Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv. Fostul lider al PSD Vaslui recuzase judecătorul

Miercuri, 28 Februarie 2024, ora 10:13
1224 citiri
Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv. Fostul lider al PSD Vaslui recuzase judecătorul
Dumitru Buzatu este arestat după ce a fost prins în flagrant când lua mită 1,25 milioane de lei FOTO Captură video Youtube

Dumitru Buzatu, fost lider al PSD şi președinte al Consiliului Județean, va rămâne în arest preventiv, potrivit unei decizii a Tribunalului Vaslui.

Decizia a fost luată după ce Dumitru Buzatu refuzase (n. r. nu recunoscuse competența instanței) judecătorul, iar cererea în acest sens a fost respinsă.

Expertul Radu Judele, cercetat în acelaşi dosar pentru trafic de influenţă, va rămâne în arest la domiciliu.

"În baza art. 348 raportat la art. 207 alin. 4 Cod procedură penală, verifică şi constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv, luat faţă de inculpatul Buzatu Dumitru, în prezent aflat în Penitenciarul Vaslui. (...) Menţine măsura arestului preventiv luată faţă de inculpatul Buzatu Dumitru, care urmează să fie verificată periodic în termenul de 30 de zile prevăzut de art. 207 alin. 6 Cod de procedură penală. II. În baza art. 348 raportat la art. 207 alin. 4 Cod procedură penală, verifică şi constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu, luat faţă de inculpatul Judele Radu. Menţine obligaţiile dispuse în sarcina inculpatului Judele Radu", se arată în decizia instanţei.

Pe data de 4 martie, Tribunalul Vaslui urmează să se pronunţe şi în cazul cererii de strămutare a procesului, formulată de Dumitru Buzatu prin apărătorul său.

Tribunalul Vaslui a emis, pe 23 septembrie, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Dumitru Buzatu pentru luare de mită.

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu. Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cetățeanul turc, suspect în cazul cadavrului găsit pe câmp la ieșirea de pe A1, a fost arestat preventiv
Cetățeanul turc, suspect în cazul cadavrului găsit pe câmp la ieșirea de pe A1, a fost arestat preventiv
Omul de afaceri turc, cercetat în cazul femeii găsită moartă pe câmp, la ieşirea de pe A1, pe raza localităţii dâmboviţene Olteni, a fost arestat preventiv. Decizia a fost luată...
Baronul Dumitru Buzatu își liniștește apropiații: Denunțul său la DNA îi vizează doar pe ”dușmani”
Baronul Dumitru Buzatu își liniștește apropiații: Denunțul său la DNA îi vizează doar pe ”dușmani”
Cristian Winzer, unul dintre avocații lui Buzatu confirmă că baronul PSD de Vaslui este martor denunțător în alt dosar de corupție, altul decât cel în care este judecat pentru o mită...
#buzatu, #arest preventiv, #psd vaslui, #Dumitru Buzatu , #justitie