UPDATE: Bursa de la Bucuresti a fost inchisa!

Miercuri, 08 Octombrie 2008, ora 14:33
4526 citiri
UPDATE: Bursa de la Bucuresti a fost inchisa!

Piata de capital este in stare de soc, dupa ce Bursa de Valori Bucuresti si-a suspendat activitatea ca urmare a prabusirii indicilor bursieri in prima ora de tranzactionare.

Ultima oara cand conducerea BVB a luat o masura similara a fost pe 28 martie 2005. Decizia a fost luata in conditiile in care autoritatile guvernamentale au decis majorarea impozitului pe castigurile de capital.

Si Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu si-a suspendat activitatea, aceasta fiind dependenta de BVB.

In numai o ora, indicele bursier BET-FI, al societatilor de investitii financiare listate pe Bursa Bucuresti, a scazut cu 14,64%.

Cea mai mare depreciere a inregistrat-o SIF Muntenia (SIF 4), valoarea acestor actiuni coborand cu 10,97%.

Deprecieri mai mari de 10% au inregistrat si SIF Oltenia (SIF 5), SIF Transilvania (SIF 3) si SIF Banat-Crisana (SIF 1) care au coborat cu 10,92%, 10,26%, respective 10,09%.

La randul sau, SIF 2 a coborat cu 9,71%.

Urmatorii indici care au raportat scaderi semnficative sunt BET-NG si BET-C. Indicele energetic a pierdut 10,51%, in timp ce indicele celor mai lichide 25 de companii a coborat cu 10,23% fata de nivelul raportat la inchiderea sedintei de marti.

Principalul indice, BET, al celor mai volatile zece titluri listate, raporta la ora 11.15 o scadere de 9,25%.

Printre cele mai mari deprecieri le-au raportat titlurile BRD (-14,66%) si Petrom (-10,17%).

Caderi in toata lumea

Caderea bursei autohtone reflecta evolutiile de pe pietele internationale. Indicele Dow jones a pierdut in ultimele cinci zile peste 13%, aceasta fiind cea mai severa depreciere intr-un interval atata de scurt din intreaga istorie a NYSE.

In acelasi timp, indicele Nikkei, al principalelor companii listate la bursa de la Tokyo, a scazut miercuri cu 9,4%, cel mai mare declin zilnic de la prabusirea burselor din anul 1987.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...