Farmache: Nu exclud un nou mandat ca presedinte al BVB

Sambata, 12 Decembrie 2009, ora 21:03
1199 citiri
Farmache: Nu exclud un nou mandat ca presedinte al BVB

Presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Stere Farmache, a declarat ca "nu exclude" candidatura pentru un nou mandat in aceasta functie, in conditiile in care cel actual expira la inceputul lui februarie 2010, insa "mai are de lamurit anumite aspecte".

"Nu exclud posibilitatea unui nou mandat. Momentan mai am de lamurit anumite aspecte, dincolo de care ramane alegerea personala", a declarat Farmache, pentru NewsIn.

Totodata, el a precizat ca Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) pentru alegerea unui nou consiliu va avea loc "in ultima decada din ianuarie", in conditiile in care actualii membri ai Consiliului de Administratie al BVB au fost alesi pe 4 februarie 2005, pentru un mandat de 5 ani.

"Pentru actualul mandat, AGA a avut loc pe 4 februarie (2005, n.r.), iar validarea de catre CNVM s-a facut pe 14 februarie", a mai explicat Farmache.

In acelasi timp, presedintele BVB a afirmat ca Bursa a trimis joi, 10 decembrie, o cerere formala catre CNVM, prin care a solicitat supraveghetorului sa permita cumulul de functii, principalul argument fiind ca "Bursa trebuie sa aiba posibilitatea sa administreze companiile din grup".

"Noi ne-am exprimat deja o opinie atunci cand proiectul a fost dat spre consultare. Ieri (joi, n.r.) am trimis o reactie formala la acest act normativ. Obiectia noastra principala consta in faptul ca BVB trebuie sa aiba posibilitatea sa-si administreze companiile din grup. Asteptam un raspuns in urmatoarele zile", a spus Farmache.

La sfarsitul lui septembrie, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a lansat in dezbatere publica un proiect de dispunere de masuri prin care incearca sa regelementeze situatiile de cumul de functii, astfel incat membrii din conducerea operatorilor de piata sa nu fie prezenti si in consiliile societatilor listate.

Farmache este, in acelasi timp, prim-vicepresedinte al Alpha Bank, functie pe care a preluat-o in ianuarie 2009.

El s-a aflat la conducerea BVB inca de la infiintarea acesteia, in 1995. Farmache a anuntat pe 18 decembrie 2008 ca a renuntat la functia de director executiv al Bursei de Valori Bucuresti, dar a ramas presedintele acesteia, pozitia fiind preluata de Anca Dumitru.

Din 1992 pana in 1994, Stere Farmache a fost director general la Agentiei Valorilor Mobiliare din cadrul Ministerului Finantelor, iar din 1994 pana in 1995 seful Directiei de Supraveghere a activitatilor de asigurare si reasigurare din cadrul Ministerului Finantelor.

Quarterly Report - Editia 4

De ce limitarea adaosului la importuri la 5% nu va ajuta cu nimic alimentele românești. Economist: „Controlul prețurilor nu rezolvă nicio problemă, ci o agravează”
De ce limitarea adaosului la importuri la 5% nu va ajuta cu nimic alimentele românești. Economist: „Controlul prețurilor nu rezolvă nicio problemă, ci o agravează”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat, joi, că se lucrează la proiectul privind limitarea adaosului comercial la toate produsele procesate în România, menţionând că "există o...
Honor lansează Android 15 Beta 1 pentru dezvoltatori. Cum se poate accesa
Honor lansează Android 15 Beta 1 pentru dezvoltatori. Cum se poate accesa
Honor a anunțat disponibilitatea Android 15 Beta 1 pentru dezvoltatori începând cu 10 mai. Primele dispozitive care vor primi această actualizare sunt Honor Magic6 Pro și Honor Magic V2. Acest...
#Stere Farmache BVB, #presedinte Bursa Bucuresti, #mandat Bursa Valori Bucuresti , #stiri Bursa de Valori Bucuresti