Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Seful Bursei: Oferta Transelectrica are toate ingredientele pentru succes

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 11:04
1617 citiri
Seful Bursei: Oferta Transelectrica are toate ingredientele pentru succes
Foto: TVR Info

Oferta de vanzare a pachetului de 15% din actiunile Transelectrica detine toate ingredientele pentru a se finaliza cu succes, a declarat miercuri, la conferinta organizata cu ocazia demararii ofertei publice secundare, Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

"Dorim sa dezvoltam o alternativa de finantare pentru economia romaneasca. Cred ca in momentul de fata avem toate ingredientele unei oferte de succes. Sunt extrem de multumit ca am simtit din partea tuturor factorilor de decizie din Romania dorinta de a dezvolta aceasta alternativa", a spus presedintele BVB.

Anghel a mentionat sprijinul acordat de mai multe enitatati pentru pregatirea ofertei. Astfel, el a multumit echipei BVB, care a lucrat pentru a testa sistemul si pentru a implementa in termen foarte scurt masurile necesare; conducerii companiei, in special presedintelui Octavian Lohan, directorului general adjunct Mache Marian Gheorghita si sefului serviciu Piata de Capital Cristian Adriana Loghin; Comisiei Nationale a Valorilor Imobiliare. De asemenea, Swiss Capital a reprezentat "un pilon esential in organizarea activitatii aferente ofertei", a adaugat Lucian Anghel.

"Cred ca in urmatorii 10 ani trebuie sa sustinem permanent aceasta dezvoltare a pietei de capital din Romania", a spus presedintele BVB.

Oferta Transelectrica a fost lansata miercuri, dupa ce marti Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat prospectul final. Operatiunea va dura zece zile lucratoare, pana pe 27 martie.

Transelectrica va realiza in 2012 lucrari de modernizare a retelei in valoare de peste 600 de milioane de lei, a declarat Octavian Lohan cu ocazia conferintei.

"Marea problema cu care ne confruntam este integrarea centralelor eoliene. Transelectrica si distribuitorii au semnat contracte de peste 8.000 de MW pentru centrale eoliene, iar avize tehnice de racordare sunt pentru 7.000 de MW. Practic peste 15.000 MW, desi consumul mediu anual este sub 7.000 de MW si cea mai mare valoare nu a depasit pana acum 9.500 de MW", a precizat Lohan, potrivit NewsIn.

Tot azi, Ministerul Economiei doreste sa demareze discutiile privind liberalizarea pietei de energie.

"Incepand cu 15 martie, ANRE ne-a aprobat sa incepem o deschidere a pietei, am inceput sa cumparam energia necesara acoperirii pierderilor din reteaua de transport de pe piata libera, OPCOM. Am participat deja la oferte depuse de producatori. Deja am incheiat contracte, dar nu suficiente pentru 2012, insa continuam si asa am obtinut o noua cale de reducere a costurilor", a mai afirmat Lohan.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Lucian Anghel oferta Transelectrica, #vanzare actiuni Transelectrica , #actiuni