Ce să faci în weekend în București: de la târgul de nunți, la festivalul peștelui. Evenimente care modifică transportul public în comun

Sambata, 26 Martie 2022, ora 04:20
8663 citiri
Ce să faci în weekend în București: de la târgul de nunți, la festivalul peștelui. Evenimente care modifică transportul public în comun

În weekendul 26-27 martie în București se organizează mai multe evenimente.

Bucureștenii sunt așteptați la festivalul peștelui,la târgul de nunți sau la Bucharest Half Marathon.

Festivalul peștelui în parcul IOR

În Parcul Alexandru Ioan Cuza se organizează Festivalul Peștelui.

„Printre Vedetele festinului din Pacul IOR vor fi inegalabila saramura de crap, storceagul pescaresc, pastrav si crap la proțap, vinegretă din pastrăv, mititei sau chifteluțe din pește, sărmăluțele pescărești, plăcinte cu pește, crochete și chifteluțe de hamsii și scoici, cabanos si mici din somon, evident nu vor lipsi nici bunătățile tradiționale, cunoscute deja pe piața românească precum salata de icre de crap, pasta din păstrăv, zacusca din pește cu ciuperci si alte delicatese din peste.

Borșul de pește lipovenesc va fi si el la loc de cinste, în pregătirea căruia se vor folosi sute de kilograme de știucă, somn, crap, caras și sute de kilograme de zarzavat: ceapă, ardei gras, roșii, leuștean etc.

Proaspat, afumat sau marinat, prajit sau la gratar, cu mămăliguță și usturoi, in plăcinte, crochete, mici, in chifteluțe sau sărmăluțe în foi de viță, cu usturoi sau cu lămâie, peștele este vedeta în Parcul IOR din Capitală, au transmis organizatorii.

Târg de nunți

De vineri, 25 martie, ora 11.30 Mariage Fest incepe cu o sesiune speciala de black friday, cu zeci de rochii reduse pana la 90%, inclusiv pantofi.

„Nu este un simplu târg de nunți, ci un festival în toată regulă, căci poți petrece o zi întreagă să îți alegi tot ce ai nevoie. Plus, te bucuri gratuit de o mulțime de delicatese culinare și degustări de vinuri.

Preț de 3 zile la Palatul Parlamentului își dau întâlnire 150 de expozanți din toată țară cu: rochii de mireasă, costume pentru miri, locații de nuntă, agenții, rochii de mireasă, foto-video, bijuterii, formații, accesorii și multe idei pentru nuntă.

Mariage Fest prezintă în perioada 25-27 martie o ediție de primăvară, care acoperă toate tipurile de oferte disponibile în acest moment pe piață în România”, au transmis organizatorii.

Bucharest Half Marathon

Duminică are loc în București Legal Half-Marathon 2022 - Ediţia a II-a. Primăria Capitalei a anunțat că mai multe linii STB vor fi modificate.

Traseele liniilor de autobuz 104, 116, 117, 123, 133, 312, 313, 323 şi 385 vor fi modificate, duminică, pentru a corespunde restricţiilor de circulaţie instituite de Brigada Rutieră, cu prilejul concursului de alergare "Legal Half-Marathon 2022 - Ediţia a II-a".

Traseele vor fi modificate astfel:

* Linia 104 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul "Cora Pantelimon" şi intersecţia şoseaua Mihai Bravu/bulevardul Decebal (Piaţa Hurmuzachi), apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe şoseaua Mihai Bravu, Calea Dudeşti, bulevardul Octavian Goga, Pasajul Mărăşeşti, bulevardul Mărăşeşti, bulevardul Dimitrie Cantemir, Piaţa Unirii, după care va urma traseul de bază.

* Linia 116 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul "Gara Progresul" şi intersecţia bulevardul Dimitrie Cantemir/bulevardul Unirii, apoi pe un traseu modificat, pe bulevardul I.C. Brătianu, rondul de la Piaţa Unirii, cu întoarcere pe bulevardul Dimitrie Cantemir, după care va urma traseul de bază.

* Linia 117 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul "Cartier Confort Urban" şi staţia "Piaţa Unirii", unde autobuzele vor întoarce.

* Linia 123 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul "CET Sud Vitan" şi intersecţia Calea Vitan/bulevardul Octavian Goga, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe bulevardul Octavian Goga, Pasajul Mărăşeşti, bulevardul Mărăşeşti, bulevardul Dimitrie Cantemir, Piaţa Unirii, după care va urma traseul de bază.

* Linia 133 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul "Gara Basarab" şi intersecţia strada Traian/Calea Călăraşi, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Calea Călăraşi, strada Delea Nouă, strada Dristorului, şoseaua Mihai Bravu, Calea Dudeşti, bulevardul Octavian Goga, strada Nerva Traian, după care va urma traseul de bază.

* Linia 312 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul "Platforma Comercială Arcade Berceni" şi intersecţia Splaiul Unirii/bulevardul Mărăşeşti, apoi pe un traseu modificat, pe bulevardul Mărăşeşti, bulevardul Dimitrie Cantemir, bulevardul I. C. Brătianu, rondul de la Piaţa Unirii. Circulaţia acestor autobuze nu va fi modificată pe sensul de mers spre terminalul "Platforma Comercială Arcade Berceni".

* Linia 313 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul "Piaţa de Gros" şi intersecţia bulevardul Dimitrie Cantemir/bulevardul Unirii, apoi pe un traseu modificat, pe bulevardul I. C. Brătianu, rondul Piaţa Unirii, cu întoarcere pe bulevardul Dimitrie Cantemir, după care va urma traseul de bază.

* Linia 323 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul "Zeţarilor" şi intersecţia bulevardul Mircea Vodă/bulevardul Mărăşeşti, apoi pe un traseu modificat, pe bulevardul Mărăşeşti, bulevardul Dimitrie Cantemir, rondul de la Piaţa Unirii, cu întoarcere pe bulevardul Dimitrie Cantemir, bulevardul Mărăşeşti, bulevardul Mircea Vodă, după care va urma traseul de bază.

* Linia 385 va funcţiona de la terminalul "Piaţa Sf. Vineri", pe strada Sf. Vineri, apoi pe un traseu modificat, pe bulevardul Mircea Vodă, bulevardul Corneliu Coposu, strada Halelor, Splaiul Independenţei, după care va urma traseul de bază. Circulaţia acestor autobuze nu va fi modificată pe sensul de mers spre terminalul "Piaţa Sf. Vineri".

Citeste si:
Restricții de circulație în București din cauza unei avarii în rețeaua de distribuție a apei. Se fac lucrări
Restricții de circulație în București din cauza unei avarii în rețeaua de distribuție a apei. Se fac lucrări
Apa Nova remediază, duminică, o avarie la o arteră din reţeaua de distribuţie a apei potabile pe Bulevardul Carol I, circulaţia troleibuzelor în zonă fiind limitată la banda întâi....
Bară la bară, pe Transfăgărășan. Canicula a trimis românii la munte VIDEO
Bară la bară, pe Transfăgărășan. Canicula a trimis românii la munte VIDEO
Este aglomerație mare, sâmbătă, 6 august, pe Transfăgărășan. O coloană imensă de mașini s-a format spre Bâlea Lac întinzându-se pe 5 kilometri. Cel mai cunoscut drum din Europa...