Cum este tratat în România un caz oribil de abuz și bullying. Drama unei eleve de clasa a VI-a terorizate de colegi: ”Am fost amenințată că mi se va da foc în baie”

Duminica, 29 Mai 2022, ora 03:01
7571 citiri
Cum este tratat în România un caz oribil de abuz și bullying. Drama unei eleve de clasa a VI-a terorizate de colegi: ”Am fost amenințată că mi se va da foc în baie”

Un adolescent, elev în clasa a X-a în cadrul Colegiului Național Johannes Honterus din Brașov, a fost condamnat de către instanța penală a Tribunalului pentru Minori și Familie la măsura educativă a supravegherii pe o durată de 6 luni, supraveghere care va fi realizată de mama inculpatului.

Adolescentul a fost găsit vinovat pentru pornografie infantilă. În spatele acestei decizii se află însă drama unei fete de 12 ani.

G.R.G a ajuns în situația de a da explicații în fața instanței după ce, în vara anului trecut, a distribuit pe mai multe rețele de socializare fotografii cu o elevă de clasa a VI-a. Cei doi adolescenți au fost prieteni o scurtă perioadă, au întreținut relații sexuale, iar într-unul dintre momentele intime, băiatul a filmat-o și fotografiat-o pe fată în timpul unui act sexual oral.

După ce cuplul s-a despărțit, băiatul a găsit de cuviință să posteze pe Instagram și pe aplicația House Party mai multe fotografii care o surprindeau pe eleva de clasa a VI-a în ipostaze sexuale explicite. Din acea clipă a început coșmarul pentru adolescentă, imaginile cu ea dezbrăcată devenind un trofeu printre elevii liceului.

Fata a început să fie jignită în cel mai crunt mod de către colegele de școală care o filmau în timp ce îi spuneau că este ”grasă și urâtă”. Jigniri similare i-au fost adresate fetei inclusiv în mediul online atât de către colegi, dar și de către necunoscuți care o urmăreau pe Instagram. Alți colegi din liceu, băieți din clasele mari, și-au postat la profilul paginilor de socializare chiar fotografia cu adolescenta în ipostaze compromițătoare.

Speriată de situația în care se afla, eleva a decis să ceară ajutor mamei sale, dar lucrurile au căpătat o turnură și mai urâtă, când femeia a venit la școală să ceară socoteală celor care i-au batjocorit fiica. Femeia a fost înconjurată de mai mulți elevi care au început să o jignească și pe ea.

”(...)În scurt timp, în jurul nostru s-au strâns colegii, care au început să filmeze și să o acuze pe mama că este abuzivă. Menționez că mama nu a lovit pe nimeni, nu a fost agresivă verbal, ci doar i-a cerut .... să își sune părinții și să meargă la poliție. După acest moment a început să primească și mama mesaje jignitoare, tot pe contul de Instagram, iar la un moment dat am primit un mesaj de amenințare adresat atât mie cât și mamei mele, de la un cont al cărui titular nu îl pot identifica. În cadrul acestui mesaj eram amenințate că voi fi bătută și că mi se va da foc în baia școlii”, a explicat adolescenta în fața instanței de judecată.

La rândul lui, adolescentul care a declanșat nebunia din liceul brașovean a recunoscut tot și a acceptat să facă un acord de recunoaștere a vinovăției, explicând că a păstrat și distribuit în telefonul său fotografii și înregistrări video cu adolescente surprinse în ipostaze compromițătoare din pură ”curiozitate sexuală”.

Instanța tribunalului pentru minori a decis să-i confiște băiatului telefonul, un Iphone 8, odată cu aplicarea măsurii de supraveghere. Decizia Tribunalului pentru Minori Brașov nu este definitivă.

Citeste si:
Confesiunea virală a unui elev care a luat Bacalaureatul cu 9,11. "Dragă școală, sunt un eșec exemplu al mediocrității tale"
Confesiunea virală a unui elev care a luat Bacalaureatul cu 9,11. "Dragă școală, sunt un eșec exemplu al mediocrității tale"
Un absolvent de liceu care a luat Bacalaureatul cu o medie foarte bună și-a exprimat dezamăgirea față de sistemul românesc de învățământ după 12 ani de școală. Într-o postare pe...
Alternativă pentru aglomerația de pe Valea Prahovei. Se modernizează drumul județean Valea Doftanei - Brădet
Alternativă pentru aglomerația de pe Valea Prahovei. Se modernizează drumul județean Valea Doftanei - Brădet
Ministerul Dezvoltării anunţă că luni va fi urcat în platforma privind achiziţiile publice anunţul pentru reabilitarea şi modernizarea a 25,6 kilometri de drum judeţean între Prahova şi...