Când ar putea fi deblocate PUZ-urile din București. Soluția găsită de prefectura Capitalei

Luni, 06 Iunie 2022, ora 14:27
1848 citiri
Când ar putea fi deblocate PUZ-urile din București. Soluția găsită de prefectura Capitalei
Nicușor Dan explică harta Capitalei FOTO Facebook/ Nicușor Dan

Prefectul Municipiului Bucureşti, Toni Greblă a anunțat luni, 6 iunie, într-un comunicat, că a identificat soluţia pentru deblocarea situaţiei în cazul documentaţiilor de urbanism la nivelul Sectoarelor 2, 4 şi 5.

El menţionează că la nivelul Municipiului Bucureşti trebuie să existe o colaborare instituţională strânsă între autorităţile administraţiei publice locale, astfel încât prevederile legale în vigoare să fie aplicate în mod unitar, în beneficiul cetăţenilor, îndreptăţiţi la o dezvoltare durabilă a oraşului.

Prefectul afirmă că, ”întrucât de la începutul acestui an, Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) ale Sectoarelor 2, 4 şi 5 au fost suspendate în instanţă la solicitarea unui ONG, până la soluţionarea cauzei, la nivelul autorităţilor locale, nu a existat o abordare unitară cu privire la procedurile administrative incidente”.

”Astfel, unele primării au continuat procedurile de autorizare pentru solicitările care le-au fost adresate până la data când PUZ-urile au fost suspendate de instanţă. Alte autorităţi publice locale au considerat că şi pentru aceste solicitări nu pot continua procedura de autorizare, fiind create, astfel, blocaje în activitatea de urbanism şi amenajare teritorială. În aplicarea legii şi ca urmare a suspendării PUZ-urilor pe cale jurisdicţională, considerăm că autorităţile administraţiei publice locale sunt obligate să continue procedura pentru eliberarea autorizaţiilor de construire pentru toate solicitările înregistrate la primării până la data suspendării PUZ-urilor. În fundamentarea măsurii a fost avut în vedere şi punctul de vedere exprimat de Inspectoratul de Stat în Construcţii – I.S.C., ca urmare a unei solicitări primite de la Primăria Sectorului 5”, spune Toni Greblă.

Prefectul anunţă că astăzi, 06.06.2022, au fost transmise celor trei primării sus-menţionate adrese corespunzătoare.

”La nivelul Municipiului Bucureşti trebuie să existe o colaborare instituţională strânsă între autorităţile administraţiei publice locale, astfel încât prevederile legale în vigoare să fie aplicate în mod unitar, în beneficiul cetăţenilor, îndreptăţiţi la o dezvoltare durabilă a oraşului”, mai spune Greblă.

Eveniment Quarterly Report

Piața Unirii din București devine un uriaș șantier. Centrul Capitalei intră în reabilitare totală
Piața Unirii din București devine un uriaș șantier. Centrul Capitalei intră în reabilitare totală
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că Piaţa Unirii va intra într-o reabilitare totală, iar acolo vor fi realizate mai multe lucrări, inclusiv consolidarea planşeului. „Piaţa...
Încă un pas pentru realizarea Drumului Radial 10 Măgurele-București. Va avea o lungime de peste 11 kilometri
Încă un pas pentru realizarea Drumului Radial 10 Măgurele-București. Va avea o lungime de peste 11 kilometri
Documentaţia aferentă Drumului Radial 10, care va face legătura între oraşul Măgurele şi municipiul Bucureşti, va fi întocmită de Asocierea DP Consult SRL (Leader) - Explan SRL, care a...
#Bucuresti, #Toni Grebla, #NIcusor Dan , #Bucuresti