Deputat PNL, înaintea votului privind proiectul de buget: ”A fost construit în condiţii de maximă incertitudine economică”

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 18:22
1465 citiri
Deputat PNL, înaintea votului privind proiectul de buget: ”A fost construit în condiţii de maximă incertitudine economică”
Gheorghe Pecingină a subliniat că bugetul nu cuprinde toate măsurile dorite FOTO Facebook / Parlamentul României

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină a subliniat miercuri, 22 decembrie, la dezbaterile din Parlament, că bugetul pe 2022 nu a fost construit pe venituri care să provină din impozite sau taxe noi sau din majorarea celor existente.

”Mă bucur că actualul buget nu s-a construit pe venituri care să provină din impozite şi taxe noi sau pe majorarea celor existente. Au existat câteva frământări pe această temă, dar mă bucur că înţelepciunea a învins şi s-a reuşit evitarea creşterii poverii fiscale pentru o perioadă în care acest lucru nu ar fi fost recomandat de nimeni. Cu toate acestea, provocarea imensă de a constitui un buget pe aceste fundamente fiscale în acest context sanitar şi economic deosebit de dificil trebuie însă compensată prin eficientizarea colectării veniturilor pe care le are la dispoziţie statul român. Suntem cu toţii de acord că fără reforme fiscale şi bugetare asumate la nivelul Uniunii Europene nu vom înregistra progresele pe care le dorim. Trebuie să nu uităm că pentru anul 2022 este un buget construit în condiţii de maximă incertitudine economică, cu riscuri sanitare şi economice generate de pandemia COVID, care nu este epuizată. Un val pandemic 5 ne bate la uşă”, a spus Pecingină la dezbaterile generale asupra proiectului de buget.

El a mai spus că aşteptările românilor de la Guvern sunt imense.

Legea bugetului conţine măsuri absolut necesare - e drept, nu aşa cum ne-am fi dorit cu toţii, atât din punct de vedere social, economic, dar mai ales din punct de vedere investiţional. Să nu uităm că, în anul 2020, pandemia ne-a adus o neaşteptată scădere economică şi un deficit bugetar de aproape 10%. Graţie mediului de afaceri din România, am reuşit să recuperăm în mare parte pierderile anterioare, să reducem progresiv şi deficitul bugetar şi, de asemenea, în mare parte, este meritul Guvernului PNL, însă să nu pierdem din vedere că greul crizei îl duc tot antreprenorii şi angajaţii”, a subliniat deputatul liberal.

Gheorghe Pecingină i-a transmis ministrului Finanţelor că are şansa de a arăta că este de orientat către investiţii.

”Sper ca toate măsurile de digitalizare adoptate de Guvernul Cîţu să-şi facă simţită influenţa”, a adăugat deputatul.

Acesta l-a asigurat pe premierul Ciucă de sprijinul grupului PNL în implementarea măsurilor, transmiţându-i prim-ministrului felicitări că a făcut posibilă transmiterea proiectului de buget într-un timp scurt către Parlament şi că nu are o misiune uşoară în 2022.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Promisiune în an electoral: Câți kilometri de drum de mare viteză ar urma să fie inaugurați în România, până la final de 2024
Promisiune în an electoral: Câți kilometri de drum de mare viteză ar urma să fie inaugurați în România, până la final de 2024
Până când România va fi „brăzdată” de drumuri pe care se va putea circula cu mare viteză, mai e cale lungă. În prezent, țara noastră e plină de șantiere în lucru. CNAIR a anunțat...
#buget 2022, #dezbateri buget, #cresteri de taxe, #investitii, #PNL, #Gheorghe Pecingina , #stiri PNL
Comentarii
Poza FireWallStreet
FireWallStreet
rank 5
absolut ridicole afirmatiile slugoiului liberal ajuns milog la psd.