Dezvăluirile unui britanic ajuns prizonier al rușilor: „Vrei o moarte rapidă sau o moarte frumoasă?”

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 07:48
5386 citiri
Dezvăluirile unui britanic ajuns prizonier al rușilor: „Vrei o moarte rapidă sau o moarte frumoasă?”
Un britanic eliberat de ruși a declarat că a fost tratat mai rău decât un câine FOTO news.ro

Un britanic eliberat de Rusia a declarat că a fost "tratat mai rău decât un câine" şi ţinut în izolare timp de cinci luni, transmite BBC. Aiden Aslin s-a întors în Marea Britanie după ce a fost deţinut timp de luni de zile în urma capturării sale de către forţele susţinute de Rusia în Ucraina.

Într-un interviu pentru ”Sun on Sunday”, el a spus că după ce a fost înjunghiat a fost întrebat dacă vrea o moarte rapidă sau "o moarte frumoasă".

El a spus că prizonierii trebuiau să cânte imnul naţional rusesc în fiecare dimineaţă. "Şi dacă nu îl cântai, erai pedepsit pentru asta. Erai bătut", a spus britanicul.

În interviu, fostul prizonier a spus că a fost înjunghiat în timpul cât a fost ţinut în captivitate - şi bătut din cauza tatuajelor sale.

Aslin din Newark, Nottinghamshire, a fost reţinut în aprilie în timp ce lupta în oraşul Mariupol din sud-estul ţării. El, Pinner şi un cetăţean marocan, Brahim Saadoun, au fost judecaţi în autoproclamata Republică Populară Doneţk şi li s-a spus că riscă pedeapsa cu moartea.

Referindu-se la momentul în care a fost înjunghiat în spate cu un cuţit, dl Aslin a spus: "Ştiam că există o posibilitate foarte mare să fiu ucis." Apoi a fost întrebat de un rus care îl păzea: "Vrei o moarte rapidă sau o moarte frumoasă?" Răspunzând "o moarte rapidă", lui Aslin i s-a spus: "Vei avea o moarte frumoasă şi mă voi asigura că va fi o moarte frumoasă".

El a spus că a fost bătut pentru că avea un tatuaj cu un trident ucrainean şi pentru unul care arăta perioada petrecută în Siria.

Aslin a mai arătat că a fost ţinut într-o celulă de două persoane cu patru persoane şi că a trebuit să doarmă pe un covor infestat cu păduchi. "Nu puteam să mergem la toaletă cum trebuie pentru că nu aveam toaletă", a spus el, adăugând că au fost nevoiţi să folosească sticle goale.

El a povestit că a supravieţuit timp de trei săptămâni mâncând bucăţi de pâine şi apă - şi "în cele din urmă a trebuit să îi implorăm să ne dea apă de la robinet".

Citește și:
Armata Ucrainei rămâne fără țevi de tunuri, cea a Rusiei fără obuze. Oficial de la Pentagon: ”Acest avantaj s-a micșorat în timp”
Armata Ucrainei rămâne fără țevi de tunuri, cea a Rusiei fără obuze. Oficial de la Pentagon: ”Acest avantaj s-a micșorat în timp”
Un oficial de la Pentagon susține că atacurile artileriei Rusiei scad în intensitate, iar Aliații NATO se lovesc de o nouă problemă: piesele de artilerie ale Ucrainei încep să se...
Val de incendii misterioase în Rusia. O termocentrală a luat foc din senin VIDEO
Val de incendii misterioase în Rusia. O termocentrală a luat foc din senin VIDEO
Termocentrala din orașul rusesc Perm a luat foc miercuri după-amiază, asta după ce un depozit de produse petroliere din regiunea Bryansk a ars de dimineață, iar un depozit de mase plastice...