Eficientizarea bucătăriei: 4 trucuri și sfaturi de la experți

Advertorial
Luni, 27 Februarie 2023, ora 17:42
3386 citiri
Eficientizarea bucătăriei: 4 trucuri și sfaturi de la experți
FOTO: pixabay.com

În amenajările moderne, aproape fiecare obiect prezent într-o cameră trebuie să aibă multiplă întrebuinţare. Bucătăria este locul în care îţi începi ziua la cafea şi o închei cu pregătirea pachetelor pentru mâine. Timpul pe care îl petreci în acest spaţiu depinde de stilul de viaţă pe care îl ai. Indiferent că te pasionează gătitul sau intri doar sporadic în bucătărie, este esenţial ca lucrurile să fie bine organizate. Iată câteva sfaturi şi trucuri de la experţi cu privire la eficientizarea bucătăriei din mai multe puncte de vedere:

Mobilier modular

În bucătăriile mici, mobilierul multifuncţional este soluţia salvatoare. Însă chiar şi în spaţiile de mari dimensiuni poţi alege obiecte de mobilier cu mai multe caracteristici. În general, dezordinea din bucătărie este greu de rezolvat. Alege scaune, canapele şi mese cu spaţii de depozitare integrate pentru a câştiga locuri suplimentare în afara dulapurilor clasice. Astfel, obiectele pe care le foloseşti mai rar, dar fără de care nu poţi sta în bucătărie, sunt la îndemână oricând ai nevoie, dar ferite de ochii privitorilor.

Creează zone de interes

O bucătărie eficientă este spaţiul în care ai delimitat clar fiecare activitate specifică. Ţine cont de acest lucru în orice proiect de construire sau reamenajare a bucătăriei. Blatul de lucru pentru pregătirea preparatelor, spaţiul de gătit, locul de spălat şi cel de luat masa nu trebuie amestecate. Dacă le configurezi corespunzător, nu te vei lovi în fiecare dimineaţă de cel care face cafeaua în timp ce tu strângi masa sau speli vasele. Bucătăriile de tip insulă sunt cel mai ofertante din acest punct de vedere, deoarece eliberează mult spaţiu de jur împrejurul blaturilor de lucru.

Alege un iluminat corespunzător

Într-o bucătărie modernă nu mai poţi lucra doar la lumina lustrei din centrul plafonului. În prima parte a zilei, bucură-te cât poţi de lumina naturală a soarelui. Pe măsură ce aceasta dispare trebuie să compensezi cu ajutorul corpurilor de iluminat potrivite. Zonele de interes de mai sus pot fi delimitate cel mai simplu cu ajutorul luminilor. Spre exemplu, pe corpurile suspendate de deasupra blatului poţi aşeza benzi led care direcţionează lumina spre locul în care găteşti. Deasupra mesei fixe din bucătărie poţi aşeza o lumină suspendată din tavan. În cazul bucătăriilor-insulă, prezenţa unor lămpi cu LED în zona centrală de lucru este esenţială.

Instalează aparatura potrivită

Spre deosebire de generaţiile trecute, care aveau nevoie doar de o priză pentru frigider şi una sau două pentru restul electrocasnicelor de bucătărie, în prezent nevoia de alimentare cu energie electrică este net superioară. Din fericire, producătorii s-au adaptat la cerinţele pieţii şi oferă soluţii dedicate. Espressorul de cafea, robotul de bucătărie, mixerul, maşina de pâine sunt doar câteva exemple. Comandă prize încorporabile în blat de pe concris.ro şi vei avea tot timpul la îndemână o sursă de energie pentru aparatura ta din bucătărie. Atunci când nu le foloseşti, prizele rămân ascunse în blat, fără fire inestetice sau periculoase în acest spaţiu.

Redu risipa

O bucătărie eficientă nu este doar un spaţiu modern în care toate instrumentele sunt la îndemână, încorporate inteligent.

Bucătăriile moderne urmăresc şi obţinerea unei eficienţe energetice cu ajutorul aparaturii electronice şi electrocasnice cu consum diminuat de apă, gaze şi curent.

De asemenea, o mare problemă din spaţiul de gătit este risipa alimentară. Alege să găteşti doar cantităţile de mâncare pe care le poţi consuma împreună cu familia ta, pentru a nu ajunge în situaţia de a arunca mâncarea. Foloseşte vase de dimensiuni ceva mai mici şi transformă mâncarea rămasă de aseară într-un wok delicios de a doua zi.

Eficienţa unei bucătării depinde de modul în care este amenajată şi exploatată. Urmăreşte sfaturile de mai sus şi te vei bucura de un spaţiu cu adevărat util, funcţional şi estetic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#bucatarie, #prize incorporabile in blat, #amenajare bucatarie , #decoratiuni interioare