Bursa a revenit usor in ultima saptamana, dar pericolul nu a trecut

Duminica, 02 Noiembrie 2008, ora 17:16
1173 citiri
Bursa a revenit usor in ultima saptamana, dar pericolul nu a trecut

Cumparatorii au echilibrat balanta in ultima saptamana la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), incurajati de revenirea pietelor externe, iar optimismul din trei sedinte a reusit sa aduca o crestere cu 4,7% a sectorului energetic si cu 2% a pietei pe ansamblu.

"Am inregistrat o saptamana in care cumparatorii au echilibrat piata, incurajati de revenirea pietelor internationale si de cotatiile ireale la care au ajuns multe dintre titluri, ireale in raport cu estimarile si asteptarile pietei de la inceputul acestui an", considera analistii de la Prime Transaction.

Valoarea zilnica medie a tranzactiilor cu actiuni incheiate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in intervalul 27 - 31 octombrie s-a mentinut la un nivel modest, de 19,48 milioane lei (5,3 milioane euro), foarte aproape de media din saptamana 20 - 24 octombrie, de 19,4 milioane lei (5,33 milioane euro).

In ultima saptamana, la BVB s-au tranzactionat actiuni, obligatiuni, contracte la termen si unitati de fond, care au generat impreuna o lichiditate totala de 101,57 milioane lei (27,62 milioane euro), cu doar 1,3% mai mult decat in saptamana precedenta, cand schimburile insumasera 100,24 milioane lei (27,55 milioane euro).

Capitalizarea pietei reglementate a BVB a crescut cu circa 9,6% in ultima saptamana, la 51,616 miliarde lei (14,099 miliarde euro), dupa ce in 24 octombrie valoarea pietei reglementate era de 47,087 miliarde lei (12,769 miliarde euro).

"Saptamana agitata la Bursa de Valori Bucuresti, in ton cu miscarile de pe piete internationale, volatilitatile fiind si in aceasta perioada foarte ample. Desi ziua de luni a fost una extrem de nefavorabila pentru majoritatea companiilor de la cota Bursei, incepand de marti piata a dat semnale puternice de revenire pe fondul optimismului de pe pietele externe", comenteaza analistii de la Intercapital Invest.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a suspendat tranzactiille pentru jumatate de ora in debutul sedintei de luni, din cauza scaderii pana la limita maxima de variatie a indicelui BET.

"Am suspendat Bursa din aceleasi motive ca vineri (24 octombrie - n.r.), in conditiile in care indicele BET ajunsese la o scadere de 13%, excluzand titlurile Bancii Transilvania", declarase pentru NewsIn Stere Farmache, presedinte si director general al Bursei de la Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Bursa Valori Bucuresti, #evolutie, #volabilitate , #stiri Bursa de Valori Bucuresti