Doua studente din Cluj si Bacau au castigat concursul de investitii derulat de BVB

03 Iulie 2014 - Doua studente din Cluj si Bacau au castigat concursul de investitii derulat de BVB

Bursa de Valori Bucuresti a derulat in perioada 14 aprilie - 13 iunie din acest an un concurs de tranzactionare de actiuni in care s-au intrecut aproape 1.000 de oameni, marele premiu, o excursie de sapte zile in Palma de Mallorca, fiind castigat de Laura Serghiescu, 21 de ani, din Cluj, care a obtinut cel mai mare randament, de 25% tranzactionand actiuni timp de doua luni.

In aceeasi perioada principalul indice al bursei, BET, a crescut cu 7,5%, iar indicele BET-FI a urcat cu doar 2,5%.

Actiunile de pe bursa au marcat cresteri de pana la 30% in aprilie

02 Mai 2014 - Actiunile de pe bursa au marcat cresteri de pana la 30% in aprilie

Luna aprilie a adus cresteri importante pentru actiunile de dividend, dar a revenit si apetitul investitorilor pentru titluri riscante, in timp ce actiunile SIF-urilor, care au dezamagit investitorii pentru ca au taiat dividendul, au inregistrat corectii majore.

Titlurile companiilor care ofera dividende consistente s-au aflat in prim - planul investitorilor luna trecuta, interesul ridicat urcand cotatiile acestora cu pana la 27%.

Spre exemplu, actiunile Transelectrica, care va plati in

Ursache: "Directorul BVB face parte din personalul BVB"

08 Aprilie 2014 - Ursache: "Directorul BVB face parte din personalul BVB"

Mircea Ursache, vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), considera ca directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) face parte din personalul Bursei, avand o opinie contrara fata de reprezentantii BVB.

"Consider ca cei platiti de Bursa, care lucreaza acolo, fac parte din personalul Bursei", ne-a spuns Mircea Ursache, adaugand: "Nici nu trebuie demonstrat acest lucru. Ne aflam in fata unei leme matematice".
Recent, Ludwik Sobolewski, directorul

Tranzactii la minut pe SIF-uri si FP

13 Ianuarie 2014 - Tranzactii la minut pe SIF-uri si FP

* Voci din piata spun ca, cel mai probabil, schimburile au fost facute de fonduri, iar unii ii banuiesc pe cei de la "Franklin Templeton"
"Zambiti, va rog!", pare sa fi zis cineva, vineri, cu fix un minut inainte de ora 15, cand sistemul Bursei de Valori Bucuresti a primit, deodata, patru tranzactii "deal" cu 0,37% din "Fondul Proprietatea", 1,41% din SIF4 "Muntenia", 0,85% din SIF5 "Oltenia" si 0,5% din SIF2 "Moldova". Acestea au salvat lichiditatea Bursei, printr-o contributie consistenta,

BVB, tot mai aproape de concentrarea actionariatului

12 Decembrie 2013 - BVB, tot mai aproape de concentrarea actionariatului

Actionarii mari ai Bursei de Valori Bucuresti sunt nerabdatori sa vada ridicat pragul limita de detinere, pentru a putea realiza o concentrare a detinerii.

Subiectul a fost abordat, in vara, in cadrul unei intalniri initiate de Consiliul Bursei, iar, recent, Mircea Ursache, vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, a spus ca a avansat propunerea de crestere a pragului limita de detinere la BVB, de la 5% la 32,9%.

Saptamana trecuta, Mircea Ursache ne-a declarat ca asteapta

Pagubitii de la Harinvest: "BVB - piata de hoti"

12 Decembrie 2013 - Pagubitii de la Harinvest: "BVB - piata de hoti"

* 28 de investitori reclama ca au ramas fara bani si actiuni la "Harinvest"

Investitorii pagubiti la "Harinvest" sunt foc si para pe institutiile pietei de capital - Autoritatea de Supraveghere Financiara, Bursa de Valori Bucuresti si Depozitarul Central, si nu vor sa mai auda in viata lor de piata de capital, pe care o numesc una "a hotilor".
Peste 25 dintre clientii SSIF-ului din Ramnicu Valcea reclama ca au ramas fara bani si fara actiuni in conturi, dupa ce brokerul a fost suspendat

BVB nu a ajuns la televizor, nici cu Romgaz

13 Noiembrie 2013 - BVB nu a ajuns la televizor, nici cu Romgaz

Sarbatorim, ne felicitam intre noi, dar nu parasim incinta - cam asa a aratat evenimentul deceniului la Bursa de Valori Bucuresti, listarea Romgaz.

Televiziunile de stiri nu au dat nici un "breaking news", in direct de la BVB. In schimb, au acoperit plimbarea primului ministru la Londra, unde acesta a participat la evenimentul de lansare a GDR-urilor Romgaz, pe London Stock Exchange. Unele posturi anuntau chiar editii speciale despre "listarea Romgaz la Londra", fara nici un cuvant despre

Nuclearelectrica, scoasa pe bursa. Afla daca e RENTABIL sa devii ACTIONAR

09 Septembrie 2013 - Nuclearelectrica, scoasa pe bursa. Afla daca e RENTABIL sa devii ACTIONAR

Luni a inceput listarea pe bursa a producatorului de energie Nuclearelectrica, care a scos la vanzare un pachet de 10% din actiuni.

Analistii spun ca pentru investitorii mici este o buna ocazie speculativa, intrucat pretul in crestere al energiei va duce si la profituri mai mari pentru companie si, in consecinta, la dividende bune pentru actionari.

Potrivit unei analize a casei de brokeraj Tradeville, oferta publica initiala de vanzare a unui pachet de 10% din actiunile Nuclearelectrica,

BVB decide, astazi, daca va convoca AGA

26 Iulie 2013 - BVB decide, astazi, daca va convoca AGA

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) decide, astazi, daca va convoca Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) ca sa dezbata trecerea la sistemul dualist de conducere, ne-a declarat ieri domnul Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie (CA) al BVB.

Intrunirea de astazi a Consiliului vine in urma solicitarilor separate ale actionarilor SIF Moldova, Lucian Isac si Dorin Cojocaru de convocare a Adunarii Generale a Actionarilor. Printre cererile acestora se numara trecerea la

AGA BVB ca un exit poll

29 Aprilie 2013 - AGA BVB ca un exit poll

Prezenta la Adunarile Generale ale Bursei de Valori Bucuresti poate functiona ca un exit poll privitor la sustinerea conducerii BVB, al carei simbol este Lucian Anghel, presedintele Bursei.

La ultimele doua sedinte convocate de conducerea BVB o parte dintre actionari s-au prezentat, dar nu s-au inregistrat, sabotand astfel intrunirea Adunarilor Extraordinare care aveau nevoie de un cvorum de 50%, la a doua convocare.

La Adunarea Generala Extraordinara de joi, convocata la ora 15.00, s-au

Socul din Cipru s-a simtit si pe bursa de la Bucuresti. Actiunile s-au corectat de la maxime, iar investitorii vor fi mai precauti

19 Martie 2013 - Socul din Cipru s-a simtit si pe bursa de la Bucuresti. Actiunile s-au corectat de la maxime, iar investitorii vor fi mai precauti

Bursa de la Bucuresti a scazut cu 1,02% (indicele BET-C), urmand corectiile burselor internationale determinate de introducerea unei taxe pe depozitele bancare din Cipru. Piata a fost mai animata in primele ore ale sedintei de tranzactionare, cand scaderile pe unele actiuni au depasit 2%.

Si pe pietele europene scaderile au depasit 2% in deschidere, dar s-au mai temperat pe parcurs, astfel ca la inchiderea bursei de la Bucuresti
indicii burselor de la Londra, Frankfurt si Paris aveau

Actiunile a trei SIF-uri si titlurile FP au ridicat rulajul bursei aproape de 100 milioane lei

09 Martie 2013 - Actiunile a trei SIF-uri si titlurile FP au ridicat rulajul bursei aproape de 100 milioane lei

Bursa a crescut cu 0,42%, intr-o piata unde rulajul a urcat la 98,7 milioane lei, datorita unor deal-uri cu 5,25% din titlurile SIF Moldova, tranzactii mai mari decat de obicei cu actiuni SIF Banat-Crisana si SIF Oltenia, precum si unor transferuri cu actiuni Fondului Proprietatea.

Piata a fost pe crestere usoara inca din primele minute, iar atentia investitorilor a continuat sa fie axata doar pe cateva actiuni, printre care SIF-urile si Fondul Proprietatea. Rulaje de peste 50.000 de lei au

Tribunalul decide insolventa "Oltchim"

30 Ianuarie 2013 - Tribunalul decide insolventa "Oltchim"

Administratorul special va fi ales de AGA
Titlurile OLT, minus 48% in patru zile
Miezul zilei de astazi va marca intrarea "Oltchim" (OLT) in insolventa, desigur, daca Tribunalul Valcea va aproba cererea companiei.
Instanta trebuie sa aprobe si propunerea conducerii "Oltchim" ca adminis-trator judiciar sa fie un consortiu format din Rominsolv, in care partener coordonator este avocatul Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring, in care partener este Niculaie Balan.
Inglodata in

Entuziasmul de pe bursa s-a temperat, iar lichiditatea sufera din nou

25 Ianuarie 2013 - Entuziasmul de pe bursa s-a temperat, iar lichiditatea sufera din nou

Bursa de la Bucuresti a scazut cu 0,46%, intr-o piata in care majoritatea investitorilor au continuat sa adopte pozitii de asteptare, astfel ca tranzactiile abia au cumulat 12,1 milioane de lei.
Bursa a urmat indeaproape in acest an evolutia pietelor externe, avand o crestere de 8,5% de la inceputul anului.

Mihai Iulian Caruntu, seful departamentului de cercetare piete de capital al BCR, spune ca evolutia pietelor externe a fost determinata de estimarile optimiste ale unor investitori care

Reactia BVB: Scandalul Sima nu trebuie confundat cu piata de capital locala

15 Octombrie 2012 - Reactia BVB: Scandalul Sima nu trebuie confundat cu piata de capital locala

Imaginea Bursei de Valori Bucuresti este afectata de scandalul Cristian Sima, desi acesta din urma a facut tranzactii cu grad ridicat de risc pe pietele straine printr-o societate "off shore", si nu la BVB.

Notiunile de "bursa" si "investitii" au fost aduse in atentia publicului larg, caruia nu i se prezinta cu acuratete diferenta dintre "faptele lui Sima" si investitiile prin intermediul BVB.
Persoane publice apar la televizor si isi dau cu parerea despre subiect, desi prima fraza a

Cazul Sima: investitia prin brokeri neautorizati este ca si cum ai arunca bani intr-un canal

15 Octombrie 2012 - Cazul Sima: investitia prin brokeri neautorizati este ca si cum ai arunca bani intr-un canal

Piata de capital iese cu imaginea puternic sifonata din acest scandal, chiar daca nici CNVM, nici Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si nici brokerii locali nu au o responsabilitate directa in cazul Sima.

Cazul brokerului fugar Cristian Sima aduce in prim- plan o problema importanta legata de investitiile pe pietele de capital internationale, in contextul in care in ultimii ani au aparut zeci de firme care se promoveaza ca brokeri si spun ca ofera servicii de tranzactionare pe pietele externe.

Oltchim: In loc de "privatizare de succes" avem pomeni pentru salariati

04 Octombrie 2012 - Oltchim: In loc de "privatizare de succes" avem pomeni pentru salariati

Dupa "distractia" cu Dan Diaconescu, Guvernul trebuie acum sa rezolve situatia disperata a multora dintre salariatii companiei Oltchim.

Acestia vor primi ajutoare din partea statului in urma unor anchete sociale.

Guvernul va acorda ajutoare sociale salariatilor de la Oltchim dupa esuarea privatizarii intreprinderii. Totusi, bani vor primi doar angajatii care incaseaza mai putin decat salariul mediu pe economie, si nu inainte de a le fi verificate, cu ajutorul primarilor, bunurile mobile

Lucian Anghel: ETF era necesar pe piata de capital

30 August 2012 - Lucian Anghel: ETF era necesar pe piata de capital

Lucian Anghel, directorul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sustine ca ETF BET Tradeville, noul instrument listat de miercuri la BVB, era necesar, intr-o piata de capital, dar atrage atentia investitorilor ca nu trebuie sa se astepte ca ETF-urile sa revolutioneze piata intr-un timp scurt.

"Implementarea a durat noua luni si, practic, este un copil. Nu e normal ca un nou nascut sa depaseasca recordul", explica directorul general al Bursei de Valori Bucuresti. Oficialul BVB a amintit ca

GDF SUEZ ar putea lista obligatiuni de 300 milioane de lei la BVB

30 August 2012 - GDF SUEZ ar putea lista obligatiuni de 300 milioane de lei la BVB

Lucian Anghel, BVB: "Prin reducerea de comisioane, piata obligatiunilor din Romania devine competitiva, chiar in comparatie cu Luxemburgul"

Adrian Lupsan, BVB: "Este posibil sa nu fie singura surpriza pe aceasta piata, pana la finalul anului"

Piata obligatiunilor de la Bursa bucuresteana ar putea primi marfa noua, daca actionarii GDF SUEZ Energy Romania vor fi de acord ca societatea sa emita obligatiuni in valoare maxima de 300 milioane de lei (64 milioane de euro) si sa le listeze la la

Tranzactiile cu actiuni de la BVB au atins minimul ultimelor trei luni

29 August 2012 - Tranzactiile cu actiuni de la BVB au atins minimul ultimelor trei luni

Bursa de la Bucuresti a crescut cu 0,28%, intr-o piata apatica si in care cei mai multi investitori au continuat sa adopte pozitii de asteptare, astfel ca lichiditatea pe segmentul de actiuni abia a ajuns la 4,5 milioane lei (1 milion de euro), atingand cel mai redus nivel din ultimele trei luni.

Piata a evoluat incert, inregistrand fluctuatii reduse inca din primele minute. Astfel, cotatiile s-au miscat in functie de orice ordin plasat, iar pe parcursul sedintei, au fost perioade in care nu

BVB va avea primul fond deschis de investitii romanesc pana in toamna

20 Iulie 2012 - BVB va avea primul fond deschis de investitii romanesc pana in toamna

Listarea unitatilor de fond ale ETF Tradeville, administrare de SAI Vanguard Asset Management, vor fi listate in maxim 45 de zile lucratoare, in contextul in care Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis certificatul de inregistrare, potrivit unui comunicat de presa.

ETF BET Tradeville este primul fond deschis de investitii romanesc, care va fi tranzactionat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Prin structura lui, ETF-ul combina avantajele unui fond deschis cu cele ale unui fond

Actiunile SIF Muntenia au scazut cu aproape 12% in ziua ex-dividend

20 Iulie 2012 - Actiunile SIF Muntenia au scazut cu aproape 12% in ziua ex-dividend

Bursa de la Bucuresti a incheiat ziua in stagnare, in timp ce titlurile SIF Muntenia au coborat cu 11,74% in ziua ex-dividend, din care cumparatorii nu mai au dreptul sa incaseze dividendele suplimentare, insa corectia este usor sub valoarea dividendului.

Piata a fost pe verde in prima ora, in linie cu bursele externe, insa dupa ora 11:00 a trecut pe rosu, fiind influentata in principal de corectiile actiunilor celor doua banci, care au ponderi insemnate in calcul indicilor.

Titlurile BRD

Victor Cionga, noul director general al Bursei

19 Iulie 2012 - Victor Cionga, noul director general al Bursei

Conducerea Bursei l-a numit pe Victor Cionga, managing partner AZ Capital Investors, in functia de director general, urmand ca acesta sa fie validat de CNVM.

Daca va primi aprobarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Victor Cionga si-ar putea incepe activitatea la Bursa din 1 septembrie.

"Ma simt onorat de propunerea Bursei si am acceptat-o din dorinta de a face tot ce se poate pentru succesul intreprinderii", ne-a declarat, ieri, Victor Cionga, adaugand: "Sunt convins ca BVB si

Pe ultima suta de metri, Bursa a adus la conducere un veteran sa o revitalizeze

19 Iulie 2012 - Pe ultima suta de metri, Bursa a adus la conducere un veteran sa o revitalizeze

Victor Cionga, cunoscut prin pozitia pe care a avut-o la Raiffeisen, a acceptat oferta Consiliului de Administratie de a fi noul director general al Bursei de la Bucuresti.

Victor Cionga, printre cei mai vechi bancheri de investitii de pe piata locala, este noul director general al Bursei de Valori Bucuresti, conducerea operatorului bursier incercand astfel sa revitalizeze o piata de capital care a cazut prada crizei financiare, dezinteresului din partea companiilor private si investitorilor,

Bursa romaneasca este a doua cea mai subdezvoltata din lume. Doar Estonia este mai slaba

17 Iulie 2012 - Bursa romaneasca este a doua cea mai subdezvoltata din lume. Doar Estonia este mai slaba

Bursa locala este a doua cea mai subdezvoltata intr-un total de 60 de piete analizate, luand in calul raportul dintre capitalizarea pietei, care este expresia dimensiunii bursei locale si PIB-ul tarii, o expresie a dimensiunii economiei, releva o statistica a firmei de intermediere Intercapital Invest.

Un grad mai mic de reprezentare a economiei pe bursa se regaseste doar in Estonia, cu un raport capitalizare bursiera pe PIB de 7,3% in anul 2011, comparativ cu 11,8% in cazul bursei de la

Banii de pe BVB, minus 75%

09 Iulie 2012 - Banii de pe BVB, minus 75%

Speriati de tensiunile politice, investitorii fug de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Valoarea tranzactiilor cu actiuni a scazut, saptamana

Investitorii nu au incredere sa intre la cumparare pe bursa

31 Mai 2012 - Investitorii nu au incredere sa intre la cumparare pe bursa

Bursa de la Bucuresti a scazut cu 1,2% (indicele BET-C), in linie cu bursele externe, insa intr-o piata in care cei mai multi investitori au continuat sa lipseasca de la tranzactionare, astfel ca lichiditatea abia a ajuns la 7,6 mil. lei.

Piata a incercat sa creasca usor in primele minute, insa a trecut rapid pe scadere, in conditiile in care bursele vest-europene au debutat pe rosu. Desi preturile au scazut usor, cei mai multi investitori au continuat sa adopte pozitii de asteptare, la fel

Brokerii spun ca tranzactiile raman reduse cel putin pana la jumatatea lunii iunie

30 Mai 2012 - Brokerii spun ca tranzactiile raman reduse cel putin pana la jumatatea lunii iunie

Bursa de la Bucuresti a crescut cu 0,23% (indicele BET-C), in linie cu bursele externe, intr-o piata in care cei mai multi investitori au continuat sa fie prudenti la tranzactionare, astfel ca lichiditatea nu a depasit 12 mil. lei (2,7 mil. euro).

Piata a fost pe crestere inca din primele minute, insa volumele de tranzactionare au fost foarte reduse. La ora 11:15 au fost realizate doua transferuri negociate cu 0,072% din titlurile Fondului Proprietatea pentru 4,9 mil. lei (1,1 mil. euro),

Al XVII-lea an

28 Mai 2012 - Al XVII-lea an

Bursa de Valori Bucuresti este in al saptesprezecelea an, iar, de cateva luni, are un nou Consiliu de Adminis-tratie. Domnul Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti, a avut amabilitatea sa ne acorde un interviu despre activitatea internationala a BVB, dar si despre dezvoltarea BVB, pe plan intern.

Reporter: Ce efecte asteptati in privinta renuntarii la plata anticipata a impozitului pentru castigurile de capital?
Lucian Anghel: Argumentele pentru aceasta masura sunt foarte

Google si Microsoft se listeaza la BVB. Cat de profitabile sunt actiunile lor

10 Mai 2012 - Google si Microsoft se listeaza la BVB. Cat de profitabile sunt actiunile lor

Actiunile McDonald's, Microsoft, Google, Merck & Co si JPMorgan Chase & Co vor intra la tranzactionare, incepand de joi, pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucuresti.

Iata o scurta prezentare a gigantilor americani care isi fac debutul pe BVB:

Microsoft (MSFT)

Dupa ce actiunile Apple au intrat la tranzactionare pe BVB pe data de 19 aprilie, era momentul ca si concurentul traditional al celei mai mari companii IT din lume sa debuteze pe bursa din Romania.
Microsoft merita

Actiunile Google, listate la Bucuresti

09 Mai 2012 - Actiunile Google, listate la Bucuresti

Titlurile altor cinci mari companii americane vor fi tranzactionate, incepand de maine, pe Bursa de Valori autohtona. Romanii pot deveni mai usor actionari si la McDonald's, Microsoft, JP Morgan Chase si Merck.

Listarile marilor companii americane pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) continua. La trei saptamani dupa ce Apple, Coca-Cola, Visa, Intel si Bank of America au iesit pe BVB, romanii vor avea acces, prin segmentul international al sistemului alternativ de tranzactionare (ATS) al BVB,

Marti, ziua decisiva pentru Rasdaq

06 Aprilie 2012 - Marti, ziua decisiva pentru Rasdaq

CNVM si-a programat pentru marti dupa-amiaza sa transeze destinul pietei Ras-daq, potrivit comisarului Lorand Kralik.

Un proiect de instructiune al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, care prevede mutarea emitentilor de pe Rasdaq pe sistemul alternativ de tranzactionare (ATS) al Bursei de Valori Bucuresti, a fost in dezbatere publica pana pe 3 aprilie.

Lorand Kralik ne-a declarat: "Comisia a primit 13 propuneri din piata pe marginea proiectului si dorim sa le analizam pe toate pe

Surpriza anului: Bursa de la Bucuresti, pe locul patru la cresteri in lume

09 Martie 2012 - Surpriza anului: Bursa de la Bucuresti, pe locul patru la cresteri in lume

Cand nimeni nu se astepta ca bursa autohtona sa aiba cresteri de 10% pe luna, piata de capital a renascut. Investitorii ne considera dintr-odata o piata subevaluata si fara prea mari riscuri.

Anul 2012 s-a dovedit pana acum a fi exceptional pentru investitii, portofoliile de actiuni ale investitorilor marcand cresteri in decurs de doua luni de 21%, cat aduce de regula bursa de la Bucuresti intr-un an bun.
"Majoritatea surselor de bani au fost directionate spre actiunile foarte lichide din

Frumoasa adormita din BVB: Consiliul

15 Februarie 2012 - Frumoasa adormita din BVB: Consiliul

Agitatia starnita la Bursa de schimbarea Consiliului si a conducerii executive, la inceputul acestui an si la finalul anului trecut, declaratiile de genul "este nevoie de schimbare!, "fostii sunt rai, noi suntem buni!", "vom face, vom drege!" au fost inlocuite de o mare... liniste.

Sssss! Probabil, se lucreaza!

Noul presedinte Lucian Anghel a prezentat, luni, strategia pana in 2015 a Bursei de Valori Bucuresti, elaborata de echipa sa, in prima sedinta a consiliului de administratie,

Noua conducere a Bursei de Valori Bucuresti si-a stabilit strategia pana in 2015, tintind sa ajunga centru financiar regional.

14 Februarie 2012 - Noua conducere a Bursei de Valori Bucuresti si-a stabilit strategia pana in 2015, tintind sa ajunga centru financiar regional.

Noua conducere a Bursei de Valori Bucuresti si-a stabilit strategia pana in 2015, tintind sa ajunga centru financiar regional.

Lucian Anghel, presedintele BVB, a prezentat, ieri, cele opt prioritati strategice ale bursei si carui membru din CA ii revine res-ponsabilitatea indeplinirii fiecareia dintre ele.

Intrebarile despre tintele concrete ale BVB in urmatorii ani au fost evitate cu gratie, un rol important in stabilirea acestora fiindu-i atribuit noului director general, care urmeaza

Presedintele Bursei: BVB va fi unul dintre cele mai active instrumente de finantare a economiei si lider in regiune

13 Februarie 2012 - Presedintele Bursei: BVB va fi unul dintre cele mai active instrumente de finantare a economiei si lider in regiune

Bursa de Valori Bucuresti va fi unul dintre cele mai active instrumente de finantare a economiei si va fi lider pentru Europa de Sud-Est pana in anul 2015, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, noul presedinte al Bursei, Lucian Anghel, care a prezentat prioritatile strategice pe termen lung, potrivit Agerpres.

'Bursa are nevoie de companii care au nevoie de Bursa. Functia BVB este sa ofere finantare', a afirmat Anghel.

Vicepresedintele BVB, Pompei Lupsan, a apreciat ca BVB are un

Bursa a revenit pe crestere la debutul sedintei, recuperand corectia usoara de luni

31 Ianuarie 2012 - Bursa a revenit pe crestere la debutul sedintei, recuperand corectia usoara de luni

Bursa de la Bucuresti a crescut cu 1,08% la deschiderea sedintei de marti si a recuperat corectia usoara de luni, intr-o piata care a urmat revenirea burselor europene, insa in care au fost tranzactionate volume reduse de actiuni, informeaza Mediafax.

Dupa primele minute, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,81%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 1,5% peste inchiderea de luni.
In acelasi timp, indicele BET-FI, al

Oltchim, fara lumina

17 Ianuarie 2012 - Oltchim, fara lumina

Ioan Folescu - "Oltchim are datorii de circa 150 de milioane de euro"
Wojciech Zaremba, directorul general al "PCC" - Salvarea este privatizarea

Articolul publicat luni de ziarul BURSA, prin care am informat ca Oltchim a fost debransat de Electrica si ca functioneaza pe cota de avarie, a starnit valva, in primele ore ale zilei de luni, Bursa de Valori Bucuresti suspendand de la tranzactionare actiunile Combinatului valcean ca sa confirme oficial stirea furnizata de noi si ca sa asigure

AGA de la Bursa a fost suspendata; actionarii aleg notarul care va numara voturile

09 Ianuarie 2012 - AGA de la Bursa a fost suspendata; actionarii aleg notarul care va numara voturile

Sedinta AGA de la Bursa de Valori Bucuresti a inceput tensionat si a fost intrerupta dupa mai putin de o ora, pentru retiparirea buletinelor de vot, intrucat actionarii vor sa decida prin vot numirea notarului care va supraveghea numararea voturilor, relateaza Mediafax.

Inainte de inceperea sedintei, in jurul orei 10:30, Narcisa Oprea, partener la casa de avocatura Schoenherr si candidat la o pozitie in Consiliul de Administratie, l-a anuntat pe actualul presedinte al BVB, Stere Farmache, ca

Actiuni, dolari sau aur? Care sunt pariurile managerilor de fonduri pentru 2012

04 Ianuarie 2012 - Actiuni, dolari sau aur? Care sunt pariurile managerilor de fonduri pentru 2012

Managerii de fonduri se asteapta ca 2012 sa fie un an mult mai bun pentru Bursa de la Bucuresti decat 2011, estimand cresteri moderate de 15% pentru indicele BET si de 30% pentru BET-FI (al SIF-urilor).

Ei recomanda insa investitorilor sa fie prudenti, sa nu mizeze toti banii pe actiuni, ci sa isi diversifice plasamentele cu dolari, aur si sa profite de foamea de lichiditati din sistemul bancar prin plasamente in depozite.

Nicolae Albu, director de investitii la Erste Asset

BVB: Cine schimba pe cine?

18 Noiembrie 2011 - BVB: Cine schimba pe cine?

Valentin Ionescu si-a epuizat mandatul de director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), in urma deciziei de ieri a Consiliului Bursei, intrunit, in mod neobisnuit, pentru a doua oara intr-o saptamana, la numai trei zile dupa sedinta de luni, in care, conform Comunicatului de atunci, fusesera analizate "rezultatele financiare si operationale la zece luni" si unele aspecte ale activitatii executivului.

Decizia eliberarii lui Valentin Ionescu din functie ilustreaza ca analizele de luni

Decizie soc: Valentin Ionescu a fost demis de la sefia Bursei

18 Noiembrie 2011 - Decizie soc: Valentin Ionescu a fost demis de la sefia Bursei

Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) l-a demis pe Valentin Ionescu din functia de director general al Bursei, pe motiv ca acesta nu s-a implicat suficient si nu a indeplinit criteriile de performanta, iar "riscurile operationale au crescut nejustificat".

Demiterea lui Valentin Ionescu a luat prin surprindere intreaga piata, cu atat mai mult cu cat in septembrie Consiliul Bursei a decis sa ii prelungeasca mandatul cu pana la sase luni. El a preluat functia de

Valentin Ionescu a fost revocat din functia de director general al Bursei

18 Noiembrie 2011 - Valentin Ionescu a fost revocat din functia de director general al Bursei

Consiliul de Administratie al BVB a decis astazi revocarea lui Valentin Ionescu din functia de director general al Bursei, pe motiv ca acesta nu s-a implicat suficient si nu a indeplinit anumite criterii de performanta, iar ,,riscurile operationale au crescut nejustificat".

Pana la numirea unui nou director general, postul de director general va fi suplinit de Alin Barbu, director general adjunct la BVB.

,,In cadrul sedintei lunare de analiza a activitatii managementului, Consiliul Bursei

SIF "Transilvania" a semnat vanzarea actiunilor BCR

16 Noiembrie 2011 - SIF "Transilvania" a semnat vanzarea actiunilor BCR

Societatea de Investitii Financiare Transilvania (SIF 3) a semnat, luni, cu "Erste Group Bank" documentele pentru tranzactiile privind valorificarea pachetului de actiuni detinut de societate la Banca Comerciala Romana (651.381.927 actiuni, reprezentand 6% din capitalul social al bancii), potrivit unui comunicat al SIF 3.

Tranzactia urmeaza sa se realizeze printr-un schimb de actiuni si prin plata in numerar. Astfel, SIF 3 va primi actiuni "Erste Group Bank" in schimbul a 515.104.687 actiuni

Consiliul Bursei, nevoit sa-si discute propria revocare

15 Noiembrie 2011 - Consiliul Bursei, nevoit sa-si discute propria revocare

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti, intrunit, ieri, in sedinta, a discutat rezultatele la noua luni, precum si modul de functionare a executivului.

Boardul a agreat de principiu convocarea Adunarii Actionarilor, cu subiectul revocarii Consiliului de Administratie, conform cererii depuse pe 10 noiembrie de un grup de actionari, chiar daca, formal, cererea prezinta unele aspecte discutabile din punct de vedere al validitatii.
Consiliul a cerut executivului sa demareze procedurile pentru

Plus de 69,69% pentru titlurile "Oltchim"

07 Noiembrie 2011 - Plus de 69,69% pentru titlurile "Oltchim"

Titlurile "Oltchim" Ramnicu Valcea (simbol OLT) au crescut cu 69,69%, in perioada 3 octombrie - 3 noiembrie, reprezentand cea mai buna optiune de investitie.

Actionarii "Oltchim" (simbol OLT) sunt convocati, pe 7 decembrie, sa mandateze conducerea executiva in vederea intocmirii unui nou plan de restructurare, sa decida asupra modificarii actului constitutiv, precum si asupra initierii atragerii in raspundere a lui Constantin Roibu, in calitate de director general.

Majoritatea

Ce actiuni de pe Bursa au inregistrat cele mai mari cresteri in acest an?

05 Noiembrie 2011 - Ce actiuni de pe Bursa au inregistrat cele mai mari cresteri in acest an?

Unele dintre actiunile de la bursa au dublat sau chiar triplat banii investitorilor in acest an, chiar daca indicii pietei pe ansamblu se afla pe minus.

Titlurile Oltchim Ramnicu-Valcea au avansat cu 556%, cele ale producatorului de tevi Zimtub Zimnicea (ZIM) au crescut cu 170%, iar cele ale producatorului de ingrasaminte Azomures si-au majorat de peste 2,5 ori valoarea in 2011.

Actiunile Zimtub au crescut dupa ce conducerea companiei a decis sa acorde actionarilor care vor sa se retraga

Directorul general al Bursei: De ce ar veni o companie privata la Bursa intr-un astfel de moment

23 August 2011 - Directorul general al Bursei: De ce ar veni o companie privata la Bursa intr-un astfel de moment

Valentin Ionescu (39 de ani), directorul general al Bursei, considera este un moment bun pentru venirea companiilor private pe bursa. "Bursa este destul de solida si ca entitate. Bursa a avut un profit operational foarte bun".

Dar ce se intampla cu caderea din ultima perioada?

Sunt companii care stau mult mai bine decat acum un an sau doi, inclusiv BVB ca companie listata. Daca sentimentul negativ ar tine pe termen lung ar fi o problema, dar interesul bursei este ca volumul tranzactiilor

Valentin Ionescu mai ramane la Bursa

22 August 2011 - Valentin Ionescu mai ramane la Bursa

Administratorii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au decis, joi, sa prelungeasca mandatul lui Valentin Ionescu de director general-conducator al BVB.

Comunicatul privind deciza Consiliului de Administratie a fost trans-mis, insa, abia vineri dupa amiaza, la finele sedintei de tranzactionare, fara sa precizeze cat timp a mai primit Ionescu in fruntea BVB. Surse din piata de capital au declarat, insa, pentru ziarul BURSA, ca durata acestei prelungiri este dependenta de indeplinirea unor

Bursa romaneasca a pierdut 20% din valoare de la 1 august incoace. Cel mai mare semn de intrebare pe pietele europene este ce se intampla cu bancile, care scad puternic

22 August 2011 - Bursa romaneasca a pierdut 20% din valoare de la 1 august incoace. Cel mai mare semn de intrebare pe pietele europene este ce se intampla cu bancile, care scad puternic

Investitorii de pe Bursa romaneasca au pierdut 2,5 miliarde de euro de la inceputul celui de-al doilea val al crizei provocate de datoriile publice ale statelor. Bursa a inchis vineri pe o scadere de 2%, dupa o pierdere de 3,5% in sedinta de joi, in conditiile in care marile burse europene si-au continuat declinul.

Indicele BET al Bursei de Valori Bucuresti a pierdut 16% de la inceputul crizei, in timp ce Dax din Germania a pierdut 24%, iar Dow Jones aproape 14%.
Pe de alta parte, mari

Directorul general BVB Valentin Ionescu, sanctionat de Consiliul Bursei

01 August 2011 - Directorul general BVB Valentin Ionescu, sanctionat de Consiliul Bursei

Conducerea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) l-a sanctionat cu "Avertisment" pe directorul general al BVB, domnul Valentin Ionescu, tinandu-l responsabil pentru o lista de erori, in imprejurarea Ofertei publice de actiuni "Petrom" care a esuat, derulata intre 11-22 iulie.

Consiliul Bursei a considerat impropriu "Protocolul" de colaborare incheiat intre BVB si Consortiul de intermediari ai Ofertei, condus de banca "Renaissance" si i-a reprosat directorului general ca l-a semnat, fara sa se

Tribunalul Constanta a decis ca Rompetrol Rafinare nu mai datoreaza niciun ban statului

27 Iunie 2011 - Tribunalul Constanta a decis ca Rompetrol Rafinare nu mai datoreaza niciun ban statului

Tribunalul Constanta a decis, vineri, ca Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), din grupul Rompetrol, nu mai datoreaza statului niciun ban din creanta in valoare de 603 milioane de dolari convertita in obligatiuni in 2003, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.
"Tribunalul Constanta a fost de acord cu pozitia Rompetrol Rafinare, conform careia, in 30 septembrie 2010, s-a stins creanta statului roman rezultand din conventia de emisiune incheiata la 5 decembrie 2003 intre Rompetrol Rafinare

AGA BVB, foarte scurta

27 Iunie 2011 - AGA BVB, foarte scurta

Da, nu s-a intrunit cvorumul. O spusesem cu o zi inainte.

Sambata, actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au venit (la Intercontinental) doar in proportie de 45% la Adunarea generala care programase trei subiecte: decapitalizarea Bursei la jumatate si impartirea banilor drept dividende, aprobarea fuziunii cu Sibex si modificarea Statutului in materia votului cumulativ.

Daca era previzibil ca ultimele doua

Vicepresedintele BVB si-a diminuat participatia la Bursa

01 Iunie 2011 - Vicepresedintele BVB si-a diminuat participatia la Bursa

Societatea de brokeraj "Romcapital" Timisoara a vandut, in mai, actiuni ale Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in suma de aproximativ 200.000 de euro.
Pachetele vandute de intermediar, in mai, cumuleaza 20.000 de actiuni, preturile osciland intre 40 si 40,45 lei/unitate.

Mircea Botta, actionarul principal al "Romcapital" si totodata vicepresedintele Bursei de Valori Bucuresti, ne-a declarat ca are "alte prioritati, in

Investitorii cred ca listarea pe Bursa a gigantilor din energie se va realiza in 2013

01 Iunie 2011 - Investitorii cred ca listarea pe Bursa a gigantilor din energie se va realiza in 2013

Vinovati sunt "baietii destepti" care nu vor sa renunte la capusarea sistemului

Autoritatile anunta ca pachete de actiuni din Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica vor fi listate la Bursa anul acesta sau cel mai tarziu anul viitor.
Specialistii de pe piata de capital sustin insa ca acest termen este nerealist din cauza intereselor foarte mari ale "baietilor destepti". De altfel, strategia de intrare pe Bursa a fost adusa in discutie din anul 2005, cand listarea celor trei companii de

Un OTC cu ombilicul in Bursa

30 Mai 2011 - Un OTC cu ombilicul in Bursa

Valentin Ionescu, director general BVB: "Am ales o cale de mijloc"
Tranzactii Over-The-Counter (OTC) cu actiuni listate la bursa vor putea fi incheiate si pe piata noastra de capital, insa cu anumite restrictii, care obliga vanzatorul/cumparatorul de instrumente financiare sa apeleze si la piata reglementata.

Actionarii Depozitarului Central au aprobat, in Adunarea Generala de vineri, modalitatea de implementare a tranzactiilor Over-The-Counter optand pentru un model de "OTC turnaround" ,

27 de companii nu mai indeplinesc criteriile de mentinere la Bursa

12 Mai 2011 - 27 de companii nu mai indeplinesc criteriile de mentinere la Bursa

Pe piata Rasdaq figureaza sute de firme netranzactionate de doi-trei ani sau transformate in SRL-uri

Una dintre problemele pietei autohtone de capital este tocmai lichiditatea scazuta, care nu permite unor investitori de calibrul fondurilor straine de investitii sa plaseze sume importante fara a ridica excesiv cotatiile. Bursa se pare ca nu mai are nici ,,marfa" foarte atractiva, o treime din companiile listate fiind in situatia de a nu indeplini unul sau mai multe criterii de mentinere la

Romanii vand, iar strainii au ajuns sa detina aproape o treime din FP

09 Mai 2011 - Romanii vand, iar strainii au ajuns sa detina aproape o treime din FP

Nerezidentii au ajuns sa detina aproape o treime din actiunile FP
Evolutia descendenta a actiunilor Fondul Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a determinat 133 dintre fostii proprietari sa renunte la titlurile detinute in ultimele doua luni, cei mai importanti cumparatori fiind 27 de fonduri de investitii, atat locale cat si straine.

Prin aceste miscari, investitorii straini si-au majorat participatia la Fond la 31%, in timp ce romanii au ajuns la 32,2%.
Actiunile FP au

Cristian Sima: Vom prelungi programul de tranzactionare la Sibex

04 Mai 2011 - Cristian Sima: Vom prelungi programul de tranzactionare la Sibex

Cristian Sima, noul presedinte al Sibex, votat cu 75 in Adunarea Generala a actionarilor de vineri, 29 aprilie, ne-a declarat ca doreste sa transforme Bursa de la Sibiu in cel mai transparent emitent de pe piata de capital romaneasca.

Modalitatea principala de realizare a acestui obiectiv va fi publicarea saptamanala a veniturilor si a cheltuielilor. De asemenea, Cristian Sima spera sa introduca la Sibex produse financiare noi, care sa permita tranzactiile cu titluri de prestigiu, ca Google

De ce si-a dublat BVB profitul in primele trei luni

26 Aprilie 2011 - De ce si-a dublat BVB profitul in primele trei luni

Listarea Fondului Proprietatea, noi instrumente bursiere si revenirea apetitului investitorilor pentru actiuni au dus la la dublarea profitului operational al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Profitul operational al BVB a crescut cu 127% in primele 3 luni din 2011 ajungand la 3 milioane lei. Anul trecut bursa a avut in primul trimestru un profit operational de 1,32 milioane lei. Avansul profitului s-a datorat cresterii cifrei de afaceri a BVB cu 34% in primul trimestru din 2011, pana la

BVB, la cumparaturi... de burse

21 Aprilie 2011 - BVB, la cumparaturi... de burse

Conducerea Bursei de Valori Bucuresti vrea sa puna deoparte, in Bugetul pe anul acesta, cinci milioane de euro destinati achizitiilor de participatii la burse vecine, a declarat, ieri, Valentin Ionescu, directorul general al BVB, in cadrul unei intalniri cu jurnalistii.

Directorul BVB a precizat ca exista unele discutii intre conducerea BVB si reprezentantii unor burse din regiune, subliniind ca Bursa de Valori Bucuresti nu a renuntat inca la ambitiile sa devina un jucator regional.
"Avem

Managerii-patroni de la BVB au castigat in 2011 2,41 mil. Euro din vanzarea actiunilor detinute

20 Aprilie 2011 - Managerii-patroni de la BVB au castigat in 2011 2,41 mil. Euro din vanzarea actiunilor detinute

Aprecierea cotatiilor in acest an a ridicat cu 0,46 mil. Euro valoarea detinerilor managerilor la companiile conduse

Printre cei mai castigati investitori de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) se pot considera directorii unor companii listate care detin si pachete semnificative de actiuni la acesti emitenti. Vanzarea unei parti din detineri a adus castiguri cumulate de 2,4 milioane de euro in acest an, fata de 1,69 milioane de euro in 2010. Aprecierea cotatiilor le-a ridicat si valoarea

Bursele se prabusesc dupa ce S&P spune ca America nu mai e stabila

19 Aprilie 2011 - Bursele se prabusesc dupa ce S&P spune ca America nu mai e stabila

Toate bursele europene importante si Bursa de Valori Bucuresti (BVB) dupa ele se scufunda dupa ce s-a aflat ca agentia de rating Standard & Poor (S&P) a modificat perspectiva clasificarii economiei SUA din "stabila", in "negativa".

Agentia de rating spune ca exista riscul ca factorii de decizie politica din SUA sa nu ajunga la o intelegere in privinta masurilor ce trebuie adoptate pentru diminuarea presiunilor fiscale pe termen lung, potrivit Reuters.
Cei de la S&P spun ca miscarea

Declaratia de Impotenta a Actionarilor BVB

14 Aprilie 2011 - Declaratia de Impotenta a Actionarilor BVB

Bursa de Valori Bucuresti S.A. a comunicat ca ieri a primit trei cereri de completare a ordinii de zi a Adunarii Generale Extraordinare a actionarilor, convocata in data de 29/30.04.2011, din partea unor actionari ai societatii, prin care se solicita introducerea urmatorului punct nou: "Aprobarea diminuarii capitalului social al S.C. Bursa de Valori Bucuresti S.A. prin reducerea valorii nominale a unei actiuni de la 10 RON la 5 RON si distribuirea sumei rezultate catre actionari sub forma de

siBVBex?

14 Aprilie 2011 - siBVBex?

O ancheta jurnalistica pe tema argumentelor "pro" si "contra" fuziunii dintre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Sibex este potrivita acum, la doua saptamani inainte de Adunarile generale programate pe acest subiect,de fiecare din cele doua burse concomitent, in aceeasi zi de 29 aprilie.

Sustinatorii fuziunii considera ca "Marea Unire" va avantaja intreg lantul: operatori de piata, brokeri si clientii lor.
Castigurile emitentilor si cele macroeconomice nu sunt mentionate de nimeni. Ideea a

Fondurile de actiuni: Fara bani noi, e greu sa batem piata

02 Martie 2011 - Fondurile de actiuni: Fara bani noi, e greu sa batem piata

Fondurile de actiuni au fost cele mai profitabile in primele doua luni din an cu randamente de pana la 8,5%, insa lipsa banilor noi din partea investitorilor le tin sub performanta principalilor indici bursieri.

BCR Expert, fond de actiuni administrat de societatea Erste Asset Management, este performerul primelor doua luni din an, cu un randament de 8,53%, urmat indeaproape de fondurile OTP Balansis si Avantis cu randamente de peste 7,6%.

In acelasi interval, principalul indice bursier

Mihai Fercala: "Regulile de piata trebuie sa fie valabile pentru toti jucatorii, in mod egal"

02 Martie 2011 - Mihai Fercala: "Regulile de piata trebuie sa fie valabile pentru toti jucatorii, in mod egal"

Eliminarea cerintelor speciale de raportare ale SIF-urilor de catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a starnit ingrijorarea unora dintre investitorii de la BVB care se tem ca societatile de investitii financiare vor fi mai putin transparente daca nu vor mai raporta tranzactiile mai mari de 500.000 de dolari, valoarea saptamanala a activului net sau structura lunara a portofoliului.

Conducerile SIF-urilor sustin, insa, ca eliminarea acestor cerinte le da posibilitatea sa concureze ca "de la

BVB devine mai opaca

01 Martie 2011 - BVB devine mai opaca

Conducerea Bursei de Valori Bucuresti a decis, recent, sa elimine o serie de cerinte de raportare impuse celor cinci SIF-uri, inca de la listarea lor la BVB, in urma cu aproape doisprezece ani.

Decizia Consiliului de Administratie al BVB vine dupa intalnirea de la Predeal de la finele lunii ianuarie, cand au fost reluate discutiile despre fuziunea celor doua burse si cand sefii societatilor de investitii financiare s-au plans ca SIF-urile sunt discriminate fata de alti emitenti similari din

MECMA restabileste functionarea EnergoNuclear

24 Februarie 2011 - MECMA restabileste functionarea EnergoNuclear

Nuclearelectrica va cumpara actiunile de la RWE, GDF si Iberdrola, ajungand sa detina 85 la suta din proiect.

Dupa finalizarea constructiei reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, niciunul dintre investitori nu va fi actionar majoritar
Operatorul centralei nucleare poate participa la finantare fie prin aport in natura, fie cu sume provenite, inclusiv, din listarea sa la BVB
Guvernul a aprobat ieri cel de-al patrulea Memorandum elaborat de Ministerul Economiei pentru prelungirea valabilitatii

Banca Comerciala este Market Maker pentru actiunile emise de Fondul Proprietatea

19 Februarie 2011 - Banca Comerciala este Market Maker pentru actiunile emise de Fondul Proprietatea

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca, in data de 21 februarie 2011, Banca Comerciala Romana va incepe sa actioneze in calitate de Market Maker pentru actiunile emise de Fondul Proprietatea.

Parametrii conform carora Banca Comerciala Romana va actiona in calitate de Market Maker pentru actiunile Fondul Proprietatea au fost stabiliti de