Theresa May e decisa sa declanseze Brexitul, in ciuda deciziei Inaltei Curti

Duminica, 06 Noiembrie 2016, ora 13:12
5244 citiri
Theresa May e decisa sa declanseze Brexitul, in ciuda deciziei Inaltei Curti
Foto: Facebook/Theresa May

Premierul britanic Theresa May a promis ca va urma pas cu pas planul de iesire din UE, in ciuda deciziei Inaltei Curti de la Londra, care a hotarat joi ca Guvernul trebuie sa obtina acordul Parlamentului pentru invocarea Articolului 50, care da tonul procedurilor parasirii blocului comunitar.

E prima oara cand premierul britanic ataca acest subiect, dupa decizia de joi, arata The Independent. Theresa May afirma ca Guvernul trebuie sa duca la capat sarcina de a scoate Marea Britanie din UE din moment ce "oamenii au facut o alegere".

Intr-un articol publicat in The Sunday Telegraph, Theresa May scrie: "Parlamentul a votat sa puna aceasta decizie, de a face sau nu parte din UE, in mainile britanicilor. Oamenii au ales decisiv. Este responsabilitatea Guvernului de a indeplini aceasta sarcina si de a urma instructiunile pana la capat".

Aceasta a mai spus ca cei care regreta rezultatul referendumului trebuie sa accepte ceea ce a decis poporul.

Inalta Curte de Justitie de la Londra a decis ca Guvernul Marii Britanii nu poate sa declanseze iesirea din UE fara aprobarea Parlamentului. Guvernul, care intentiona sa inceapa procesul despartirii de UE fara a mai consulta Parlamentul, a anuntat ca va ataca prin apel decizia Inaltei Curti. Se asteapta ca acest caz sa fie analizat la Curtea Suprema in 7 - 8 decembrie.

Situatia in Marea Britanie este tensionata in aceasta perioada, pe fondul discutiilor legate de Brexit, existand chiar posibilitatea de a se organiza alegeri parlamentare anticipate.

#Theresa May decizie Inalta Curte Brexit, #Theresa May Brexit, #tensiuni UK Brexit, #guvern britanic Brexit Parlament, #Marea Britanie iesire UE , #Marea Britanie