BVB lanseaza marti noi servicii de Internet

Luni, 15 Decembrie 2008, ora 22:51
1170 citiri
BVB lanseaza marti noi servicii de Internet

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) lanseaza marti, 16 decembrie 2008, noi servicii de Internet si Internet mobile in scopul alinierii pietei de la Bucuresti la standardele de mobilitate si accesibilitate practicate de pietele de capital vest europene.

Noile produse si servicii disponibile vor fi - o varianta de site cu inregistrare gratuita care va avea si o versiune ce se poate accesa de pe telefonul mobil si un program pilot care contine doua servicii de Internet noi - unul cu date despre companiile listate si celalalt cu date financiare ale acestora.

Programul pilot se va desfasura pe perioada primului trimestru al anului 2009, se arata in comunicatul remis, luni, Ziare.com de catre reprezentantii BVB.

Noua versiune a paginii de Internet a BVB poate fi accesata de orice utilizator de Internet, care insa trebuie sa-si creeze un cont pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti, pentru a beneficia de noile facilitati si de posibilitatea personalizarii informatiilor.

Site-ul va avea trei module - "watchlists", "alerte e-mail", "evaluare portofoliu virtual" - si va da ocazia utilizatorilor sa se aboneze la servicii automate de e-mail care pot cuprinde: comunicate, rapoarte zilnice, newsletter, materiale promotionale.

Modulul "watchlists" este o lista de simboluri de interes pentru utilizatori si permite gruparea simbolurilor preferate, in liste personalizate pentru a facilita urmarirea evolutiei preturilor.

Caracteristicile acestui modul sunt: posibilitatea crearii de liste multiple de titluri, programarea unor alerte si transferul intr-un portofoliu al simbolurilor selectate in lista.

Modulul "alerte e-mail" este disponibil pentru orice emitent tranzactionat pe pietele administrate de BVB, precum si pentru principalii indici bursieri. Acesta permite stabilirea unor praguri de pret sau variatie procentuala a acestuia la atingerea carora se trimit mesaje de alerta pe e-mail.

Modulul "evaluare portofoliu virtual" este un instrument educativ util in evaluarea globala a detinerilor virtuale de actiuni si a profitului sau pierderii calculate in functie de preturile curente din piata. Avantajele deriva din posibilitatea crearii de portofolii multiple, din flexibilitate in introducerea si administrarea datelor si din prezentarea detaliata a fiecarei operatiuni sau simbol.

Versiunea pentru telefonul mobil a site-ului (http://www.bvb.ro/mobile/) prezinta avantajele site-urilor adaptate special pentru mobile - dimensiuni reduse de ecran, trafic scazut, incarcare rapida de pagini si ofera posibilitatea de a avea, ca si pe site-ul principal, date in timp real sau intarziate, in functie de nivelul de acces al utilizatorului, se mai arata in comunicatul BVB.

Programul pilot va permite automatizarea preluarii de informatii referitoare la emitenti si instrumente financiare in sistemele (web), venite in completarea datelor de tranzactionare disponibile prin serviciile web existente sau Arena Gateway.

Abonarea la acest serviciu va oferi posibilitatea crearii unor mecanisme automate de preluare standardizata a informatiilor, eliminand astfel efortul propriu de a introduce si intretine aceste date.

Informatiile puse la dispozitie prin aceste servicii web vor cuprinde detalii despre instrumentele listate (actiuni, obligatiuni), structuri ale actionariatelor, modificari de capital social - pentru sectiunea "Servicii web date despre companii" - si informatii despre dividende, despre bilanturi si calendarele financiare ale emitentilor - pentru sectiunea "Servicii web date financiare".

"La sfarsitul programului pilot se va face o evaluare a gradului de utilizare a acestor servicii si, daca raspund cerintelor operationale si de business ale utilizatorilor, se va propune stabilirea nivelelor tarifare aplicabile pentru diverse categorii de utilizatori", se mai arata in comunicatul BVB.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#bursa de valori, #servicii Internet, #utilizatori Internet BVB , #stiri Bursa de Valori Bucuresti