Ziare.com

Bursa de Valori Bucuresti are cel mai bun debut de an din 2005 incoace

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 07:38

   

Bursa de Valori Bucuresti are cel mai bun debut de an din 2005 incoace
Bursa de Valori Bucuresti inregistreaza cel mai spectaculos inceput de an din 2005 incoace, cu sase sedinte consecutive de cresteri si un salt de peste 10% pe indicele BET.

Bluechipuri ca Petrom, Transgaz sau Banca Transilvania au inregistrat avansuri importante, de pana la 4%, insa cresterile puternice nu au ocolit nici companii mai mici precum Impact sau Dafora, informeaza Financiarul.

Potrivit analistilor grupului austriac Erste, pietele de capital din Europa Centrala si de Est vor avea performante bune cel putin in primul trimestru al anului, iar per ansamblu in 2010 potentialul de crestere este "rezonabil".

Cele mai mari burse din lume, cum sunt cele din Statele Unite, Marea Britanie, Japonia sau Germania, au avut cresteri mult mai temperate, care s-au oprit la 3 procente, in acelasi interval.

Una dintre cele mai reprezentative piete emergente, Brazilia, a castigat doar 2,4% pe parcursul saptamanii trecute, in timp ce imprevizibila Bursa de la Moscova a urcat cu putin peste 7%.

Romania se plaseaza, asadar, cu cele peste 10 procente castigate in 2010, intre cele mai bune evolutii la nivel mondial, pozitie pe care a avut-o, de altfel, si in topul randamentelor pe anul trecut.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1062 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor