Firma buzoianului Predoiu, consultant pentru Hidroelectrica

   

Firma de avocatura la care a activat fostul ministru buzoian al Justitiei, Catalin Predoiu, si la care acesta este partener asociat, este una dintre cele zece case sau cabinete de avocatura cu care compania Hidroelectrica, acum in insolventa, a incheiat, in perioada 2009-2011, contracte de consultanta si asistenta juridica.Conform Gandul.info, in perioada de referinta mentionata, Hidroelectrica a cheltuit pe aceste contracte suma de 12.867.405 lei, adica aproximativ 2,8 milioane euro la cursul actual. Hidroelectrica a primit asistenta juridica de la urmatoarele companii: Bostina&Asociatii (in derulare); White & Case (in derulare); Vilau & Mitel; Reff & Asociatii; Tuca, Zbarcea & Asociatii; Cabinet de avocat "Eduard Fagaraseanu" (in derulare); Zamfirescu, Racoti, Predoiu (in derulare); Suciu & Asociatii; Cabinet de avocat "Lucia Musat"; Salans Moore& Asociatii (in derulare); Cabinet avocat Manuela Sarbu. Hidroelectrica nu a precizat in mod clar ce suma a cheltuit cu fiecare dintre casele de avocatura. Intr-o informare trimisa de Corpul de Control al Guvernului, Hidroelctrica era pe locul trei, dupa Loteria Romana si Electrica SA, in privinta sumelor cheltuite pentru servicii de asistenta juridica.

Cat au castigat casele de avocatura de la toate institutiile de stat

Intr-un top realizat de Ziarul Financiar, Bostina&Asociatii ocupa primul loc in topul caselor de avocatura din Romania. Bostina&Asociatii au inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 34,1 milioane euro. In raportul Corpului de Control al Guvernului se arata ca Bostina&Asociatii au castigat din contractele de asistenta juridica incheiate cu institutiile statului pe perioada 2009-2011 suma de 10.877.010 lei.

Tuca, Zbarcea & Asociatii a prestat servicii de asistenta juridica pentru institutiile statului in valoare de 4.810.359 lei in perioada 2009-2012. Potrivit presei economice, casa de avocatura Tuca, Zbarcea & Asociatii are o cifra de afaceri de aproximativ 20 milioane euro. Ziarul Financiar a relatat in noiembrie 2011 ca firma Tuca, Zbarcea & Asociatii a asistat compania Energy Holding intr-o disputa juridica tocmai cu Hidroelectrica. Mai exact Energy Holding a reusit sa obtina de la Camera de Comert anularea clauzei de "forta majora" la Hidroelectrica. In acesta procedura, Energy Holding a fost asistata de casa de avocatura tuca, Zbarcea & Asociatii.

Casa de avocatura Vilau & Mitel a avut in 2011 o cifra de afaceri de 2,9 milioane euro. In perioada 2009-2012, casa de avocatura a castigat de la stat 1.353.601 lei pentru serviciile de asistenta juridica acordate.

Cabinetul de Avocatura Eduard Fagaraseanu a castigat de la institutiile de stat 6.431.451 lei, fiind clasata astfel pe locul 4 in topul realizat de Corpul de Control al Guvernului privind sumele de bani platite de stat avocatilor in perioada 2009-2011.

Casa de avocatura Zamfirescu, Racoti, Predoiu (la care a activat si fostul Ministru al Justitiei, Catalin Predoiou) a avut in 2011 o cifra de afaceri de 4,5 milioane euro. Casa de avocatura nu apare pe lista guvernului cu firmele de avocatura care au castigat in perioada 2009-2012 peste un milion de lei din contracte cu institutiile statului. Casa de avocatura Zamfirescu, Racoti, Predoiu a mai facut parte din comisia care a decis consortiul care sa intermedieze listare pe bursa a Hidroelectrica.

Cabinet de avocat "Lucia Musat" a castigat din contractele cu statul 1.339.717 lei.

Pe 20 iulie Hidroelectrica a intrat oficial in insolventa. Tribunalul Bucuresti a admis cererea voluntara a companiei de a intra in procedura insolventei. Firma Euro Insol, al carei coordonator este Remus Borza, a fost desemnata administrator judiciar al Hidroelectrica. Motivele oficiale ale intrarii in insolventa au fost seceta care a diminuat cu 10 procente cifra de afaceri a Hidroelectrica, devalorizarea leului, reducerea fluxului de numerar, cresterea datoriilor cu termen de plata mai mare de 90 de zile la 470 de milioane de lei, precum si majorarea pierderilor financiare reprezinta principalele cauze care au determinat Hidroelectrica sa ceara insolventa, a transmis Hidroelectrica intr-un comunicat oficial.

*
Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 00:00
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Ce este "Tuta Absoluta" si cum a reusit sa puna pe butuci afacerile unor fermieri din Romania
Tuta Absoluta, cunoscuta si ca "fluturele ucigas", distruge partea verde a plantei si este imun la ...
Autobuzele hibrid cumparate din Olanda circula, de luni, pe cinci trasee din municipiul Buzau
Luni, au intrat pe traseu cele 20 de autobuze Volvo hibrid care au fost achizitionate luna trecuta ...
Apreciat dascal din Buzau, accidentat mortal de o trotineta electrica
Politia a demarat o ancheta penala in urma unui accident stupid care a avut loc in parcul Crang, din ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor