Îngrijorările legate de Ucraina, reflectate în bursă. Ce spun investitorii de pe Wall Street

Luni, 14 Februarie 2022, ora 07:49
2241 citiri
Îngrijorările legate de Ucraina, reflectate în bursă. Ce spun investitorii de pe Wall Street
Indicele de referinţă S&P 500 a închis vineri în declin cu aproape 1,9% FOTO Unsplash

Îngrijorările geopolitice au amplificate volatilitatea pe o piaţă de valori deja agitată, investitorii evaluând posibilitatea escaladării conflictului dintre Rusia şi Ucraina, deşi unii se îndoiesc că problema va afecta preţurile activelor din SUA pe termen lung, transmite Reuters.

Ştirile privind creşterea tensiunilor dintre cele două ţări au zdruncinat acţiunile vineri şi au ridicat preţurile pentru titlurile Trezoreriei SUA, dolar şi alte active sigure.

Investitorii au fost deja afectaţi de schimbarea polticii monetare a Rezervei Federale.

”Piaţa reacţionează pentru că nu a luat încă în calcul o invazie reală. Gravitatea unei invazii, dacă va avea loc una, se va corela cu gravitatea reacţiei pieţei”, a spus Michael Farr de la Farr, Miller and Washington.

Rusia a adunat suficiente trupe în apropierea Ucrainei pentru a lansa o invazie majoră, a declarat vineri Washingtonul, care a cerut tuturor cetăţenilor americani să părăsească Ucraina în termen de 48 de ore.

Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat că rămâne neclar dacă preşedintele rus Vladimir Putin a dat definitiv ordinul de invadare.

În ciuda fluctuaţiilor pieţei, unii investitori au fost sceptici dacă un conflict mai serios ar trage în jos pieţele pe termen lung.

”Reacţia pe care o va avea piaţa este probabil de a vinde până când va deveni mai evident cum va arăta o invazie şi apoi ce fel de răspuns vor avea aliaţii americani şi europeni la aceasta”, a declarat Mark Luschini, strateg şef de investiţii la Janney Montgomery Scott.

Indicele de referinţă S&P 500 a închis vineri în declin cu aproape 1,9%, în timp ce indicele companiilor din sectorul tehnologiei Nasdaq a coborât cu aproximativ 2,8%.

Resursele de energie în ianuarie 2024 – TradeVille
Resursele de energie în ianuarie 2024 – TradeVille
Resursele De Energie In Ianuarie 2024 In luna ianuarie 2024, resursele de energie primara au scazut cu 1.5%, totalizand 2,648.5 mii tone echivalent petrol (tep), in timp ce resursele de energie...
Performerii din ultima lună de la BVB – TradeVille
Performerii din ultima lună de la BVB – TradeVille
Top Performerii Din Ultima Luna De La BVB Top performerul de la BVB din indicele BET din ultimele 4 săptămâni a fost OMV Petrom, care a înregistrat o apreciere de 9% in contextul propunerii de...
#bursa, #investitori, #Wall Street, #conflict Ucraina Rusia , #Ucraina