Un polițist bulgar a fost împușcat în cap la granița cu Turcia. Zeci de focuri de armă au fost trase peste barieră: ”Este o faptă fără precedent”

Marti, 08 Noiembrie 2022, ora 15:11
5170 citiri
Un polițist bulgar a fost împușcat în cap la granița cu Turcia. Zeci de focuri de armă au fost trase peste barieră: ”Este o faptă fără precedent”
Politist bulgar împuscat în cap la granița cu Turcia FOTO novinite.com

Un poliţist bulgar, care patrula la frontiera cu Turcia, a fost ucis luni seara cu focuri de armă trase dinspre teritoriul turc, anunţă marţi Guvernul de la Sofia. Evenimentul a fost catalogat de ministrul de Interne bulgar drept ”o faptă fără precedent”.

Poliţistul, în vârstă de 30 de ani, a coborât cu o lanternă în mână din vehicul, în apropiere de satul Goleam Dervent, după ce a observat o porţiune deteriorată a gardului de sârmă ghimpată instalat aproape de-a lungul întregii frontiere bulgaro-turce, cu o lungime 259 de kilometri.

”Tiruri au avut loc, iar el a murit pe loc”, ucis cu un glonţ în cap, declară presei secretarul general al Ministerului bulgar de Interne Petar Todorov, în urma unei vizite la faţa locului.

Un militar care-l însoţea pe poliţist ”a reuşit să se adăpostească în spatele maşinii”, precizează el.

Potrivit versiunii militarului, 10-15 focuri de armă au fost trase peste barieră, în timp ce un grup de migranţi şi călăuze fugeau.

”Aceasta este o faptă fără precedent, primul atac cu o armă de foc de ani de zile” al forţelor de ordine, a denunţat ministrul bulgar de Interne Ivan Demerdjiev.

”Am primit garanţii de la autorităţile turce că (cei vinovaţi) vor fi localizaţi şi trimişi în faţa justiţiei”, a declarat ministrul.

Poliţiştii urmează să fie înarmaţi cu armament mai puternic, pentru a se apăra, a anunţat el.

Bulgaria şi-a consolidat deja măsurile şi a trimis trupe suplimentare la frontieră, după ce doi poliţişti au fost ucişi - loviţi de un autocar care transporta migranţi, la sfârşitul lui august, în oraşul Burgas, la Marea Neagră.

Ministrul a subliniat că presiunile migraţiei se intensifică.

În primele nouă luni ale lui 2022, aproximativ 12.700 de migranţi clandestini au fost reţinuţi în Bulgaria - de două ori şi jumătate mai mulţi decît în primele trei trimestre din 2021, potrivit unor date oficiale. În aceeaşi perioadă a crescut numărul respingerilor la frontieră.

#Bulgaria, #politisti frontiera, #Turica, #impuscaturi , #Bulgaria
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Alo! Ai noștri! Vedeți că-n cu rând va fi nevoie de un pod până-n