May cere in Parlament o amanare de doua saptamani pentru a renegocia Brexit-ul

Marti, 12 Februarie 2019, ora 11:41
2346 citiri
May cere in Parlament o amanare de doua saptamani pentru a renegocia Brexit-ul
Foto: Facebook/Theresa May

Premierul Theresa May spera ca va convinge Camera Comunelor, marti, sa ii ofere o amanare de doua saptamani pentru a incerca sa obtina modificari privind solutia de rezerva din acordul Brexit-ului, in ciuda faptului ca negociatorul-sef al Uniunii Europene, Michel Barnier, a declarat ca Marea Britanie este cea care trebuie sa faca un compromis.

Guvernul britanic a anuntat ca May ii va pune la curent pe parlamentari privind progresele din discutiile cu UE, cu 45 de zile inainte de data la care Marea Britanie ar trebui sa paraseasca blocul european, scrie The Guardian.

Cel mai probabil, May nu va vorbi despre o relatie mai apropiata cu UE, dupa ce i-a transmis liderului Opozitiei, Jeremy Corbyn, ca nu este de acord ca Regatul Unit sa continue sa faca parte din uniunea vamala a blocului european.

"Am fost clari in aceasta privinta: nu luam in considerare propunerile lui Jeremy Corbyn privind uniunea vamala, nu luam in considerare ideea de a ramane in uniunea vamala. Trebuie sa avem propria politica privind comertul", a declarat purtatorul de cuvant al lui May.

Premierul va transmite ca se concentreaza pe solutia de rezerva privind granita cu Irlanda in negocierile cu UE, insa Michel Barnier a sustinut ca Bruxelles-ul nu este dispus sa modifice acordul.

"Asteptam claritate si miscari din partea Marii Britanii", a spus Barnier in Luxemburg.

"Din punctul nostru de vedere, este clar ca nu vom redeschide acordul Brexit-ului, dar vom continua discutiile in urmatoarele zile", a adaugat el.

Stephen Barclay, secretarul Brexit-ului, va merge marti la Strasbourg pentru a comunica pozitia Marii Britanii parlamentarilor europeni, iar ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, va transmite pozitia britanicilor la Paris. La Londra, May este asteptata sa confirme ca va organiza un nou vot privind Brexit-ul in Parlament pe 27 februarie.

Cei care se opun unui Brexit fara acord vor ca May ca confirme ca orice motiune va depune atunci poate primi amendamente. Acest lucru le-ar permite sa incerce sa castige o majoritate pentru a propune un amendament care ar forta mana lui May, daca nu a venit cu un acord modificat pentru a fi aprobat de parlamentari.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Theresa May Brexit, #Theresa May acord Brexit , #Marea Britanie