Noul grup mondial ce poate domina lumea: Aliați ai SUA ademeniți de Rusia și China

Joi, 04 Mai 2023, ora 02:12
3145 citiri
Noul grup mondial ce poate domina lumea: Aliați ai SUA ademeniți de Rusia și China
Summit BRICS din anul 2018 FOTO: Africa News

Un grup de țări, compus inițial din Brazilia, Rusia, India și China, a fost denumit BRIC de către puternica bancă americană Goldman Sachs în 2001, înainte de venirea Africii de Sud din 2010. Acum, în 2023, BRICS ademenește aliați ai Statelor Unite să se alăture organizației, precum Egipt, Indonezia și Argentina.

Această nouă ”dezordine” mondială, grupul autocrat BRICS, a primit cereri de aderare din 19 țări. Economistul Jim O’Neill de la Goldman Sachs susținea în urmă cu peste 20 de ani că țările BRICS vor domina lumea economică în 2050, potrivit Fox News.

„Ceea ce se va discuta la summit este extinderea BRICS și modalitățile în care se va întâmpla acest lucru”, a declarat ambasadorul BRICS al Africii de Sud, Anil Sooklal. „Treisprezece țări au cerut oficial să se alăture și alte șase au cerut în mod informal. Primim cereri de aderare în fiecare zi”.

Mutare neașteptată a Rusiei: Regimul lui Putin, acțiune în premieră de la începutul războiului

China a prezentat pentru prima dată ideea extinderii anul trecut, în timpul mandatului său ca președinte al blocului, sugerând că aceasta ar putea ajuta la contracararea „dominanței” a Națiunilor Unite asupra țărilor dezvoltate în organismul mondial.

Alți membri ai blocului s-au opus inițial ideii, ridicând îngrijorarea că China își propune să-și admită aliații apropiați. În cele din urmă, blocul a fost de acord să analizeze candidații, determinând cereri din Orientul Mijlociu și Africa. Influența în Africa a devenit un obiectiv major pentru Rusia și China datorită disponibilității resurselor sale bogate.

Semnal de alarmă pentru sănătate. Opriți acest obicei zilnic: vă distruge oasele și afectează grav căile respiratorii

Printre membrii aspiranți la aderarea în grupul BRICS se numără chiar și aliați ai SUA, precum Egipt, Indonezia, Argentina, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. În plus, mai sunt cereri din partea Iranului, Bahrainului, Algeriei, Uruguayului și Bangladeshului.

Grupul a explorat, de asemenea, potențialul pentru o monedă comună între membrii săi, într-o mișcare care ar provoca în mod direct și ar slăbi puterea dolarului la nivel internațional,

Miniștrii de Externe ai celor cinci membri actuali vor analiza solicitanții și vor discuta despre „punctele fierbinți”, inclusiv Sudanul, la summitul BRICS din iunie 2023, care se va desfășura în Africa de Sud.

Eveniment Quarterly Report

Moartea misterioasă a unei actrițe de origine română. S-a ajutat de o vrăjitoare pentru a-și fura mama
Moartea misterioasă a unei actrițe de origine română. S-a ajutat de o vrăjitoare pentru a-și fura mama
Presa braziliană relatează moartea misterioasă a Sabinei Boghici, o actriță de origine română, fiica unuia dintre cei mai mari colecționari de artă din țara sud-americană. Sabine...
Zeci de elevi au ajuns de la școală la spital după ce au mâncat brioșe cu canabis. Profesorii au observat că au ”un comportament ciudat”
Zeci de elevi au ajuns de la școală la spital după ce au mâncat brioșe cu canabis. Profesorii au observat că au ”un comportament ciudat”
Aproximativ 90 de elevi de la o școală din Africa de Sud au ajuns la spital după ce au mâncat brioșe care ar fi conținut canabis, relatează BBC. Potrivit autorităților, în drum spre...
#BRICS, #BRICS banca, #Rusia China, #china rusia, #summit BRICS, #Africa de Sud, #Africa de Sud BRIC, #India, #Brazilia , #stiri externe