drepturilor cetatenilor europeni din Marea Britanie sa fie facuta cu o conditie - aceea ca intai UE sa acorde drepturi reciproce celor 900.000 de britanici care traiesc in statele membre UE.

Theresa May intentioneaza sa notifice Uniunea Europeana privind intentia Marii Britanii de a se retrage, pe 15 martie, declansand astfel cei doi ani de negocieri care se vor incheia cu Brexit-ul propriu-zis, in 2019. In mod normal, acest lucru ar urma sa aiba loc in prima jumatate a acelui an, in perioada in care Romania va detine presedintia Consiliului UE.

Pe 24 ianuarie, Curtea Suprema a Marii Britanii a decis ca Brexit-ul poate fi declansat doar cu aprobarea Parlamentului, care trebuie sa-si dea acordul pentru declansarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona.

Iata mai multe detalii despre procedurile privind iesirea Marii Britanii din UE

Apoi, pe 1 februarie, Theresa May a primit votul Parlamentului sa inceapa negocierile pentru Brexit

Citeste si un interesant punct de vedere subliniat de autorul Articolului 50
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6380 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nu cred ca britanicii vor inghite Brexit-ul!

anumite reminiscente nationaliste,conservatoare,inchistate in mentalitati perimate vor stagnare,dar istoria curge si totul evolueaza!
deci NU Brexitu-lui!
NU ,dezmembrarii UE- o uniune tanara si benefica pentru economiile si democratiile incepatoare!

 

 

erata,sorry!

"vor inghiti" si "Brexit-ului"!
Danke!

 

 

Splendida postare!! Mi’ai adus aminte de tineretze!

Ai produs o postare superba, coborita direct din Pravda sovietica .. ori .. Izvestia anilor ’50, cind ieream fishiorash si la trup curat!! Doar citeva mici modificari in text si sintem in anii ’50:
"anumite reminiscente capitaliste,burgheze,inchistate in mentalitati perimate vor stagnare,dar istoria curge si totul evolueaza!
deci NU capitalismuilui muribund!
NU ,razboiului imperialist, DA comunismului biruitor, DA tzarilor comuniste din UE, tzari tinere cu ieconomii benefice pentru oamenii muncii de la orase si sate!
Traiasca lupta pentru pace in UE! Traiasca Comunismul atotbiruitor in scumpa noastra patrie ..... xUIEEEEEEE!!!!"
Nu tragetzi tovaraaaaaashi! Aaaaaaaaaaaaaa ....

 

 

Se amplifica conflictul intre institutiile statului Britanic!

Dupa Brexit,societatea britanica s-a divizat in doua, o parte, in frunte cu Guvernul, vrea sa plece din Blocul Comunitar, cealalta parte in frunte cu Parlamentul nu doreste acest lucru. Situatia se complica si mai mult atunci cand vorbim de Scotia si Irlanda de Nord, care nici nu vor sa auda de parasirea UE. Shalom

 

 

Nu este adevărat că Parlamentul Britanic...

Nu este adevărat că Parlamentul Britanic este impotriva Brexit-ului. Parlamentul are două camere. Camera Comunelor a votat *pentru* ca guvernul să pornească procedura de iesire den UE. Camera Lorzilor *nu* a votat ca guvernul să *nu* pornească această procedură, ci a votat pentru ca iesirea din EU să fie conditionată de salvgardarea intereselor ne-britanicilor aflati in Marea Britanie. Insă primul ministru si Guvernul ei doreste o *reciprocitate* cu Uniunea Europeană: salvgardarea intereselor ne-britanicilor aflati in Marea Britanie să fie conditionată de salvgardarea intereselor britanicilor aflati in tările UE.

Dacă camera Lorzilor decide că interesele ne-britanicilor sunt inatacabile, EU nu mai are niciun motiv să tolereze cetăteni britanici in EU.

Asa functionează lucrurile - cu un fel de santaj, dar tonul in această directie a fost dat de EU incă cu zeci de ani in urmă.

Se amplifica conflictul intre institutiile statului Britanic!

Dupa Brexit,societatea britanica s-a divizat in doua, o parte, in frunte cu Guvernul, vrea sa plece din Blocul Comunitar, cealalta parte in frunte cu Parlamentul nu doreste acest lucru. Situatia se complica si mai mult atunci cand vorbim de Scotia si Irlanda de Nord, care nici nu vor sa auda de parasirea UE. Shalom

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor