USR nu votează bugetul pe 2022: ”Este al minciunii și al hoției. A fost făcut pentru clientela politică”

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 18:01
1609 citiri
USR nu votează bugetul pe 2022: ”Este al minciunii și al hoției. A fost făcut pentru clientela politică”
USR a acuzat PNL că a adus la guvernare PSD, un partid dezinteresat de disciplină financiară şi fiscală FOTO Facebook / Parlamentul României

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat miercuri, 22 decembrie, în Parlament, că USR nu va vota bugetul pentru anul 2022 pentru că este unul ”al minciunii şi al hoţiei”. La rândul ei, deputata USR Cosette Chichirău a acuzat coaliția că a construit bugetul pentru clientela politică.

Bugetul pentru anul 2022 este unul al minciunii şi al hoţiei care se bazează pe o altă minciună şi anume că vor creşte veniturile. Domnul Câciu a impus din pix venituri care vor veni din combaterea evaziunii fiscale şi îmbunătăţirea colectării veniturilor la bugetul de stat. De ce faceţi asta? Pentru că vă doriţi să creşteţi cheltuieli cu venituri pe care nu le aveţi! USR nu va vota acest buget”, a afirmat Năsui în plenul reunit, unde este dezbătut proiectul de buget pentru anul viitor.

Cosette Chichirău a afirmat că PSD a dovedit cât a fost la guvernare în anii trecuţi că este un partid iresponsabil financiar şi fiscal, deoarece înainte de a veni pandemia, aveam deficit excesiv.

”Aş vrea să vă vorbesc despre deficitul bugetar şi despre traseul lui de-a lungul anilor. PSD a făcut deficit pe timp de creştere economică, astfel încât, atunci când a venit pandemia, nu am avut rezerve şi am intrat în deficit excesiv. PNL a adus la guvernare un partid dezinteresat de discplină financiară şi fiscală. PSD a demonstrat că e iresponsabil financiar şi fiscal, iar prezenţa PSD într-o poziţie dominantă în coaliţie înseamnă că nu veţi reuşi să vă încadraţi în ţinta de deficit de 5,8%. Auzim an de an aceleaşi promisiuni: vom face autostrăzi, spitale, şcoli. An de la zero şi totuşi an de an avem bugete mari. Vrem să vedem că Guvernul face bugetul pentru români şi nu pentru clientela de partid. Însă coaliţia PSD-PNL face pentru clientela de partid, nu-i aşa? Pentru că, altfel, ar fi fost USR şi acum la guvernare. USR la guvernare a livrat. Domnilor şi doamnelor din PSD şi PNL aflaţi la guvernare, vrem să vedem rezultate în acest an pentru că aveţi un buget mare şi trebuie să livraţi. Vrem să vedem că livraţi pentru cetăţeni şi nu pentru clientela de partid”, a explicat Chichirău.

La dezbateri, premierul Nicolae Ciucă a declarat că bugetul răspunde aşteptărilor justificate ale societăţii, dar corespunde şi proiecţiilor de dezvoltare ale țării.

Camera Deputaţilor şi Senatul dezbate şi votează, în plenul reunit de miercuri, proiectul bugetului de stat pentru 2022 şi proiectul bugetului asigurărilor sociale pentru 2022.

Eveniment Quarterly Report

George Simion, „la cuțite” cu USR, după eșecul moțiunii. „Daţi-vă jos de pe trotinetă şi o să vedeţi că aţi mai semnat cu noi şi l-am dat jos pe Cîţu”
George Simion, „la cuțite” cu USR, după eșecul moțiunii. „Daţi-vă jos de pe trotinetă şi o să vedeţi că aţi mai semnat cu noi şi l-am dat jos pe Cîţu”
Preşedintele AUR George Simion a declarat că cei de la USR i-au transmis că nu vor semna cu AUR moţiunea de cenzură pentru că sunt extremişti, iar el le-a transmis “daţi-vă jos de pe...
Reacția lui Ciolacu după ce USR şi Forţa Dreptei au sesizat CCR pe măsurile fiscale: ”E dreptul lor”
Reacția lui Ciolacu după ce USR şi Forţa Dreptei au sesizat CCR pe măsurile fiscale: ”E dreptul lor”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că este dreptul Opoziţiei să formuleze sesizări la Curtea Constituţională, referindu-se la sesizarea USR şi partidului Forţa Dreptei asupra legii privind...
#buget 2022, #dezbateri buget, #vor buget 2022, #USR, #coalitia pnl psd, #clientela politica , #stiri USR