Brexit - Presedintele FDGR: Probabil romanii din Marea Britanie se vor reorienta spre Germania

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 20:52
3411 citiri
Brexit - Presedintele FDGR: Probabil romanii din Marea Britanie se vor reorienta spre Germania
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), Paul Porr, considera ca iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana ii va afecta pe romanii aflati la munca acolo, acestia urmand probabil sa se reorienteze si sa isi gaseasca joburi in alte tari, inclusiv in Germania.

"Referendumul ii va afecta pe britanici in primul rand, pe restul Europei, ii va afecta pe cei care traiesc momentan in Marea Britanie. O sa se reintroduca vize, vama. Scotienii au inceput sa zica deja ca ei nu vor, in Irlanda sunt probleme, deci au si ei problemele lor interne, incat cred ca este o situatie foarte complicata", a declarat vineri Paul Porr.

Intrebat daca romanii aflati la munca in Marea Britanie se vor reorienta spre alte tari, precum Germania, liderul FDGR a raspuns: "Probabil".

In opinia presedintelui FDGR, Romania nu are niciun motiv sa doreasca iesirea din UE. "Noi nu avem niciun motiv sa iesim din UE si nu cred ca cineva din Romania va cere un referendum in sensul acesta", a spus Porr.

Britanicii au votat in proportie 51,9 la suta sa iasa din Uniunea Europeana, intr-un referendum istoric ce pune capat celor 43 de ani in care Regatul Unit a facut parte din blocul comunitar.

Citeste si cele mai importante reactii dupa referendumul din Marea Britanie

Marea Britanie este astfel prima tara care opteaza pentru iesirea din Uniunea Europeana. Premierul David Cameron - care a anuntat ca va demisiona peste 3 luni - si tabara proeuropeana au suferit o mare infrangere, in timp ce nationalistii exulta. Consecinta imediata este o cadere accentuata a lirei, iar bursele internationale sunt pe rosu.

Vezi cum a reactionat scena politica din Romania.

Totusi, iesirea Marii Britanii din UE nu se va face imediat, ci va fi rezultatul unor negocieri care ar putea dura minimum doi ani.

#Forumul germanilor Brexit Romania , #Romania
Comentarii