Doua femei se lupta pentru postul lasat liber de Cameron si amandoua au vesti proaste pentru imigrantii din UK

Sambata, 09 Iulie 2016, ora 09:55
20681 citiri
Doua femei se lupta pentru postul lasat liber de Cameron si amandoua au vesti proaste pentru imigrantii din UK
Foto: Twitter/@andrealeadsom

Dupa ce David Cameron si-a anuntat demisia din functia de premier al Marii Britanii, doua femei s-au inscris in cursa pentru postul lasat liber si ambele au promis vineri ca vor impune reguli mai stricte cetatenilor UE din UK, ceea ce i-ar afecta si pe romani.

Cele doua candidate care vor sa devina viitor prim-ministru al Marii Britanii sunt ministrul de Interne, Theresa May, si ministrul Energiei, Andrea Leadsom (foto).

Dintre cele doua, membrii Partidului Conservator o vor alege pe succesoarea lui David Cameron, noteaza Reuters.

Amandoua au promis ca vor restrictiona libera circulatie a cetatenilor din UE.

"Persoanele care vin in vacanta sau calatoresc in interes de afaceri sau colaboreaza in domeniul stiintei vor putea sa faca acest lucru, dar dreptul de sedere si dreptul de a lucra aici vor depinde de permisele de munca", a spus Andrea Leadsom pentru Times.

De asemenea, ea pare sa sugereze ca orice cetatean al UE care soseste dupa data de 9 septembrie, cand va fi ales un nou premier, nu ar mai putea sa ramana in Marea Britanie protejat in virtutea regulilor UE: "Sub libera circulatie a persoanelor nu trebuie sa garantezi circulatia gratuita pentru totdeauna", a subliniat ea.

Theresa May, care a obtinut mai mult sprijin din partea parlamentarilor conservatori intr-un vot joi, a afirmat la randul ei ca va schimba regulile de circulatie a persoanelor.

"Daca eu sunt prim-ministru, vom iesi din Uniunea Europeana si o parte din aceasta miscare va insemna controlul liberei circulatii", a spus May pentru The Telegraph.

Controlul asupra numarului de noi sosiri in Marea Britanie a fost un factor major de decizie pentru multi dintre cei 52% dintre britanici care au sprijinit parasirea Uniunii Europene, dar Marea Britanie ar putea sa accepte cetateni ai UE in schimbul accesului la piata unicaa blocului comunitar, mai noteaza Reuters.

Cand britanicii au fost pusi sa aleaga intre cele doua, 48% dintre cei intervievati au declarat ca sunt in favoarea mentinerii accesului la piata unica, comparativ cu 37% care au spus ca plafonarea imigratiei din Europa este mai importanta, potrivit unui sondaj realizat de ORB pentru The Independent si publicat vineri.

In jur de 150.000 de membri obisnuiti ai Partidului Conservator la putere vor alege un succesor al lui Cameron pe 9 septembrie, aminteste Reuters.

Numarul romanilor si bulgarilor care au plecat in Marea Britanie s-a inmultit dupa ridicarea restrictiilor de pe piata muncii, la 1 ianuarie 2014. Astfel, in perioada iulie 2014 - iunie 2015, au ajuns in UK 50.000 de imigranti din aceste doua tari, cu 19.000 mai multi decat in precedentele 12 luni.

Afla si cat de mult depinde UE de Marea Britanie din punct de vedere economic

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Marea Britanie candidate premier, #Marea Britanie libera circulatie romani, #Brexit cetateni UE , #Marea Britanie
Comentarii