Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Frica pune stăpânire pe Putin: Pregătiri secrete în toată Rusia

Duminica, 23 Aprilie 2023, ora 05:07
13045 citiri
Frica pune stăpânire pe Putin: Pregătiri secrete în toată Rusia
Buncăr din vremea lui Stalin refăcut astăzi de Putin FOTO: The Guardian

Războiul lui Vladimir Putin din Ucraina durează de mai mult de 420 de zile, iar sfârșitul conflictului rămâne unul imprevizibil. În ciuda eșecurilor de pe câmpul de luptă ale armatei sale, președintele rus nu renunță la atacurile din statul vecin, dar în același timp frica pune stăpânire pe el. El a dat ordin ca toate adăposturile anti-bombe din epoca lui Stalin din Rusia să fie refăcute și pregătite pentru o posibilă utilizare.

Deși este puțin probabil un atac cu rachete al Ucrainei în adâncimea Rusiei, buncărele construite cu mult timp în urmă în țară sunt gata pentru orice eventualitate, potrivit The Guardian.

În urmă cu mai puțin de doi ani, Obiectul nr. 2, un gigantic adăpost anti-bombă construit sub vasta Piață Kubyshev din Samara, era considerat de oficialii ruși din turism ca un muzeu.

China vrea să câștige cursa înarmărilor cu SUA: Are un atu ce depășește Occidentul VIDEO

Designul și decorul original al adăpostului din anii 1940, construit la comanda lui Iosif Stalin la aproximativ 40 de metri sub pământ, cu mobilier de birou și alte detalii din epoca prenucleară, ar fi fost un plus logic la atracțiile subterane ale orașului.

Fiind capitală de rezervă a Uniunii Sovietice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, orașul se află deasupra unui complex imens de buncăre subterane, dintre care Obiectul nr. 2 este considerat a fi unul dintre cele mai mari.

„Așa-numitul buncăr al lui Stalin, care poate să fi devenit deja principala atracție a Samara, este o pivniță jalnică prin comparație”, așa a descris Igor Makhtev, un istoric local, adăpostul, pe care l-a vizitat pentru prima dată în 2002.

Nici Putin nu a putut împiedica divulgarea discuției secrete: Directorul CIA a dat totul în vileag, vorbind o oră VIDEO

Dar după lansarea invaziei Ucrainei, a venit la câtva timp și ordinul lui Vladimir Putin de a începe pregătirea apărării civile în regiunile din întreaga țară, mii de adăposturi anti-bombe rusești sunt revizuite pentru recondiționare și renovare în cazul încă improbabil – dar pentru o vreme de neconceput – a loviturilor cu rachete ale Ucrainei în inima Rusiei.

Un fost oficial al orașului și un istoric regional din Samara, capitala regională, a declarat că „buncărul Kalinin” mult mai mare va fi aproape sigur luat în considerare în cadrul unui ordin recent al lui Putin de pregătire pentru apărarea civilă.

Locația adăposturilor anti-bombe ale Rusiei și planurile Rusiei de a proteja populația în cazul unui război la scară largă sunt considerate o chestiune de securitate națională.

„În regiunea Samara, urmând instrucțiunile președintelui rus, se lucrează la scară largă în legătură cu structurile de protecție a apărării civile pentru implementarea măsurilor de protecție a populației”, au spus autoritățile locale.

Putin, mutare contra Europei: Rusia, mii de atacuri periculoase împotriva unei mari puteri
Putin, mutare contra Europei: Rusia, mii de atacuri periculoase împotriva unei mari puteri
Concomitent cu războiul din Ucraina, lansat în urmă cu 26 de luni, Vladimir Putin duce o luptă continuă împotriva țărilor occidentale, prin acțiuni ascunse. Acum, experți dintr-un sector...
Rusia afirmă că noul ajutor american pentru Ucraina nu va schimba situația de pe front. „Va suferi pierderi mai mari”
Rusia afirmă că noul ajutor american pentru Ucraina nu va schimba situația de pe front. „Va suferi pierderi mai mari”
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat luni, 22 aprilie, că noul pachet de ajutor militar al SUA pentru Ucraina, în valoare de peste 60 de miliarde de dolari, nu va schimba situaţia de...
#buncare Rusia Razboiul Rece, #buncare secrete, #adaposturi razboi, #Rusia razboi, #Iosif Stalin Rusia, #Putin Ucraina , #Rusia