Soția sportivei americane eliberate din Rusia: ”Familia mea s-a întregit”. Ce-a făcut Brittney Griner după ce a ajuns acasă

Luni, 12 Decembrie 2022, ora 12:03
6147 citiri
Soția sportivei americane eliberate din Rusia: ”Familia mea s-a întregit”. Ce-a făcut Brittney Griner după ce a ajuns acasă
Britney Griner (stânga), alături de soția Cherelle

Brittney Griner, eliberată vineri din închisoarea din Rusia, a revenit duminică la antrenamente, conform agentei sale Lindsay Kagawa Colas.

Griner, dublă campioană olimpică cu Statele Unite şi vedetă a WNBA, a participat la un antrenament la San Antonio (Texas).

Ea sosise vineri dimineaţă pe teritoriul american şi a fost dusă la o bază militară pentru a fi supusă unor examinări medicale.

Lindsay Kagawa Colas a spus însă că antrenamentul de duminică nu trebuie interpretat ca un semn că sportiva a decis dacă îşi reia sau nu cariera la Phoenix Mercury, echipa ei din WNBA. „Dacă vrea să se joace, va fi la latitudinea ei să anunţe. Are sărbătorile să se odihnească şi să decidă ce să facă în continuare fără nicio presiune. Ea se descurcă foarte bine. Ea pare să fi îndurat (detenţia ei) foarte bine", a spus agenta.

Potrivit lui Colas, Brittney Griner ar putea face o declaraţie săptămâna aceasta. "Nu are nicio intenţie să părăsească baza militară, unde stă cu soţia ei, Cherelle. În acest moment, nu există un calendar pentru întoarcerea ei. Ea se reintegrează într-o lume care s-a schimbat pentru ea. Din punct de vedere pur al securităţii, ea nu se va putea mişca prin lume aşa cum obişnuia. Nu este o soartă pe care a cerut-o. Dar cred că va încerca să-şi folosească faima pentru a face bine", a precizat Kagawa Colas.

”Familia mea s-a întregit”, a fost prima reacție a soției baschetbalistei americane.

Avionul care a transportat-o pe Brittney Griner a ajuns vineri dimineaţa pe aeroportul din San Antonio, în Texas, la o zi după ce baschetbalista a fost eliberată din din Rusia, unde făcea închisoare, în schimbul traficantului rus de arme Viktor Bout, care era închis în Statele Unite, relatează CNN.

Brittney Griner a petrecut 10 luni în spatele gratiilor în Rusia, înainte de a fi eliberată în urma acestui schimb de prizonieri pe care Rusia şi SUA l-au făcut după îndelungate negocieri.

Schimbul de prizonieri a a avut loc la Abu Dhabi, de unde Brittney Griner şi Viktor Bout au plecat, fiecare, spre casă. Viktor Bout ajunsese deja de joi seară la Moscova, unde eliberarea sa a fost salutată ca o mare victorie diplomatică.

Brittney Griner, vedetă a baschetului american, a fost arestată în Rusia în februarie 2022, cu puţin înainte de invazia rusă din Ucraina, fiind acuzată de tentativă de introducere ilegală de droguri în ţară. Ea zburase de la New York pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, unde, la sosire, în timpul inspecţiei bagajelor, i-au fost găsite două cartuşe cu ulei de canabis. Substanţa este considerată în Rusia ca fiind narcotic. Instanţa a condamnat-o la nouă ani de închisoare într-o colonie penitenciară.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iranul denunță un veto „iresponsabil” și „neconstructiv” al SUA la candidatura palestiniană la ONU. „Caracterul fraudulos al politicii externe americane”
Iranul denunță un veto „iresponsabil” și „neconstructiv” al SUA la candidatura palestiniană la ONU. „Caracterul fraudulos al politicii externe americane”
Iranul a calificat vineri drept „iresponsabil” şi „neconstructiv” votul Statelor Unite care blochează candidatura palestiniană la aderarea la ONU, relatează AFP. Douăsprezece ţări...
Șeful CIA avertizează că Ucraina va pierde războiul anul acesta, dacă SUA nu îi vor trimite noi ajutoare militare
Șeful CIA avertizează că Ucraina va pierde războiul anul acesta, dacă SUA nu îi vor trimite noi ajutoare militare
Directorul CIA, William Burns, a avertizat, joi, 18 aprilie, că, fără sprijinul SUA, Ucraina are slabe șanse să supraviețuiască și anul acesta atacului rusesc, potrivit CBS News. Ucraina...
#Britney Griner, #sportiva, #SUA, #Rusia , #stiri din sport