Bulgaria iși îndeamnă cetățenii să părăsească Rusia cât mai curând posibil

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 22:22
5464 citiri
Bulgaria iși îndeamnă cetățenii să părăsească Rusia cât mai curând posibil
Proteste anti-mobilizare în Rusia/ FOTO: dhakatribune.com

Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei le-a cerut cetățenilor săi să se abțină de la călătorii în Rusia, iar cei aflați în prezent în țară să ia în considerare plecarea cât mai curând posibil folosind opțiunile de transport disponibile în prezent.

După cum se precizează în agenția bulgară Novinite, apelul către concetățeni a fost făcut pe fondul unei „situații dificile”.

„Cetățenii bulgari care rămân pe teritoriul Federației Ruse sunt sfătuiți să dea dovadă de o vigilență sporită, să evite locurile de adunare în masă a oamenilor, acordând o atenție deosebită circumstanțelor și evoluției situației”, se arată în apel.

Dacă este necesar, bulgarii sunt rugați să contacteze Ambasada Republicii Bulgaria la Moscova sau Consulatul din Sankt Petersburg.

Bulgaria a condamnat războiul dus de Rusia în Ucraina şi a precizat că nu va recunoaşte referendumurile de anexare, amplu criticate, din regiunile ucrainene controlate de forţele ruse.

Mobilizarea lui Putin provoacă anarhie în Rusia

La Moscova, alte sute de oameni au ieșit să protesteze în centrul orașului față de mobilizarea parțială decretată de Vladimir Putin în urmă cu câteva zile. Oamenii au fost săltați imediat de forțele de ordine și duși la dube.

Proteste au avut loc și în Novosibirsk, un oraș din Siberia, unde, pentru scurt timp, localnicii au cântat și au încins o horă. Jandarmii au curățat rapid zona de manifestanți.

Și în Sankt Petersburg, cel puțin 46 de persoane au fost arestate de forțele de ordine la un miting anti-mobilizare.

În acest timp, continuă mobilizarea rezerviștilor în toate regiunile Rusiei. Incidentele sunt la ordinea zilei. În orașul Omsk, o bătaie în toată regula a izbucnit între polițiști și câțiva recruți nervoși, care le-au cerut să meargă cu ei și să moară pe front.

Protestele de la sfârșitul săptămânii s-au extins în peste 35 de orașe din Rusia. Cel puțin 840 de persoane au fost reținute, dintre care mai mult de jumătate la Moscova, potrivit organizației pentru drepturile omului OVD-Info.

Rușii, atacați din nou de ucraineni. Dronele au avariat o importantă rafinărie VIDEO
Rușii, atacați din nou de ucraineni. Dronele au avariat o importantă rafinărie VIDEO
Rafinăria Tuapse din Rusia a fost avariată pe timpul nopții de drone ucrainene, au anunțat în dimineața zilei de luni, 22 iulie, autoritățile regionale. Este vorba despre o rafinărie...
Rusia ar putea înarma rebelii Houthi cu rachete antinavă avansate
Rusia ar putea înarma rebelii Houthi cu rachete antinavă avansate
Rusia ia în considerare înarmarea rebelilor houthi din Yemen cu rachete antinavă avansate, au avertizat agențiile de informații americane, potrivit The Wall Street Journal. Mișcarea este...
#bugaria, #sfat, #cetateni, #Rusia, #proteste, #mobilizare , #Rusia
  1. Risc major de inundații în România. Zonele în care se pot produce viituri puternice HARTĂ
  2. Susținere uriașă pentru Kamala Harris. Motivul pentru care Barack Obama şi Nancy Pelosi păstrează tăcerea
  3. Accident teribil: o mașină a căzut în prăpastie la Pasul Caşin. Un om a murit și patru au fost răniți
  4. Peste 400 de blocuri din București rămân fără apă caldă. Cât timp vor dura lucrările
  5. Bolile pe care le poți lua de la ștrand. Medic: „Te trezești cu niște pete roșii care te mănâncă”
  6. Reacţiile investitorilor după retragerea lui Joe Biden din cursa prezidenţială. Între încredere în Kamala Harris și frica de volatilitate a piețelor
  7. Caniculă și vijelii în România. Meteorologii au prelungit Codul galben HARTĂ
  8. Încă un sistem Patriot donat de Germania a ajuns în Ucraina. Zelenski: „Vom putea să facem mai multe pe cer” VIDEO
  9. Hunter Biden a renunțat la procesul de defăimare împotriva Fox News după retragerea președintelui din cursa pentru alegeri
  10. Armata israeliană ordonă evacuarea unei părți a orașului Khan Younis. „Este pe cale să opereze în forţă împotriva organizaţiilor teroriste”