Prima Bursa de publicitate online

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 15:01
3378 citiri
Prima Bursa de publicitate online

Diminuarea drastica a bugetelor advertiserilor a condus la infiintarea primei burse de publicitate online din Romania. Bazele acesteia au fost puse de catre Tradeville, fosta Vanguard, membru fondator al Bursei de Valori Bucuresti si cel mai mare broker on-line din Romania.

Prin intermediul www.tradeads.eu, publisherii isi pot maximiza venitul prin capitalizarea impresiilor nevandute, care in caz contrar s-ar pierde si nu ar genera niciun fel de venit, iar advertiserii pot sa-si optimizeze campaniile atat din punct de vedere al pretului, cat si din punct de vedere al ad-urilor folosite.

"Speram ca << pretul de piata >> sa aduca advertisingului on-line un avantaj major in competitia cu mediile clasice. O bursa care sa aseze corect si transparent preturile reprezinta ingredientul de care clientii au nevoie pentru a aloca resurse sporite on-line-ului in conditiile crizei actuale", sustine Mihaela Biciu, directorul general Tradeville.

Principiul dupa care functioneaza Bursa online de publicitate este unul simplu: in momentul in care un utilizator intra pe un site, codul TradeAds din pagina respectiva face o solicitare catre serverele TradeAds. In functie de caracteristicile paginii de pe care s-a facut cererea, de caracteristicile site-ului si de caracteristicile utilizatorului un algoritm complex va determina care sunt bannerele eligibile pentru solicitarea respectiva.

In urma unui al doilea proces de selectie, realizat conform unui mecanism de licitatie de tip Generalized Second-Price Auction, se alege bannerul advertiserului care a licitat cel mai mult pentru impresia respectiva.

Astfel, daca la momentul licitatiei, in sistem exista trei bannere eligibile, pentru care advertiserii au licitat maxim 2 euro/CPM (n.r. mia de afisari), 3 euro/CPM, respectiv 20 euro/CPM, licitatia va fi castigata de catre advertiserul care a licitat 20 euro/CPM. Pretul pe care acesta il va plati, insa, nu va fi 20 EURO, ci 3,01 EURO rezultat din pretul celui mai apropiat competitor plus pragul TradeAds de 0,01 euro.

Aplicatia permite advertiserilor sa apeleze la facilitati de genul: managementul campaniilor sau managementul site-urilor pe care se desfasoara campaniile.

In pagina de management a campaniilor sunt afisate toate informatiile de la numarul de afisari si numarul de click-uri pana la numarul click-urilor date pe banner raportat la numarul de afisari (CTR) sau costul mediu. Tot din aceasta pagina se pot stabili ofertele maxime pentru fiecare campanie, precum si limita zilnica (in termeni de buget) pentru campanii.

Indicatorii de performanta pentru fiecare site in parte sunt afisati in pagina dedicata managementului site-urilor. In pagina variantelor de ad-uri sunt furnizate toate detaliile referitoare la fiecare varianta de ad care ruleaza pe o anumita campanie. De asemenea, pagina poate fi folosita pentru a incerca mai multe variante de ad-uri, pentru a le selecta pe cele mai eficiente, sau pentru a le dezactiva pe cele care nu performeaza corespunzator.

Momentan pe Bursa de publicitate online se pot "tranzactiona" doar ad-uri de tip imagine (gif si jpg) si ad-uri de tip Standard Flash. Formatele acceptate sunt cele standard IAB: Leaderboard (728 x 90), Banner (468 x 60), Skyscraper (120 x 600), Wide skyscraper (160 x 600) si Medium rectangle (300 x 250).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#Bursa publicitate online, #tradeads eu, #Tradeville , #stiri Bursa de Valori Bucuresti