Ziare.com

Farmache: BVB nu mai suspenda tranzactiile, chiar daca BET scade cu 12%

Vineri, 24 Octombrie 2008, ora 16:44

   

Farmache: BVB nu mai suspenda tranzactiile, chiar daca BET scade cu 12%
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) nu va mai suspenda sedinta de tranzactionare daca indicele BET va depasi nivelul de variatie maxim admis, de minus 12%, a precizat Stere Farmache, presedintele-director general al BVB.

Tranzactiile pe BVB s-au reluat la 14,25, dupa ce acesteau au fost suspendate pentru 45 de minute, ca urmare a scaderii indicelui BET cu 12%.

"Sedinta este reluata pana la inchiderea normala, iar daca preturile vor mai atinge din nou minus 12 procente, acest prag nu va mai constitui un motiv de suspendare", a declarat Farmache, citat de NewsIn.

Seful BVB a adaugat ca motivul prabusirii indicilor bursieri are drept cauza evolutia nefavorabila a burselor externe si nu are legatura cu legea promulgata de presedintele tarii privind majorarea salariilor profesorilor.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

La 30 de minute dupa reluarea tranzactiilor, indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, scadea cu 9,49%, pana la 2.790,06 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, cobora cu 9,58%, pana la 2.097,42 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), pierdea 13,57%, pana la 11.005,33 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, cobora cu 6,66%, ajungand la 6.668,72 puncte.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 898 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

omorati bursa sa nu se mai chinue, si noi impreuna cu ea,,,,,,,,,,,

farmache esti un ***,un traumatizat
elimina toate pragurile sa scada toti indicii la ZERO
sa stiu c-am pierdut toti banii (o caciula )si cu asta basta,
daca bursa lui Farmache ere pe bvb, oare cat era o actiune ???????? 0,0022222222

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor