Teste la Bursa pentru sistemul de rezerva Disaster & Recovery

Joi, 24 Decembrie 2009, ora 20:26
868 citiri
Teste la Bursa pentru sistemul de rezerva Disaster & Recovery

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a efectuat un test al platformei tehnice de rezerva, Disaster & Recovery (DR), prin transferul timp de 30 minute a operatiunilor de pe sistemul central de tranzactionare pe sistemul DR, a anuntat joi operatorul de piata.

Sesiunea de testare s-a derulat cu participarea tuturor categoriilor de utilizatori ai sistemelor informatice: participanti la piata, Depozitarul Central, Casa de Compensare Bucuresti, furnizori de servicii de date bursiere.

Astfel, miercuri, timp de 30 de minute, operatiunile bursiere de tranzactionare si post-tranzactionare la nivelul pietei Regular au fost efectuate pe sistemele de rezerva ale BVB, fiind incheiate circa 70.000 de operatii.

Bursa a dorit sa testeze modul in care se face trecerea operatiunilor de pe sistemul central pe cel de Disaster & Recovery (DR), prin aplicarea procedurilor de comutare a activitatii operationale pe sistemele de rezerva din DR.

De asemenea, a fost testata si functionarea sistemului de tranzactionare, portalul BVB, sistemul de rapoarte electronice si sistemul de data-feed.

"Procesul s-a derulat atat in conditii de siguranta tehnico-operationala, cat si de performanta, la nivelul platformei principale, validandu-se in acest mod functionalitatea celei mai importante parti din planul de asigurare a continuitatii operationale al Bursei de Valori Bucuresti", potrivit comunicatului.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#test sistem rezerva Bursa, #Disaster Recovery Bursa, #sistem rezerva BVB , #stiri Bursa de Valori Bucuresti