Primele semne ale crizei pe BVB

Marti, 16 Septembrie 2008, ora 17:10
1403 citiri
Primele semne ale crizei pe BVB

Bursa de Valori Bucuresti tine pasul cu scaderile inregistrate pe pietele de capital international si s-a depreciat puternic, pe fondul crizei financiare care se intrevede la nivel mondial.

Valorile inregistrate marti pe bursa de la Bucuresti sunt cele mai mici din ultimii trei ani.

Astfel, BET FI, indicele Societatilor de Investitii Financiare (SIF), a inchis marti cu peste 5% mai jos pe un indice general al pietei care a coborat cu 3,6%. Lichiditatea s-a cifrat putin peste 5 milioane de euro pe ambele piete.

Astfel, cel mai mare declin l-a inregistrat SIF Transilvania (-6%), urmata de SIF Muntenia (-4,5%), actiunile acesteia din urma coborand sub valoarea de 1 leu.

Pe langa societatile de investitii, bancile au fost afectate de deprecieri, BRD si Erste fiind si cele mai cautate actiuni din piata.

Evolutia negativa a pietei a fost urmata si de actiunile din alte sectoare precum energetic sau farmaceutic. Transelectrica si Rompetrol Rafinare au inchis cu peste 6% mai jos iar Biofarm cu peste 8%.

De altfel, deprecierile au fost generalizate pe BVB, la nivelul intregii piete fiind doar doua companii pe plus, informeaza The Money Channel.

Tot vanzatorii au dominat si pe piata Rasdaq, acolo unde cele mai mari pierderi au fost inregistrate de actiunile Armax Gaz, care au coborat cu aproape 9,5%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#BVB, #rasdaq, #tranzactii, #depreciere, #minime , #RASDAQ