Marea Britanie iese din UE: David Cameron si-a anuntat retragerea (Video)

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 10:30
21751 citiri
Marea Britanie iese din UE: David Cameron si-a anuntat retragerea (Video)
Foto: Facebook/ David Cameron

Prim-ministrul David Cameron si-a anuntat retragerea din functie, vineri, la scurt timp dupa aflarea rezultatului referendumului de joi din Marea Britanie, in urma caruia s-a votat iesirea tarii din Uniunea Europeana.

Liderul de la Londra a subliniat ca va mai ramane in functie trei luni.

Premierul britanic a multumit celor care au sustinut ambele variante si a subliniat ca trebuie respectata decizia luata. In plus, i-a asigurat pe toti ca Regatul Unit va ramane puternic si ca nu vor fi schimbari imediate.

Cameron a mai spus ca urmeaza negocieri cu Uniunea Europeana si ca el va mai ramane in functie trei luni, dupa care un nou premier va incepe aceste negocieri.

Ce se intampla dupa BREXIT? URMARESTE LIVE evolutiile internationale dupa decizia britanicilor

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXt, declaratiile lui David Cameron:

- Peste 33 de milioane de oameni si-au spus cuvantul. Trebuie sa fim mandri ca putem sa le incredintam aceste decizii.

- E mai bine sa punem oamenilor intrebarea, asta am si facut. Vreau sa multumesc tuturor celor care au participat la campanie de partea mea.

- Vreau sa-i felicit si pe cei care au luat parte la campania de parasire, pentru pasiunea lor. Nu este o decizie luata cu usurinta.

- Nu ne putem indoi de rezultat. In intreaga lume, oamenii s-au uitat cu atentie sa vada ce va decide Regatul Unit.

- Ii asigur pe toti ca Regatul Unit este puternic. Nu vor exista schimbari imediate.

- Trebuie sa ne pregatim pentru o negociere cu Uniunea Europeana. Trebuie ca toate partile Regatului Unit sa fie protejate. Este nevoie de o conducere puternica.

- Ma bucur ca am fost prim-ministrul acestei tari timp de sase ani.

- Suntem puternici din punct de vedere economic. Trebuie sa ne pregatim sa luptam cu marile decizii.

- Am luptat in aceasta campanie, spunand in mod direct ce cred si ce simt - cu mintea, inima si sufletul. Nu regret nimic.

- Nu era vorba despre viitorul vreunui politician si nici macar despre viitorul meu. Britanicii au luat decizia de a urma o cale diferita.

- Nu mi-a fost usor sa iau aceasta hotarare, dar cred ca este in interesul national sa urmeze o perioada de stabilitate si sa inceapa apoi alt guvern.

- Voi continua alaturi de cabinetul meu in urmatoarele trei luni.

- Negocierile cu UE trebuie sa inceapa cu un nou prim-ministru.

- Britanicii au luat o hotarare, trebuie respectata si cei care au pierdut trebuie sa contribuie ca aceasta tara functioneze.

Eveniment Quarterly Report

Cazul Cherecheș ar putea grăbi achiziționarea brățărilor electronice pentru persoanele cercetate: ”Costurile pentru prinderea lui au fost majore”
Cazul Cherecheș ar putea grăbi achiziționarea brățărilor electronice pentru persoanele cercetate: ”Costurile pentru prinderea lui au fost majore”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat vineri seară, 1 decembrie, că a solicitat în şedinţa de guvern achiziţionarea de brăţări pentru persoanele cercetate de autorităţile statului,...
Ce îl supără cel mai mult pe liderul PSD la actuala coaliție cu PNL: ”Mai aveam puţin şi închideam țara”
Ce îl supără cel mai mult pe liderul PSD la actuala coaliție cu PNL: ”Mai aveam puţin şi închideam țara”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 1 decembrie, că România avea nevoie de stabilitate în momentul în care s-a format actuala coaliţie de guvernare, cu cei din PNL. ”În momentul...
#David Cameron Brexit, #demisie David Cameron, #Marea Britanie iesire UE, #David Cameron Marea Britanie iesire UE , #Marea Britanie