Nuclearelectrica ar putea fi listata la BVB

Miercuri, 29 August 2007, ora 16:24

   

Nuclearelectrica ar putea fi listata la BVB
Compania Nuclearelectrica ar putea sa fie listata la Bursa de Valori Bucuresti, daca o sa gaseasca o modalitate de rezolvare a datoriilor, a declarat miercuri, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

Dupa listarea Nuclearelectrica va urma listarea la BVB a companiei Hidroelectrica, a mai adaugat Vosganian, cu ocazia aniversarii a un an de la listarea la Bursa a Transelectrica.

Potrivit strategiei energetice nationale, in cazul Nuclearelectrica ministrul are in vedere stergerea de urgenta a datoriilor si atragerea de investitii private pentru finalizarea unitatilor 3 si 4 ale CNE Cernavoda. Ministrul Economiei si Finantelor intentioneaza listarea la Bursa a Nuclearelectrica (10-15% din actiuni) incepand cu 2008.

In ceea ce priveste Hidroelectrica, Ministerul Economiei si Finantelor doreste sa continue privatizarea microhidrocentralelor, conform programului aprobat de Guvern. Ca prima forma de dezvoltare a companiei este luata in calcul listarea imediata la BVB a Hidroelectrica, in structura actuala, fara microhidrocentrale.

Ministrul Vosganian a anuntat si posibila listare la Bursa a companiei Transgaz. Conform declaratiilor ministrului, subscrierile pentru actiunile Transgaz, din cadrul ofertei publice pentru listarea la BVB, vor incepe in noiembrie si se vor finaliza in decembrie.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 355 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor