Alegerile din 1996, dupa 20 de ani. Iosif Boda, directorul campaniilor electorale '90-'96: "Eu cred ca Iliescu era mai insetat de putere decat Ceausescu"

Sursa: Adevarul
Vineri, 18 Noiembrie 2016, ora 20:15
139 citiri
Dupa aproape sapte ani in care a fost condusa de Ion Iliescu, dupa zeci de ani in care a cunoscut trei dictaturi, Romania a virat la dreapta. Era 17 noiembrie 1996. Alesul era tot un "escu". Emil Constantinescu. Cei mai multi isi amintesc prima data ciocul si apoi presedintele. Asa s-a intamplat. Totul a inceput cu Proclamatia de la Ruginoasa. Documentul istoric a fost rostit de Emil Constantinescu in localitatea natala a lui Alexandru Ioan Cuza, in judetul Iasi, la 4 septembrie 1996, in prima ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.