Tony Blair anunta ca revine in politica si ca ar putea initia o miscare anti-Brexit

Luni, 01 Mai 2017, ora 18:53
10627 citiri
Tony Blair anunta ca revine in politica si ca ar putea initia o miscare anti-Brexit
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier britanic Tony Blair a anuntat ca revine in politica. Ba mai mult, a dat de inteles ca vrea sa porneasca o miscare anti-Brexit.

"Toata chestiunea cu iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana m-a motivat sa ma implic mai mult in politica", a mentionat acesta, intr-un interviu acordat The Mirror si preluat de The Telegraph.

"Trebuie sa iti murdaresti mainile, iar eu sunt pregatit sa fac asta", a adaugat Tony Blair.

Problema este ca fostul premier britanic nu mai e la fel de popular ca acum 20 de ani - in special in propriul sau partid.

Macar e constient de acest lucru, avand in vedere ca a recunoscut ca va fi intampinat cu unele rezerve de colegii sai din Partidul Laburist.

Totusi, el nu vrea sa fie in prima linie a politicii, nici macar sa ajunga parlamentar. Insa vrea ca unele idei de-ale sale legate de implicatiile iesirii din UE sa ajunga la cat mai multa lume. "Nu stiu daca voi reusi sa initiez o miscare politica, insa cred ca am cateva proiecte care vor avea multi adepti", a punctat Tony Blair.

Fostul premier a reliefat faptul ca nu are de gand sa treaca peste vointa poporului exprimata prin referendum, dar crede ca oamenii s-ar putea razgandi cand vor vedea efectiv in ce conditii va avea loc Brexitul.

El a sustinut in repetate randuri ca Marea Britanie ar trebui sa ramana in continuare in interiorul UE. In vara anului trecut, Tony Blair, care a fost prim-ministru din 1997 si pana in 2007, a catalogat iesirea din blocul comunitar drept o "catastrofa".

Negocieri dure pentru Brexit

In cadrul negocierilor care au avut loc la finalul lunii trecute, liderii celor 27 de state membre UE, printre care si Klaus Iohannis, au convenit ca Marea Britanie sa plateasca factura iesirii din Uniune, de circa 50 de miliarde de lire sterline, inainte de discutarea viitorului acord comercial.

De asemenea, liderii europeni au considerat ca fiind o "pura iluzie" ideea ca Marea Britanie ar putea semana discordie in randul celor 27 de state membre pentru a garanta un acord mai bun.

Iata ce au stabilit exact liderii UE in privinta Brexit

Pe de alta parte, premierul britanic Theresa May a respins propunerile UE si a mentionat ca ramane la solicitarile initiale.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Tony Blair revine politica, #Tony Blair Brexit, #Tony Blair Marea Britanie, #brexit , #Marea Britanie