Proiectul de acord pentru Brexit a fost aprobat "in principiu"

Joi, 22 Noiembrie 2018, ora 16:27
3215 citiri
Proiectul de acord pentru Brexit a fost aprobat "in principiu"

Marea Britanie si Uniunea Europeana au aprobat "in principiu" acordul in ceea ce priveste relatiile dupa iesirea tarii din Blocul comunitar, au transmis reprezentantii Consiliului European.

Avand in vedere aceasta aprobare, exista posibilitatea ca acordul sa fie finalizat in acest sfarsit de saptamana, scrie BBC.

Prim-ministrul britanic Theresa May va tine joi un discurs in Parlamentul britanic, incepand cu ora 14:30 (16:30 - ora Romaniei).

"Am trimis celor 27 de state membre ale Uniunii Europene proiectul Declaratiei Politice privind Viitoarele Relatii dintre UE si Marea Britanie. Presedintele Comisiei (Jean-Claude Juncker - n.red.) m-a informat ca acordul a fost aprobat la nivelul negociatorilor si a fost aprobat in principiu la nivel politic", a declarat Donald Tusk, presedintele Consiliului European, prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter.

Premierul britanic Theresa May si Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, s-au intalnit, miercuri, la Bruxelles, pentru a discuta despre Brexit.

"Am avut o intrevedere foarte buna in aceasta dupa-amiaza. Acum planuiesc sa ma intorc pentru noi intrevederi, sambata, inclusiv cu presedintele Juncker, pentru a discuta despre cum putem finaliza acest proces (...) in interesul tuturor cetatenilor nostri ", a declarat Theresa May dupa intalnirea cu Juncker la Bruxelles.

Daca in cadrul summit-ului Consiliului European de duminica de la Bruxelles va fi aprobat acordul, premierul britanic va trebui sa obtina si aprobarea Parlamentului Marii Britanii.

Conform unor informatii aparute in presa miercuri seara, Uniunea Europeana urma sa anuleze summit-ul programat duminica pentru semnarea acordului pe tema Brexit daca documentul nu era definitivat pana joi dimineata.

Cel putin cinci membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest fata de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeana.

Premierul Theresa May a exprimat regret ca unii membri ai Cabinetului de la Londra au demisionat, insa a subliniat ca este determinata sa obtina adoptarea acordului negociat cu Uniunea Europeana pe tema Brexit.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...