Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presedintele BRD: Bursa de la Bucuresti este cvasimuribunda

Vineri, 18 Iulie 2008, ora 07:36
2232 citiri
Presedintele BRD: Bursa de la Bucuresti este cvasimuribunda

Bursa de Valori Bucuresti este cvasimuribunda pentru ca pana acum a trait doar din iluzii, afirma Patrick Gelin, presedintele BRD-SocGen, a doua mare banca de pe piata dupa active.

El sustine ca Bursa s-a bazat pe o clientela locala formata mai ales din speculatori care nu urmareau decat castiguri obtinute foarte repede si nu din investitori profesionisti.

"Nicio piata financiara nu se creeaza asa. Piata au facut-o de fapt nerezidentii, care acum au plecat si gata cresterea, pentru ca speculatorii locali nu o pot sustine, asa ca toata lumea se retrage", spune seful BRD, citat de Ziarul Financiar.

Bancherul nu vede cum Bursa si-ar putea regasi suflul in conditiile in care spune ca nerezidentii specializati in investitii financiare nu mai vin pe piata.

"Bursa Bucuresti trebuie sa reflecteze asupra a ceea ce este de facut, sa se uite la costurile de listare prea mari, la simplificarea procedurilor birocratice pentru a incuraja aparitia unor noi emitenti", este de parere Gelin.

El da drept exemplu proiectul de internalizare a subsidiarei BRD Securities in cadrul bancii, care se prelungeste de luni de zile.

"A devenit un cosmar din cauza problemelor birocratice de la Comisia Nationala de Valori Mobiliare si de la Bursa", a declarat Patrick Gelin.

Cat priveste noul val de turbulente de pe pietele externe, care a antrenat si retragerea jucatorilor de pe bursa de la Bucuresti, Gelin are mari semne de intrebare legate de consecintele pentru Romania.

"Criza externa nu s-a terminat, dimpotriva, mai dureaza cel putin un an, cu consecinte imposibil de anticipat pentru Romania. Ramane de vazut ce repercusiuni vor fi, insa intrebarea capitala este daca vom avea o incetinire usoara a economiei sau una puternica", a mai spus presedintele BRD.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
#bursa, #valori, #Bucuresti, #BRD, #cvasimuribunda , #stiri Bursa de Valori Bucuresti