Partenerul AUR din Bulgaria, partidul de extremă dreapta pro-rus „Renașterea“, și-a scos oamenii în stradă. Cer "neutralitate" și demisia guvernului

Miercuri, 06 Aprilie 2022, ora 21:54
7386 citiri
Partenerul AUR din Bulgaria, partidul de extremă dreapta pro-rus „Renașterea“, și-a scos oamenii în stradă. Cer "neutralitate" și demisia guvernului
Simpatizanți ai lui Putin din Bulgaria cer demisia guvernului proeuropean de la Sofia/ FOTO: Novinite

Simpatizanții partidului de extremă dreapta pro-rus „Renașterea“ au protestat în centrul Sofiei solicitând neutralitatea militară deplină a Bulgariei, referitor la războiul din Ucraina.

Protestatarii care s-au adunat în faţa clădirii Adunării Naţionale de la Sofia cer demisia guvernului bulgar.

Acţiunea este organizată de partidul de extremă dreapta pro-rus „Văzrajdane” (”Renașterea”), care se opune ferm ca Bulgaria să furnizeze armament Ucrainei. Demonstraţia este intitulată „Neutralitatea militară completă a Bulgariei” şi îndeamnă cabinetul condus de premierul Kiril Petkov să demisioneze, pentru că nu face faţă crizelor cu care se confruntă ţara. Reprezentanţii partidului naţionalist susţin că în 100 de zile, executivul a demonstrat că serveşte intereselor străine şi a câştigat doar neîncredere, informează novinite.com.

„Conducătorii sunt marionete şi vânzători şi trebuie să plece cât mai curând posibil”, susţin organizatorii protestului.

Printre participanți erau și oameni care afișau simbolul „Z” scris pe haine, afișe, steaguri. „Z” este un simbol Kremlinului pentru războiului dus de Rusoa în Ucraina.

„În prezent, singurul lucru care îi împiedică pe parlamentari să voteze proiectul de a trimite ajutor militar Ucrainei – acest act de trădare – sunteţi voi toţi cei de aici din piaţă. Adevărul este că astăzi trebuia depusă această propunere, dar s-au temut, pentru că trădătorii sunt laşi şi sunt susţinuţi doar de forţele străine. Bulgaria nu este NATO, Bulgaria nu este Uniunea Europeană, Bulgaria suntem noi. Trădătorii naţionali simt că revoluţia a început. Nu vom ceda până nu vom începe din nou să ne guvernăm ţara”, a declarat liderul „Văzrajdane”, Kostadin Kostadinov, care a cerut demisia guvernului şi alegeri anticipate.

Partidul bulgăresc Vâzrajdane este unul anti-european, pro-rus, și vrea ieșirea Bulgariei din UE și din NATO. Partidul extremist este condus de Kostadin Kostadinov, care a fost arestat în urma participării la un atac asupra unei comunități de romi. El a cerut ca ”gunoaiele antirusești să fie exterminate ca șobolanii”.

Doi parlamentari ai partidului bulgăresc de extremă dreapta „Vâzrajdane”/”Renașterea”, Stoian Taslakov și Petăr Petrov, au participat la o conferință organizată de AUR la 19 februarie 2022 la București, scrie publicația bulgară Monitor, preluată de Rador. La conferință s-au pus bazele unor acțiuni comune coordonate, transmite Monitor. Tema conferinței a fost „Supremația Constituțiilor Naționale asupra Birocrației de la Bruxelles”.

La întâlnire au participat reprezentanți ai partidelor din 22 de țări europene, inclusiv deputați europeni. Parlamentarii bulgari Stoian Taslakov și Petăr Petrov au fost întâmpinați personal de liderul AUR, George Simion, iar ulterior s-au întâlnit cu europarlamentarii Cristian Terhes (România) și Thierry Mariani (Franța).

Convoaie cu tehnică militară traversează Bulgaria, până vineri, dinspre Grecia spre România. Transportul militar pe calea ferată se va efectua pe acelaşi traseu, informează Ministerul Apărării de la Sofia. citat de bnr.bg.

În cadrul antrenamentului comun bulgaro-american „Joint Training”, vineri şi sâmbătă, vor fi efectuate zboruri cu elicoptere americane din România către poligonul Novo Selo din Bulgaria şi retur. Antrenamentul comun se desfășoară din luna ianuarie până în luna iunie anul acesta, în cadrul exerciţiilor militare planificate în 2021.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Declarații belicoase făcute de sora dictatorului din Coreea de Nord. "Vom continua să construim o putere militară copleşitoare"
Declarații belicoase făcute de sora dictatorului din Coreea de Nord. "Vom continua să construim o putere militară copleşitoare"
Puternica soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a declarat că ţara va continua să construiască o putere militară copleşitoare, cea mai puternică, pentru a-şi proteja...
#Bulgaria, #proteste, #pro rusi, #razboi, #Ucraina, #invazie Rusia , #Razboi Ucraina