Sustinatorii Brexit-ului nu mai vor muncitori romani, bulgari, italieni, spanioli si greci in Marea Britanie

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 16:06
4259 citiri
Sustinatorii Brexit-ului nu mai vor muncitori romani, bulgari, italieni, spanioli si greci in Marea Britanie
Foto: Arhiva Ziare.com

Sustinatorii Brexit-ului nu sunt deranjati doar de romanii si bulgarii care sunt atrasi in Marea Britanie de nivelul scazut al somajului si de beneficiile sociale, ci si de numarul tot mai mare al italienilor, spaniolilor, portughezilor si al grecilor care au plecat din tarile lor incepand din 2009, din cauza recesiunii.

Aceasta migratie va insemna pe termen lung un nivel mai ridicat al cheltuielilor sociale din Marea Britanie si unul mai scazut in tarile din sudul Europei, potrivit Bloomberg, transmite News.ro.

Potrivit Departamentului britanic pentru Munca si Pensii, cele mai multe solicitari pentru asigurari sociale au venit din partea italienilor, 58.653, numar de peste sapte ori mai mare decat totalul anului 2002 si de trei ori peste nivelul din 2008, inainte de declansarea crizei financiare.

Ministrul Culturii, John Whittingdale, i-a cerut premierului David Cameron sa publice date care sa arate amploarea migratiei muncitorilor din UE in Marea Britanie, potrivit unui interviu publicat de Daily Telegraph in aceasta luna.

Politician britanic, argument pentru Brexit: Hotii si violatorii romani sa nu mai intre in Regat

Whittingdale, care sustine iesirea Marii Britanii din blocul comunitar, a subliniat ca in timp ce 257.000 de migranti au venit anul trecut in Regatul Unit, 630.000 de cetateni ai UE s-au inregistrat in sistemul asigurarilor sociale.

Cameron face campanie pentru ca britanicii sa voteze in favoarea ramanerii in Uniune la referendumul care va fi organizat pe 23 iunie, argumentand ca Marea Britanie va fi "mai puternica, mai sigura si mai bogata" in UE.

Decizia de organizare a referendumului pe 23 iunie a fost luata in urma unui acord incheiat de Cameron cu liderii UE, care restrictioneaza, intre altele, beneficiile sociale acordate muncitorilor din alte state comunitare.

Brexit: Ce risca Romania daca Marea Britanie iese din UE

In centrul acordului se afla o prevedere referitoare la o perioada de 7 ani in care Marea Britanie poate impune limitarea ajutoarelor sociale platite cetatenilor UE care vin sa munceasca in regatul Unit.

Oponentii acordului spun ca acesta modifica prea putin relatia fundamentala a Marii Britanii cu Uniunea Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
#Brexit romani lucreaza Marea Britanie, #Brexit romani Marea Britanie, #romani Marea Britanie , #Romania