Rezultatele 1 - 11 din 11 (0.188 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Oglinda-oglinjoara de 264.000 de euro pentru Chiliman

Marti, 01 Martie 2011, ora 10:02

Oglinda-oglinjoara de 264.000 de euro pentru ChilimanPrimarul celui mai bogat sector din Capitala cheltuieste 22.000 de euro lunar pentru o revista care-i lauda realizarile, scrie B365.ro.


Editarea, printarea si distributia revistei ce poarta numele "Capitala Capitalei", revista oficiala a Sectorului 1, costa, dupa cum sustine purtatorul de cuvant al administratiei locale - Alexandru Ichim, in jur de 22.000 euro pe luna. Publicatia, ajunsa la numarul 60 in luna ianuarie 2011, are ca tema principala, dupa cum se poate observa de pe prima pagina, o problema "spinoasa" pentru primarul liberal Andrei Chiliman: organizarea unui referendum in Bucuresti pe tema "Legii Capitalei" propusa de presedintele PDL Bucuresti - Elena Udrea, care presupune limitarea atributiilor primarilor de sector, cele sase noi unitati administrativ teritoriale urmand a fi conduse de viceprimari subordonati Primarului General.

Dincolo de rafuiala politica, in paginile revistei sunt bine reflectate si realizarile primarului Chiliman. Astfel, cativa locatari ai unui bloc din Calea Dorobantilor ii aduc elogii lui Chiliman pentru ca li s-a redus factura la caldura ca urmare a reabilitarii termice a imobilului in care locuiesc. De altfel, fotografia lui Andrei Chiliman apare de 7 ori in paginile publicatiei, in timp ce numele primarului este mentionat de 23 de ori. (Citeste pe B365.ro de cate ori apare Neculai Ontanu in revista Sectorului 2, el fiind campionul absolut intre primarii Bucurestiului )

In sumarul publicatiei, editorii mentioneaza de ...

Personalitati / Andrei Chiliman725 vizite[ B365.ro ]

Un nou drum expres de 5 kilometri se construieste in Capitala

Joi, 10 Februarie 2011, ora 12:56

Un nou drum expres de 5 kilometri se construieste in CapitalaNoua artera va lega Bd. Poligrafiei de soseaua de centura a Capitalei., potrivit Planului Urbanistic Zonal, scrie B365.ro

Noul drum aflat in planurile Primariei Capitalei va avea cinci kilometri si va reprezenta o alternativa pentru iesirea din Capitala. Viitoarea artera, va incepe de la Bulevardul Poligrafiei, ca o continuare a sa, si va trece peste Lacul Grivita, peste soseaua Gheorghe Ionescu Sisesti si se va incheia la soseaua de centura a Capitalei.
"Va fi de fapt un drum expres cu 2-3 benzi pe sens, marginit in anumite sectiuni de strazi colectoare a traficului zonal", a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei din cadrul Primariei Capitalei.

Noul drum va fi construit la nivelul solului, dar va avea si mai multe sectiuni supraterane. "Vor fi mai multe poduri construite pe parcurs, de exemplu peste soseaua Sisesti", a precizat Ion Dedu. Proiectul de drum expres nu este singurul pregatit pentru Bucuresti, un sistem rutier de tip drum expres fiind in constructie acum si la intersectia Splaiul Independentei cu soseaua Virtutii. In acest moment, se lucreaza la un pod hobanat peste Dambovita (Vezi detalii despre proiect pe B365.ro) In 2013, ar trebui finalizata intreaga lucrare, care va asigura legatura dintre Spaliul Independentei si Autostrada Bucuresti Pitesti.

Actualitate / capitala1589 vizite[ B365.ro ]

Oprescu vrea un tunel subteran care sa faca legatura intre Splai si Autostrada A1

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 13:03

Oprescu vrea un tunel subteran care sa faca legatura intre Splai si Autostrada A1Pentru a evita exproprieri de sute de milioane pentru terenurile din zona, primarul Capitalei propune o noua solutie pentru legarea Splaiului Independentei de Autostrada A1, scrie B365.ro.

Exproprierile pentru Penetratia Splaiul Independentei - Ciurel - Autostrada Bucuresti-Pitesti reprezinta peste 50% din costul de constructie a lucrarii. Primaria Capitalei ar trebui sa plateasca peste 300 milioane de lei (aprox. 71 milioane euro) pentru exproprieri, in conditiile in care cheltuielile pentru constructia si montajul lucrarii sunt de 579 milioane de lei.
"Peste 300 de milioane de RON ne vor costa exproprierile pentru aceasta lucrare. De asta am rugat proiectantul sa ia in considerare construirea unui tunel subteran de 3-4 kilometri, in asa fel incat sa nu mai fim nevoiti sa apelam la exproprieri. De acum trebuie sa trecem la tuneluri subterane pentru ca nu mai avem bani pentru exproprieri'', a declarat primarul general Sorin Oprescu, aflat in vizita pe santierul lucrarii Penetratia Splaiul Independentei - Ciurel - Autostrada Bucuresti-Pitesti.
Suprafata de teren expropriabil pentru aceasta lucrare este de 400.800 metri patrati, dintre care doar jumatate se afla pe teritoriul municipiului Bucuresti.
Mai multe despre Oprescu vrea un tunel subteran care sa faca legatura intre Splai si Autostrada A1, pe B365.ro.

Personalitati / Sorin Oprescu844 vizite[ B365.ro ]

Cum ne pacalesc magazinele de cartier: cu promotii false si mancare improprie consumului uman

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 12:53

Cum ne pacalesc magazinele de cartier: cu promotii false si mancare improprie consumului umanPotrivit raportului de control intocmit de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), au fost verificate 30 de magazine din toate cartierele Capitalei, fiind gasita marfa alterata in fiecare din acestea. Amenzile aplicate in cateva zile se ridica la 122.500 lei, scrie
B365.ro.

Comisarii ANPC au dispus totodata retragerea definitiva din comert a 72 de kilograme de produse alimentare considerate improprii consumului uman, iar o tona de alimente a fost oprita temporar de la vanzare, pana la remedierea deficientelor.
"Printre abaterile cele mai grave semnalate de ANPC la magazinele de cartier din Bucuresti se numara comercializarea de produse alimentare cu deficiente de calitate, respectiv legume si fructe comercializate in vrac ce prezentau deprecieri calitative, respectiv cartofi atacati de putregai, castraveti avand culoare modificata, atacati de boli criptogamice si mucegai negru, kiwi cu pulpa moale si inceput de fermentare, dar si ulei de palmier rafinat nehidrogenat, cu data durabilitatii minimale depatita din 30.11.2010", se specifica in documentul ANPC.
Mai multe despre Cum ne pacalesc magazinele de cartier: cu promotii false si mancare improprie consumului uman, pe B365.ro.

Personalitati / ANPC734 vizite[ B365.ro ]

Doi bucuresteni dorm in acelasi pat, dar in sectoare diferite

Joi, 03 Februarie 2011, ora 12:57

Doi bucuresteni dorm in acelasi pat, dar in sectoare diferiteAberatie administrativa in centrul Capitalei: doi bucuresteni, sot si sotie, au buletine diferite, unul in sectorul 5, iar celalalt in sectorul 4, desi locuiesc in acelasi apartament, scrie
B365.ro.

Desi in actele lor figureaza aceeasi adresa, domnul Cristofor are carte de identitate emisa de autoritatile din Sectorul 5, iar sotia, care si-a schimbat de curand buletinul, este inregistrata in Sectorul 4. "Problema mare apare atunci cand trebuie sa platim taxele si impozitele locale. Fiind coproprietari, ne-am putea trezi ca eu sa trebuiasca sa platesc impozitul pe apartament in Sectorul 4, iar sotul in Sectorul 5, adica de doua ori pentru aceeasi locuinta. Ceea ce nu este deloc normal tinand cont ca locuim in aceeasi casa. Unui vecin i s-a imputat de la Sectorul 4 plata unei sume asa-zis restanta la plata impozitului pe cladire, dar fiind avocat i-a amenintat ca ii da in judecata si l-au lasat in pace", a precizat pentru
B365.ro locatara Alis Cristofor, presedintele Asociatiei de Proprietari, care a adaugat ca o alta problema o constituie si faptul ca nu a lamurit-o nicio autoritate unde poate face plangere la Politie in cazul unui incident. "Politia imi spune ca nu mai apartin de circa 17 din Eroilor, Sector 5, ci trebuie sa merg la circa 14 de la Budapesta din Sectorul 4. De aici ma trimite din nou in Eroilor si tot asa", a punctat femeia.
Ca si cum nu ar fi suficient, o alta locatara din bloc are doua camere ale apartamentului in Sectorul 4, iar celelalte doua ale ...

Actualitate / bucuresteni1186 vizite[ B365.ro ]

Inca o blonda la Turism: Dana Savuica are planuri mari pentru Bucuresti

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 13:19

Inca o blonda la Turism: Dana Savuica are planuri mari pentru BucurestiDe data asta nu este vorba de Ministerul Turismului ci de Asociatia de Turism a Municipiului Bucuresti, al carei proaspat director executiv adjunct este Dana Savuica, scrie B365.ro.

In cadrul Asociatiei Municipiului Bucuresti, Dana Savuica reprezinta Asociatia de Promovare a Obiectivelor Turistice. Ca sa fie la adapost de scandalurile referitoare la finantari, ea a subliniat ca A.T.M.B. este finantata pe sistemul parteneriat public-privat si din cotizatiile membrilor.
"Vrem sa atragem bani de la fondurile europene, pe proiecte destepte, nu sa luam bani de la contribuabili" a declarat pentru B365.ro Dana Savuica.
Infiintata in octombrie 2010, Asociatia de Turism a Municipiului Bucuresti vrea ca pana in luna Mai sa dea primele rezultate. Aceasta luna o sa fie declarata luna oficiala a Bucurestiului. Atunci o serie de evenimente se vor desfasura in Piata Timpului, langa magazinul Cocor. Tot acolo va fi statia de plecare a primului autobuz turistic, ce va face turul obiectivelor turistice din capitala.
Mai multe despre Inca o blonda la Turism: Dana Savuica are planuri mari pentru Bucuresti , pe B365.ro.

Actualitate / capitala864 vizite[ B365.ro ]

Melania Medeleanu vrea banii Petrom-ului pentru copiii sarmani

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 13:10

Melania Medeleanu vrea banii Petrom-ului pentru copiii sarmaniJurnalista se ocupa mai nou de copiii sarmani de la scoala din Clinceni, unde sunt inscrisi aproximativ 200 de copii in clasele I-IV. Pentru acestia Melania Medeleanu vrea un after school mai mare, scrie B365.ro.


La ora asta exista un program de tip "scoala dupa scoala" pentru doar 30 dintre cei 200 de copii. Ca sa fie cuprinsi mai multi copii in program, Melania Medeleannu a inscris un proiect in competitia organizata de Petrom pe site-ul TaraluiAndrei.ro.
Proiectul propus de Melania Medeleanu se numeste "NU MA TEM DE TEME" si partea care deja se afla in derulare este sprijinita de Primaria si scoala din Clinceni cu Fundatia CMU Regina Maria.

Aflati mai multe despre cum puteti vota pentru programul Melaniei Medeleanu din articolul Melania Medeleanu vrea banii Petrom-ului pentru copiii sarmani, pe B365.ro.

Actualitate / copii916 vizite[ B365.ro ]

Mascatii au spart casa unui pensionar si l-au amenintat cu pistolul, din greseala

Marti, 01 Februarie 2011, ora 15:15

Mascatii au spart casa unui pensionar si l-au amenintat cu pistolul, din gresealaMascatii au gresit din nou adresa: un pensionar din comuna Pantelimon s-a trezit cu pistolul pus la tampla marti dimineata, in jurul orei 06.00. Fortele de ordine se pare ca au incurcat numarul 4 al strazii cu numarul 4A, scrie B365.ro.


"Pe la 6 dimineata au spart poarta, usa de la intrare in casa, ne-au pus cu fata la perete si ne-au amenintat pe toti cu pistolul. Cand am intrebat pe cine cauta, mi-au zis sa tac si sa nu mai pun intrebari", a povestit Stefan Mihai, care a adaugat ca in locuinta sa se aflau la acea ora atat sotia, cat si cei doi copii, o fata si un baiat.

"Va dati seama ca m-am speriat ingrozitor de tare cand m-am trezit ca ma izbeste cineva de perete si imi pune pistolul la cap. Eu sunt om pasnic, sunt pensionar pe caz de boala, nu am facut rau nimanui", a mentionat Stefan Mihai pentru B365.ro
Dupa cateva minute de teroare, timp in care barbatul sustine ca a fost intrebat de mai multe ori de mascati "Unde este Ursu?", acestia si-au dat seama ca nu au ajuns in locuinta cui trebuie si au plecat, fara a oferi niciun fel de explicatie.

Citeste mai multe despre Mascatii au spart casa unui pensionar si l-au amenintat cu pistolul pentru ca au gresit adresa, azi-dimineata, pe B365.ro.

Actualitate / politia886 vizite[ B365.ro ]

Demolarea blocului-turn Cathedral Plaza sta in mainile lui Oprescu

Marti, 01 Februarie 2011, ora 13:00

Demolarea blocului-turn Cathedral Plaza sta in mainile lui OprescuTurnul ridicat ilegal in coasta Catedralei Sfantul Iosif din Capitala trebuie daramat, arata o decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Suceava. Cine trebuie sa o faca si cine trebuie sa plateasca pentru toata tarasenia? Primarul general are dreptul inca de acum sa ceara daramarea blocului-turn, arata B365.ro.

Potrivit Ofeliei Barsan, unul dintre avocatii Arhiepiscopiei in litigiul cu Millenium si cu Primaria Sectorului, mingea este acum in terenul Primarului General, Sorin Oprescu, in temeiul Legii 51/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, actualizata in 2009. Avand in vedere ca edificiul se afla, in parte, si pe domeniul public, de desfiintarea cladirii se poate apuca, Primaria, fie din oficiu, fie cerand mai intai o decizie judecatoreasca in acest sens. "Din practica, noi stim ca primariile s-au pus la adapost apeland la instanta", spune Ofelia Barsan.

Oricine s-ar apuca de demolat, cheltuiala trebuie sa fie a constructorului care a ridicat cladirea pe baza unei autorizatii ilegale. La intrebarea cum poate fi daramata o astfel de constructie, aflata chiar langa Catedrala, raspunsul e simplu: Cathedral Plaza nu trebuie desfiintata prin implozie sau alta metoda "brutala", asta pentru ca e cladita din structuri metalice si placi demontabile, drept urmare poate fi desfacuta bucata cu bucata.

Cititi mai multe despre Demolarea blocului-turn Cathedral Plaza sta in pixul lui Oprescu, pe B365.ro.

Personalitati / Sorin Oprescu1411 vizite[ B365.ro ]

Cum arata autostrada suspendata visata de Oprescu

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 13:56

Cum arata autostrada suspendata visata de OprescuPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, incearca sa gaseasca investitori pentru cel mai mediatizat proiect al sau din campania electorala: Autostrada Suspendata. Primarul a avut deja discutii pentru un parteneriat public-privat cu investitori din China si din Coreea de Sud, scrie B365.ro. Deocamdata, autostrada a fost trasata pe hartie in planul de prefezabilitate.Primaria Generala a alocat contractul pentru trasarea Planului Urbanistic Zonal si pentru studiul de fezabilitate al primului tronson al autostrazii. Numai pentru acest studiu, Primaria va plati opt milioane de euro catre cinci firme ce au castigat contractul.

Doua dintre firmele castigatoare, respectiv SC Western Outdoor SRL si SC Alpha Studio SRL sunt detinute de Sorin Gabrea si Vlad Cavarnali, amandoi membri in Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului din cadrul Primariei Bucuresti. Practic, firmele detinute de Sorin Gabrea si Vlad Cavarnali vor elabora un PUZ care mai apoi va fi supus avizarii in Comisia in care tot ei sunt membri. O reteta garantata pentru succes. In plus, pentru serviciile oferite de firmele lor, ei vor primi aproximativ 1,6 milioane de euro fiecare (daca valoarea contractului va fi impartita in mod egal intre cele cinci firme), arata B365.ro.

Deocamdata, traseul autostrazii suspendate prin Bucuresti apare in studiul de prefezabilitate. Autostrada urbana, dupa cum a fost numita oficial, va avea trei tronsoane si 50 de kilometri. Daca aceste tronsoane vor ...

Personalitati / Sorin Oprescu1764 vizite[ B365.ro ]

Cum ajunge un sofer RATB la un salariu de 2.500 de euro

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 13:39

Cum ajunge un sofer RATB la un salariu de 2.500 de euroIn luna decembrie, mai multi angajati ai RATB pe functii de sofer, lacatus sau sudor figureaza pe lista de venituri salariale a Regiei cu venituri nete de peste o mie de euro, scrie B365.ro.

Astfel, un sofer figureaza ca incasand in mana 10.047 de lei, un lacatus 7.217 lei, iar un sudor 4.842 lei. Regia are insa o explicatie pentru aceste venituri extraordinare in vremuri de criza: Angajatii Regiei Autonome de Transport Bucuresti beneficiaza o data pe an de o indemnizatie de concediu de odihna, care are valoarea bruta de 80% din salariul de incadrare. Salariatii care se pensioneaza, dar au lucrat in ultimii 15 ani la RATB, primesc si ei, o singura data, o indemnizatie de pensionare care are valoarea bruta echivalenta cu doua salarii de incadrare, informeaza RATB, intr-un raspuns transmis B365.ro.
Fireste, soferii si lacatusii nu beneficiaza de cele mai mari venituri in Regia ce primeste subventii de la Primaria Municipiului Bucuresti. Ce salarii au directorii adjuncti si sefii de serviciu RATB, aflati pe B365.ro.

Actualitate / RATB1327 vizite[ B365.ro ]


Cele mai citite stiri
Profesoara batuta de un elev cu o teava, umilita de familia acestuia. Ce daune morale trebuie sa primeasca
Judecatoria Vaslui a obligat familia unui elev-problema sa despagubeasca o profesoara care a fost ...
Analiza. Incepe divizarea stangii. Ce inseamna pentru Gabriela Firea intrarea in cursa pentru primarie a unui candidat din partidul lui Ponta
Candidatura unui politician din partea Pro Romania pentru Primaria Capitalei va rupe din voturile ...
Noaptea cutitelor lungi din PSD nu se mai termina. Acum e randul lui Tudose
Mihai Tudose a spus ca acum doi, cand PSD organiza mitinguri uriase, prin centrul Bucurestiului, se ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor