Agentia Europeana a Medicamentului, la Bucuresti? Iohannis: Guvernul sa-si faca temele mai bine

Sambata, 29 Aprilie 2017, ora 14:59
5226 citiri
Agentia Europeana a Medicamentului, la Bucuresti? Iohannis: Guvernul sa-si faca temele mai bine

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, sambata, la Bruxelles, ca eventuala relocare de la Londra la Bucuresti a Agentiei Europene a Medicamentului va fi posibila daca Guvernul "isi face temele mai bine", propunand un sediu si conditii financiare pentru ca tara noastra sa fie atractiva.

"Statele interesate trebuie sa vina cu oferte foarte concrete si aici cred ca mai avem de lucru. Guvernul trebuie sa-si faca temele mai bine si eu evaluez ca undeva pana la sfarsitul anului vom avea primele concluzii pe relocarea agentiilor.

Dar inca o data, aici astept, chiar astept de la Guvern sa-si faca temele, sa propuna un sediu, sa propuna conditii financiare si asa mai departe, tot ce trebuie pentru a fi o tara atractiva pentru agentie", a spus Klaus Iohannis, raspunzand unei intrebari legate de relocarea Agentiei Europene a Medicamentului.

Iohannis a precizat ca, in cadrul reuniunii de sambata a Consiliului European, chestiunea relocarii agentiilor europene cu sediul in Marea Britanie nu va fi abordata decat la modul general, liderii statelor UE intalnindu-se in primul rand pentru a stabili termenii negocierii iesirii Marii Britanii din blocul comunitar.

Iohannis s-a dus la negocierile pe Brexit cu o idee: Oamenii inainte de bani. Toti pentru unul, unul pentru toti!

Romania vrea sa gazduiasca Agentia Europeana a Medicamentului, aflata in prezent la Londra, dupa Brexit, a declarat europarlamentarul PPE Theodor Stolojan in cursul unei intalniri cu jurnalistii romani, pe 28 februarie, la Bruxelles.

El a atras atentia, insa, ca trebuie facute demersuri in acest sens din timp si ca deja batalia se da, existand mai multi pretendenti.

"Suntem si noi un pretendent, dar au aparut si alti pretendenti la aceasta agentie europeana", a spus Stolojan.

Informatia a fost confirmata si de europarlamentarul Marian-Jean Marinescu. El a subliniat ca Romania are atuul foarte mare ca nu are nicio agentie europeana.

Agentia Europeana a Medicamentului are 900 de angajati si supervizeaza siguranta medicamentelor vandute in UE, o piata cu peste 500 de milioane de consumatori.

Milano, dar si Viena si Amsterdam si-au exprimat deja intentia de a atrage aceasta agentie, care aduce beneficii economice importante pentru orasul-gazda. Astfel, angajatii sunt platiti de UE, iar orasul unde se afla sediul incaseaza venituri din chiriile pentru birouri, de exemplu. In plus, organizatorii de conferinte, dar si hotelurile pot avea de castigat.

Citeste si:
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Șeful guvernului de la București se află joi, 7 iulie, în vizită de lucru în Grecia, cu prilejul operaţionalizării interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria. Conform programului...
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...