Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.200 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

FOTO | Nou la RAR! De astazi aflati si istoricul de daune al vehiculelor!

Marti, 05 Mai 2020, ora 14:13

FOTO | Nou la RAR! De astazi aflati si istoricul de daune al vehiculelor!Registrul Auto Roman ofera clientilor sai, incepand de astazi, date despre daunele vehiculelor inmatriculate in Romania. Mai exact, in doar cateva minute, puteti afla informatii despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost inregistrate oficial, la societatile de asigurari, avarii produse pe teritoriul Romaniei.

Acest lucru este posibil prin intermediul aplicatiei Istoric Vehicul, disponibila pe site-ul oficial al institutiei, www.rarom.ro.

"Registrul Auto Roman vine astfel in sprijinul clientilor sai care vor sa cunoasca cat mai multe informatii despre vehiculul de care sunt interesati.

Acest lucru este posibil ca urmare a informatiilor pe care le primeste RAR de la partenerii specializati care colecteaza date de la societatile de asigurare si atelierele de reparatii autorizate.

Astfel, la interogarea prin aplicatia Istoric Vehicul, impreuna cu informatiile oferite gratuit de RAR (de exemplu valoarea indicata de odometru) se precizeaza si faptul ca pentru acel vehicul exista disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost.

Tariful este de 35 de lei si se achita online.

Pentru a accesa aplicatia, clientii trebuie sa introduca seria de caroserie/sasiu si o adresa de e-mail valida.

In situatia in care clientul doreste sa obtina istoricul de daune al autovehiculului, el este redirectionat catre zona de plata cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail Istoricul de daune. Acesta contine urmatoarele informatii (conform modelului atasat):

1. Zona de ...

Actualitate / stiri Actualitate798 vizite[ Opinia Buzau ]

Inca doua cazuri COVID 19 in judetul Buzau

Marti, 05 Mai 2020, ora 14:13

Inca doua cazuri COVID 19 in judetul BuzauUPDATE

Conform datelor Directiei de Sanatate Publica, numarul total de cazuri confirmate cu Coronavirus la nivelul judetului Buzau a ajuns la 43.

Cazul 42: pacient de sex feminin, in varsta de 68 de ani, confirmata pozitiv in data de 4 mai 2020. Pacienta s-a prezentat in data de 2 mai 2020 la UPU prezentand tuse si febra. A fost internata in spatiul special amenajat si testata pentru COVID-19. In asteptarea rezultatului, a fost transferata la Sectia de Pneumoftiziologie. Dupa sosirea rezultatului, pacienta a fost transferata la Spitalul Victor Babes din Bucuresti. Directia de Sanatate Publica a identificat deja doi contacti directi ai pacientei, acestora le-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus si au fost plasati in izolare la domiciliu. Ancheta epidemiologica este in desfasurare pentru stabilirea tuturor contactilor.

Cazul 43: pacient de sex feminin, in varsta de 31 de ani, revenita din Marea Britanie, impreuna cu sotul, in data de 26 aprilie 2020. Au intrat in carantina in aceeasi data intr-un centru amenajat la nivelul judetului Buzau. In data de 2 mai 2020, au acuzat simptomatologie usoara. Au fost preluati cu ambulanta si internati la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, unde li s-au recoltat probe. Rezultatul femeii sosit pe 4 mai 2020 este pozitiv si a fost transferata la Spitalul Municipal din Ramnicu Sarat. I-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus si sotului pacientei, rezultatul fiind in asteptare.

Buzaul inregistreaza ...

Life Show / stiri Actualitate49 vizite[ Opinia Buzau ]

Buzoianul din clanul Pistol care a bagat in carantina Cartierul Posta si-a dus de Paste toata familia la rudele din Barbulesti

Marti, 05 Mai 2020, ora 03:08

Buzoianul din clanul Pistol care a bagat in carantina Cartierul Posta si-a dus de Paste toata familia la rudele din BarbulestiS-a dovedit inca o data ca restrictiile de deplasare impuse de autoritati pentru a stavili imprastierea noului coronavirus intre regiunile tarii sunt doar pentru cei care sunt constienti ca trebuie sa le respecte, nu pentru cei care cred ca legea si interdictiile sunt facultative.

Autoritatile si-au dovedit din nou neputinta in fata clanurilor de romi din cartierele marginase ale municipiului Buzau. Dovada ca acestia s-au plimbat nestingheriti si au parasit orasul fara sa fie impiedicati de fortele de ordine este faptul ca judetul Buzau a intrat in minivacanta de 1 mai cu 20 de cazuri de infectare cu noul coronavirus si a iesit cu 40, dupa ce un barbat de etnie roma din clanul Pistol, din cartierul Posta, a raspandit in comunitate virusul adus din localitatea Barbulesti, judetul Ialomita, unde si-a vizitat socrul de Paste. Potrivit autoritatilor din Ialomita, barbatul de 41 de ani din municipiul Buzau, nu s-a deplasat singur in localitatea Barbulesti, ci impreuna cu familia - sotie si cei doi copii - si si-a vizitat rudele. Aici, buzoianul ar fi contactat virusul de la socrul sau, care a fost confirmat cu COVID-19 cateva zile mai tarziu dupa reuniune.

Doi infectati stau in Cartierul ,,Mihai Viteazu"

Buzoianul de 41 de ani a ajuns si el la Spitalul Judetean Buzau pe 28 aprilie dupa ce s-a simtit rau. A fost directionat catre sectia de Pneumoftiziologie, iar ulterior rezultatul testului a iesit pozitiv pentru COVID-19. Pe 1 mai a fost transportat la Institutul Victor Babes ...

Actualitate / stiri Actualitate354 vizite[ Opinia Buzau ]

FOTO | Cum va fi viata de carantina a buzoienilor din cartierul fara farmacie si bancomat

Marti, 05 Mai 2020, ora 03:07

FOTO | Cum va fi viata de carantina a buzoienilor din cartierul fara farmacie si bancomatComitetul Local pentru Situatii de Urgenta al municipiului Buzau s-a intrunit luni dimineata, imediat dupa ce Institutia Prefectului a decis instituirea carantinei in Cartierul Posta ca urmare a izbucinirii focarului de COVID-19 de la domiciliul unei familii de romi, cu 19 persoane infectate cu coronavirus.

Astfel, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a decis achizitionarea si distribuirea a 10.000 masti pentru persoanele care se deplaseaza in spatii publice din zona carantinata, montarea de lavoare mobile, cu apa si sapun, dispensere cu dezinfectant si covorase impregnate cu dezinfectant in toate zonele de acces si la magazinele alimentare din zona carantinata, dezinfectarea zilnica a tuturor strazilor, trotuarelor si parcarilor, precum si a scarilor blocurilor situate in perimetrul carantinat. De asemenea, municipalitatea a decis infiintarea unei linii telefonice dedicate cetatenilor din zona carantinata, modificarea traseului autobuzului nr. 3 al Trans Bus SA-, dupa cum urmeaza: cap de linie Beta - cartier Mihai Viteazu - Dedeman-, precum si dezinfectarea cladirii Ambulatoriului de Specialitate "Nicolae Titulescu", respectiv a spatiilor comune interioare si exterioare, precum si montarea de dozatoare si covorase cu dezinfectant la intrarile in cladire.

,,Deja am asigurat livrarea primelor 2.500 de masti de protectie; am aprobat achizitia a 10.000 de bucati. La cele doua intrari in cartier se monteaza covoare care vor fi in permanenta impregnate cu substanta ...

Actualitate / stiri Actualitate117 vizite[ Opinia Buzau ]

In aprilie, somaj tehnic si la cateva mari firme din Buzau

Marti, 05 Mai 2020, ora 03:05

In aprilie, somaj tehnic si la cateva mari firme din BuzauDupa ce a trecut cu bine de primul val de dosare, care a avut loc incepand cu data de 1 aprilie, cand angajatorii buzoieni au anuntat suspendarea activitatii pentru angajati si trecerea lor in somaj tehnic pentru perioada 15-31 martie, personalul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca a intrat din nou in priza incepand cu 1 mai, pentru a veni in sprijinul angajatorilor buzoieni care transmit institutiei de ocupare deciziile lor privind contractele de munca ale salariatilor pentru perioada 1-30 aprilie. Potrivit directorului AJOFM, Ionel

Tociu, angajatii acestei institutii au lucrat din nou in week-end, adica in zilele de 2 si 3 mai, pentru a solutiona cat mai repede dosarele depuse de angajatorii buzoieni.

"Au fost depuse 250 de solicitari pe platforma aici.gov.ro pentru circa 2.000 de persoane pana acum. Se mentin firmele din domeniul Horeca, care isi continua somajul tehnic si in luna aprilie. Toate firmele care au depus in aprilie pentru martie raman cu contractele de munca suspendate si in aprilie, depunand solicitari pe platforma si in mai, ceea ce inseamna 826 de angajatori, cu 4.835 de persoane cu contracte de munca suspendate. Pe langa aceste firme mai avem o mica parte dintre marii angajatori de pe platforma industriala: Ductil Steel cu 570 de angajati, Ring Textile cu 251, Green Tech 105, Green Fiber 141, GreenWeee International, 167 persoane. De la Ramnic se adauga London Fashion cu aproape 500 de persoane si in jur de 200 de persoane inca un angajator ..

Business / stiri Business184 vizite[ Opinia Buzau ]

Romanescu: ,,IMM INVEST - program al guvernului PNL"

Marti, 05 Mai 2020, ora 03:01

Romanescu: ,,IMM INVEST - program al guvernului PNL"Aplicatia pentru IMM INVEST, lansata luni, 27 aprilie, inregistra joi, 30 aprilie, ora 12.00, peste 32.000 de aplicatii, a scris deputatul liberal de Buzau Cristinel Romanescu pe pagina sa oficiala de Facebook. El spune ca aceste cifre arata ca programul respectiv este dorit de intreprinzatori, toti aflati intr-o situatie mai mult sau mai putin dificila, in functie de domeniul de activitate.

,,Prin acest program, guvernul PNL sustine capitalul si economia privata. Plafonul maxim de garantare alocat este de 15 miliarde lei. Programul permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza generata de COVID-19 sa isi asigure lichiditatile pentru derularea activitatii curente sau pentru investitii, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investitii si/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii in numele si contul statului roman, prin Ministerul Finantelor Publice. Aceasta este singura schema de garantare, creditare si ajutor de stat pentru IMM-uri aprobata de Comisia Europeana, cu costuri de garantare zero, dobanda zero, comision de risc zero, la ora actuala, din UE. Gradul de multiplicare in economie este de minim 75 miliarde lei. In cadrul schemei de garantare se preconizeaza ca va fi acordat sprijin pentru un numar de maximum 40.000 de IMM-uri. Estimam ca prin program vor fi mentinute circa 580.000 de locuri de munca", a ...

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Opinia Buzau ]

Tablete pentru elevii buzoieni defavorizati din doua scoli din judet

Marti, 05 Mai 2020, ora 03:00

Tablete pentru elevii buzoieni defavorizati din doua scoli din judetElevii a doua scoli din judetul Buzau vor primi in custodie tablete pentru a putea participa la cursurile online. Este vorba despre elevii din Scoala Gimnaziala "Vasile Voiculescu" din Parscov si din Scoala Gimnaziala Costesti, care vor primi tablete din partea Fundatiei Orange.

Cele doua institutii de invatamant buzoiene fac parte din cele 50 de scoli din tara incluse in programul Digitaliada, dedicat elevilor cu situatii financiare dificile. Respectivele unitati invatamant fusesera dotate cu laboratoare digitale (tablete, laptop, videoproiector) si un set de aplicatii digitale educationale incarcate pe tablete, iar acum, odata cu declansarea starii de urgenta, cand cursurile online au devenit obligatorii, Fundatia Orange a hotarat ca tabletele pe care elevii le foloseau la ore sa fie imprumutate familiilor acestora. In total vor fi oferite in custodie 1.500 de tablete.

Un sprijin pentru familiile sarace

Astfel, incepand de luni, 4 mai, si pana la sfarsitul anului scolar 2019-2020, tabletele vor fi oferite in custodie elevilor ai caror parinti se afla in imposibilitatea de a le pune la dispozitie echipamente digitale. Cu ajutorul tabletelor, elevii vor participa la cursuri online si vor accesa resursele si instrumentele digitale puse la dispozitie in cadrul programului Digitaliada, astfel incat riscul de abandon scolar sa fie redus cat de mult posibil, iar diferentele de nivel educational pentru copiii cu o situatie financiara mai dificila sa fie reduse la minim. ...

Actualitate / stiri Actualitate94 vizite[ Opinia Buzau ]

Gloria a pierdut si echipa de volei masculin!

Marti, 05 Mai 2020, ora 03:00

Gloria a pierdut si echipa de volei masculin!* Din cauza restrictiilor bugetare generate de pandemia de coronavirus

Pandemia de coronavirus si efectele ei au lovit in plin sportul buzoian. Dupa sectia de rugby, care si-a retras echipa din SuperLiga dar care, totusi, va continua la

nivel de copii si juniori, o alta ramura sportiva de la SCM Gloria a fost nevoita sa-si inchida activitatea, in cazul ei definitiv.

Incepand cu 1 mai, prin Hotarare de Consiliu Local Municipal, sectia de volei masculin a fost inactivata, cu alte cuvinte inchisa.

"16 sportivi de performanta - din care numai 4 sportivi sunt buzoieni"

"Propunerea de inactivare are ca fundament restrangerile bugetare actuale, precum gradul de adresabilitate in randul copiilor, tinerilor pentru practicarea acestui sport. Sectia de volei functioneaza cu o echipa de seniori - 16 sportivi de performanta - din care numai 4 sportivi sunt buzoieni, iar gradul de adresabilitate in randul tinerilor si copiilor buzoieni este destul de scazut. Din punct de vedere financiar, costurile pentru functionarea sectiei de volei pe anul 2020 se ridica la suma de 1.208.620 lei", se arata in motivarea Hotararii Consiliului Local.

"Imi pare rau, rezultatele au fost excelente, dar n-am ce face"

"Federatia de profil a inchis campionatul in curs. Plata in continuare a jucatorilor (de la iesirea din starea de urgenta pana in toamna) ar insemna un efort financiar pe care clubul nu si-l mai permite. Imi pare rau, rezultatele au fost excelente, dar n-am ce face. Am refacut calculele, ...

Sport / stiri Sport82 vizite[ Opinia Buzau ]

VIDEO | Buzoianca Roberta Porumboiu i-a uimit cu vocea ei pe juratii de la Romanii au Talent

Marti, 05 Mai 2020, ora 03:00

VIDEO | Buzoianca Roberta Porumboiu i-a uimit cu vocea ei pe juratii de la Romanii au TalentRoberta Porumboiu, pustoaica de 9 ani care s-a remarcat pana acum la numeroase competitii muzicale la nivel national, a urcat pe scena Romanii au Talent pentru a-si demonstra calitatile vocale indiscutabile, iar momentul ei a starnit emotii si lacrimi de bucurie.

Buzoianca a interpretat piesa Christinei Aguilera "You lost me" si a reusit sa ii uimeasca pe toti cei patru jurati, care au ascultat-o si au aplaudat-o frenetic. Talentata concurenta s-a declarat o admiratoare infocata a Andrei, mentionand si ca muzica este un medicament pentru ea.

Andi Moisescu a fost de parere ca Roberta poate "descatusa emotia", spunand si ca tot ceea ce se intampla la Romanii au Talent este surprinzator, de fiecare data.

"Daca la 9 ani ai cantat asa, ce o sa canti la 19 ani?"

"Se descatuseaza emotia. Noi suntem din ce in ce mai uimiti de ceea ce se intampla in aceasta emisiune. Canti asa cum ar canta un copil care are... 19 ani. Sunt uimit. Daca tu, la 9 ani, ai cantat asa, ce o sa canti la 19 ani? Esti foarte draguta, talentata, extrem de matura in exprimarea artistica, pentru varsta ta", i-a transmis Andi buzoiencei de 9 ani.

Florin Calinescu a fost, la randul sau, impresionat de vocea Robertei Porumboiu, cu atat mai mult cu cat a aflat ca aceasta canta de la varsta de 3 ani. Si, bineinteles, a tras concluzia ca numai un talent nativ poate conduce la o asemenea performanta care a ridicat sala in picioare la propriu, nefiind vorba doar despre o metafora.

"E un mister cum se poate canta ...

Life Show / stiri Life Show45 vizite[ Opinia Buzau ]

Un sofer buzoian si-a petrecut vacanta de 1 Mai in arest

Marti, 05 Mai 2020, ora 03:00

Un sofer buzoian si-a petrecut vacanta de 1 Mai in arestIn ziua de 1 mai, politistii buzoieni au retinut un sofer de 50 de ani din municipiul Buzau pentru infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice.

In timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, politistii rutieri au fost sesizati de catre o persoana despre faptul ca un alt conducator din trafic i-a avariat autoturismul. Politistii au demarat verificarile si au dat autoturismul in consemn, masina fiind identificata in trafic pe DN2E85 la iesire din localitatea Spataru. La vederea autospecialei de politie, soferul ar fi accelerat si a virat brusc, intrand in coliziune cu un stalp marginal. In urma verificarilor in bazele de date specifice, politistii au stabilit faptul ca soferul are permisul de conducere suspendat. De asemenea, in urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,29 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Soferului i-a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de "conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata" si pentru "conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influetta alcoolului". Totodata, fata de buzoian s-a dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore.

Pentru cresterea gradului de siguranta rutiera la nivelul judetului, politistii cu atributii pe linie rutiera din cadrul Inspectoratului de Politie ...

Actualitate / stiri Actualitate108 vizite[ Opinia Buzau ]

Cine este veteranul de razboi sarbatorit de militarii Diviziei 2 la centenar

Marti, 05 Mai 2020, ora 03:00

100 de ani de viata, 100 de ani! In semn de respect si recunostinta fata de veteranii de razboi care au aparat patria cu onoare si curaj, Divizia 2 Infanterie "Getica" si Fundatia "Maresal Alexandru Averescu" au sarbatorit luni pe unul dintre veteranii judetului, cu ocazia implinirii unei varste onorabile.

Colonelul (retragere) Ion Cioroiu, veteran care a luptat in cel de-al Doilea Razboi Mondial, la implinirea onorabilei varste de 100 de ani, a fost vizitat de militarii Diviziei 2 Infanterie "Getica", constituind dovada ca sentimentul datoriei si dragostei de tara, care ii caracterizeaza pe militari a ramas mereu in sufletele noastre, fara a scadea vreodata in intensitate.

"Intalnirea emotionanta cu veteranul Ion Cioroiu, in satul Podgoria din judetul Buzau a fost marcata de povestiri emotionante, amintiri cu lucruri frumoase despre camarazi dar si cu ororile traite cu suferinta si durere in urma ranilor si mutilarilor in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, care au lasat rani adanci in sufletul celor care au pus, mai presus de orice, dragostea fata de tara, consfintita prin insasi juramantul pe care l-au depus ca orice militar.

Toate aniversarile veteranilor de razboi au constituit ocazii dintre cele mai fericite pentru a se intalni, macar si pentru cateva ore, generatiile de ieri si de azi ale armatei romane si de a avea posibilitatea sa putem oferi un simbol al onoarei, vitejiei si gloriei militare - Drapelul tricolor", au scris pe Facebook reprezentantii ...

Actualitate / stiri Actualitate80 vizite[ Opinia Buzau ]

Jumatate dintre fermieri au depus Cererile Unice de Palta pentru anul acesta

Marti, 05 Mai 2020, ora 03:00

Jumatate dintre fermieri au depus Cererile Unice de Palta pentru anul acestaCampania de depunere a Cererilor Unice de Plata se va incheia anul acesta la data de 15 iunie. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca pana la acest moment, in cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plata in anul 2020, la nivelul Centrului Judetean Buzau, pana la acest moment au fost depuse 9.287 cereri, ceea ce reprezinta un procent de 49,19 % pentru o suprafata de 97.665,94 ha, daca sunt luate in calcul cererile depuse cu un an in urma, care au fost in numar de 18.880. Spre deosebire de anul trecut, depunerea cererilor se face insa in acest an online, in conformitate cu prevederile OMADR nr. 89/ 03.04.2020 privind depunerea on-line a cererilor unice de plata aferente anului 2020, pentru respectarea distantarii sociale. "Reamintim ca pentru a respecta prevederile privind distantarea sociala si a preveni raspandirea pe teritoriul Romaniei a epidemiei de Coronavirus, dar si pentru a minimiza pe cat posibil efectele negative asupra activitatilor din sectorul agricol, completarea Cererilor unice de plata se realizeaza pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesand link-ul aplicatiei IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amanuntita a utilizarii aplicatiei se gaseste in ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistenta", transmit reprezentantii APIA Buzau.

Documentele care se ataseaza la dosarul Cererii unice de plata sau la modificarile aduse acesteia (copie CI/BI/ pasaport/ certificatul de inregistrare ...

Business / stiri Business33 vizite[ Opinia Buzau ]

Comunicat: PRO Romania Buzau nu zice... face!

Marti, 05 Mai 2020, ora 03:00

Comunicat: PRO Romania Buzau nu zice... face!Noi am fost singurii care, de la inceputul crizei prin care trec romanii, am somat Primaria Buzau si Consiliul Judetean sa adopte masuri care sa limiteze efectele coronavirusului, nu sa se laude ca stam foarte bine la numarul mic de imbolnaviri. Am pus intrebari la obiect, intrebari la care nici pana acum nu am primit raspuns, si am oferit solutii alternative care nu au fost bagate in seama. Am cerut sa se mareasca numarul de testari, pentru ca, si la data actuala, acestea se fac pompieristic, dupa ureche, fara a avea un plan de masuri care sa trebuiasca a fi luate in caz de urgenta. Pentru ca urgenta a aparut, asa cum anticipam, iar autoritatile au fost luate din nou pe nepregatite, desi timp a fost suficient pentru a se actiona ca astfel de situatii sa nu se intample.

Singura masura luata de catre autoritatile depasite din nou de ce se intampla in aceste zile a fost izolarea zonei unde a aparut focarul de coronavirus, cartierul Posta, fara a comunica alte masuri de urgenta care se impun in astfel de cazuri. Cum PRO Romania Buzau este un partid al faptelor, membrii nostri s-au mobilizat imediat si au trecut la munca pentru a-si ajuta semenii. Si chiar in luni dimineata, prin intermediul prim-vicepresedintelui Viorel Dobre, o mie de masti au fost donate locuitorilor din proximitatea focarului, in cartierul Mihai Viteazu, urmand ca in zilele urmatoare si alte materiale de stricta necesitate sa fie directionate din partea noastra catre locuitorii zonelor afectate. Totodata, ...

Actualitate / stiri Actualitate88 vizite[ Opinia Buzau ]

Ancheta epidemiologica langa Rm. Sarat dupa ce un buzoian a fost testat pozitiv pentru COVID 19 la Spitalul Judetean Focsani

Luni, 04 Mai 2020, ora 17:13

Ancheta epidemiologica langa Rm. Sarat dupa ce un buzoian a fost testat pozitiv pentru COVID 19 la Spitalul Judetean FocsaniConform datelor Directiei de Sanatate Publica, cazul 41 este un barbat, in varsta de 30 de ani, cu domiciliul in judetul Buzau. A fost confirmat pozitiv in data de 3 mai 2020 in Focsani, unde s-a prezentat pentru investigatii medicale. In urma unei radiografii pulmonare, s-a decis testarea pentru COVID-19, rezultatele fiind pozitive. Pacientul se afla internat la Spitalul Judetean de Urgenta Focsani.

Ancheta epidemiologica este in curs de desfasurare. Barbatul este din Ramnicelu si nu se stie daca este contact al unei persoane pozitive la COVID 19.

Actualitate / stiri Actualitate139 vizite[ Opinia Buzau ]

Inca un caz de coronavirus, confirmat pentru judetul Buzau. Are legatura cu Vrancea

Luni, 04 Mai 2020, ora 14:13

Inca un caz de coronavirus, confirmat pentru judetul Buzau. Are legatura cu VranceaGrupul de Comunicare Strategica a anuntat luni inca un caz de COVID 19 pentru judetul Buzau. Potrivit reprezentantilor Prefecturii, cazul nou cu numarul 41 nu are legatura cu focarul din cartierul Posta ci cu o situatie din judetul Vrancea. Autoritatile de sanatate publica buzoiene asteapta clarificari de la omologii din judetul vecin. Revenim cu informatii.

Actualitate / stiri Actualitate160 vizite[ Opinia Buzau ]

Stare de alerta, din 15 mai. Ce se intampla cu localitatile in carantina

Luni, 04 Mai 2020, ora 14:13

Stare de alerta, din 15 mai. Ce se intampla cu localitatile in carantinaPresedintele Klaus Iohannis a anuntat luni ca nu va emite decret prezidential pentru prelungirea starii de urgenta, insa din 15 mai vom intra in stare de alerta. Seful statului a precizat ca de la aceasta data romanii se vor misca fara declaratie in interiorul localitatilor, insa nu ne vom bucura insa de o relaxare totala, ci aceasta se va face pas cu pas.

Saloanele de ingrijire personala se vor redeschide saloanele de ingrijire personala, cabinetele stomatologice si muzeele, insa in conditii speciale de distantare si de igiena.

Masurile de ralaxare partiala nu sunt valabile pentru localitatile aflate in carantina.

Actualitate / stiri Actualitate144 vizite[ Opinia Buzau ]

Buzoienii din Posta nu au voie sa iasa din cartier nici pentru a merge la munca

Luni, 04 Mai 2020, ora 14:13

Buzoienii din Posta nu au voie sa iasa din cartier nici pentru a merge la muncaIn cadrul unei declaratii de presa pe care a acordat-o la intrarea in Cartierul Posta, primarul Constantin Toma a precizat ca pe durata carantinei, locuitorii cartierului nu au voie sa iasa din case decat pentru a merge la magazin, cu respectarea tuturor regulilor impuse. Parasirea cartierului este interzisa chiar si pentru cei ce ar fi trebuit sa mearga la munca.

In Cartierul Posta se inregistreaza o situatie inedita, respectiv nu exista niciun bancomat si nicio farmacie. Fapt pentru care Primaria a infiintat o linie telefonica de urgenta - 0238.955.955 - care functioneaza 24 de ore din 24.

Aici cei aflati in situatii dificile pot cere sprijinul celor patru echipe ale Directiei de Asistenta Sociala.

Reamintim ca Institutia Prefectului a decis, duminica noapte, instituirea starii de

carantina totala in Cartierul Posta, dupa izbucnirea focarului de

coronavirus cu 19 cazuri de COVID-19, toate in cadrul aceleiasi familii de romi.

Carantina totala, care a fost pusa in aplicare de indata, prevede reguli

stricte pentru cei aproximativ 2.000 de locuitori ai cartierului.

Actualitate / stiri Actualitate102 vizite[ Opinia Buzau ]

Ce a decis Primaria dupa declararea carantinei in Cartierul Posta

Luni, 04 Mai 2020, ora 11:45

Ce a decis Primaria dupa declararea carantinei in Cartierul PostaComitetul Local pentru Situatii de Urgenta al municipiului Buzau s-a intrunit luni dimineata, imediat dupa ce Institutia Prefectului a decis instituirea carantinei in Cartierul Posta ca urmare a izbucinirii focarului de COVID-19 de la domiciliul unei familii de romi, cu 19 persoane infectate cu coronavirus.

Astfel, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a decis achizitionarea si distribuirea a 10.000 masti pentru persoanele care se deplaseaza in spatii publice din zona carantinata, montarea de lavoare mobile, cu apa si sapun, dispensere cu dezinfectant si covorase impregnate cu dezinfectant in toate zonele de acces si la magazinele alimentare din zona carantinata, dezinfectarea zilnica a tuturor strazilor, trotuarelor si parcarilor, precum si a scarilor blocurilor situate in perimetrul carantinat.

De asemenea, municipalitatea a decis infiintarea unei linii telefonice dedicate cetatenilor din zona carantinata, modificarea traseului autobuzului nr. 3 al Trans Bus SA, dupa cum urmeaza: cap de linie Beta - cartier Mihai Viteazu - Dedeman, precum si dezinfectarea cladirii Ambulatoriului de Specialitate "Nicolae Titulescu", respectiv a spatiilor comune interioare si exterioare, precum si montarea de dozatoare si covorase cu dezinfectant la intrarile in cladire.

Actualitate / stiri Actualitate313 vizite[ Opinia Buzau ]

Situatii de urgenta de la o ora la alta

Luni, 04 Mai 2020, ora 11:13

Situatii de urgenta de la o ora la altaIn cursul ultimelor 72 ore, pompierii buzoieni au actionat pentru gestionarea a 70 situatii de urgenta, dintre care 46 au fost solicitari pentru interventia echipajelor S.M.U.R.D..

In afara acestor situatii, salvatorii au participat la 21 interventii ce au presupus stingerea incendiilor, dar si trei alte tipuri de interventii destinate protectiei comunitatilor, recunoasteri in teren in vederea pregatirii pentru eventuale situatii de urgenta in cadrul obiectivelor acestora precum si asigurare de masuri P.S.I, deblocari cai de acces in locuinte si alte misiuni.

"Ca urmare a precipitatiilor abundente inregistrate in data de 03.05.2020, in urma apelurilor primite prin intermediul S.N.U.A.U. 112, pompierii buzoieni au intervenit in urmatoarele locatii: pe strada Prutului unde a fost semnalata o inundatie la un beci; pe strada Maximilian a fost semnalata o inundatie la un subsol de bloc; la Gradinita "Boboceii" din cartierul Micro III", informeaza Biroul de Presa al ISU Buzau.

Au mai fost insa inregistrate si alte situatii de urgenta ce au fost coordonate de catre Centrul Operational Judetean, la care au intervenit societatile Urbis-Serv S.R.L. Buzau ce au presupus degajarea a doi copaci cazuti pe carosabil, pe Bulevardul Nicolae Balcescu si strada Merisorului, dar si alte situatii gestionate de Compania de Apa Buzau ce au constat in interventia in cazul refularii de apa din canalizari (pe strazile Pasajului, Lastunului, Orizontului, Rachitei, Viilor, Stavilarului si altele).

Actualitate / stiri Actualitate107 vizite[ Opinia Buzau ]

Cartierul Posta, in carantina totala timp de 14 zile

Luni, 04 Mai 2020, ora 07:48

Cartierul Posta, in carantina totala timp de 14 zileInstitutia Prefectului a decis, duminica noapte, instituirea starii de carantina totala in Cartierul Posta, dupa izbucnirea focarului de coronavirus cu 19 cazuri de COVID-19, toate in cadrul aceleiasi familii de romi.

Carantina totala, care a fost pusa in aplicare de indata, prevede reguli stricte pentru cei aproximativ 2.000 de locuitori ai cartierului: se va iesi doar in cazuri exceptionale, iar aprovizionarea cu alimente si bunuri de stricta necesitate va fi asigurata de catre autoritatile locale.

"In urma confirmarii celor 19 cazuri noi de buzoieni infectati cu noul Coronavirus, am luat decizii importante in aceasta noapte. In cadrul unei sedinte a CJCCI (Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei, n.r.) Buzau pe care am convocat-o de urgenta, am stabilit masura de a institui carantina timp de 14 zile pentru cartierul Posta din municipiul Buzau, la propunerea Directiei de Sanatate Publica. Ulterior, am primit si validarea de la Comitetul National de Coordonare si Conducere a Interventiei. Am convocat in aceasta seara Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta pentru comunicarea si aprobarea masurii. Cei 19 pacienti au fost transferati la Spitalul Municipal Ramnicu Sarat si la Institutul Victor Babes din Bucuresti. Cartierul carantinat are o populatie de circa 2.000 de locuitori. Aprovizionarea cu alimente si bunuri de stricta necesitate va fi asigurata de catre autoritatile locale", a transmis Institutia Prefectului.

Acesta este primul caz de ...

Actualitate / stiri Actualitate318 vizite[ Opinia Buzau ]

Primul caz de transmitere comunitara a COVID 19 in Buzau. Virusul a fost adus de Paste din Ialomita

Luni, 04 Mai 2020, ora 01:28

Primul caz de transmitere comunitara a COVID 19 in Buzau. Virusul a fost adus de Paste din IalomitaBuzaul se confrunta astfel cu primul caz de infectie comunitara, primul inregistrat in judetul Buzau de la inceputul pandemiei Covid - 19. Reprezentantii Prefecturii au confirmat duminica seara cele 19 cazuri noi de COVID 19, contacti directi ai celui de-al 21-lea buzoian confirmat cu noul Coronavirus, si au explicat cum a fost posibila extinderea rapida a infectiei.

In ziua de Paste, barbatul de 41 de ani din municipiul Buzau, s-a deplasat in judetul Ialomita, unde si-a vizitat rudele, de unde a contactat virusul de la socrul sau, care a fost confirmat cu Coronavirus cateva zile mai tarziu. Pe 28 aprilie, cazul 21 s-a prezentat la o unitate sanitara, unde a primit trimitere pentru a merge la un consult la Sectia Pneumofiziologie a SJU Buzau. Aici i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatele sosite pe 1 mai au fost pozitive. Barbatul a fost transportat la Institutul Victor Babes din Bucuresti. Dupa primirea rezultatelor din data de 1 mai, echipe de specialisti ai DSP, insotite de forte MAI, au mers in zona de domiciliu a pacientului, unde au identificat toti contactii directi, numarul acestora fiind de 31. Toti au fost plasati in izolare la domiciliu si le-au fost prelevate probe pentru Coronavirus. Pe 3 mai, au sosit rezultatele contactilor directi, 19 dintre acestea fiind pozitive. Drept urmare, 12 pacienti au fost transferati la Spitalul Municipal Rm. Sarat, iar alti 7 au fost transportati la Spitalul Victor Babes din Capitala. ...

Actualitate / stiri Actualitate145 vizite[ Opinia Buzau ]

Focar de COVID 19 intr-o familie de rromi din cartierul Posta. Virusul, adus din Ialomita

Luni, 04 Mai 2020, ora 01:16

Focar de COVID 19 intr-o familie de rromi din cartierul Posta. Virusul, adus din IalomitaConform datelor Directiei de Sanatate Publica, un barbat in varsta de 41 de ani, cu simptomatologie usoara si s-a prezentat la o unitate sanitara, unde a primit recomandarea de a merge la Sectia Pneumoftiziologie a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau. I-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatul emis de Institutul Cantacuzino din Bucuresti a fost pozitiv. Pacientul a fost transferat la Institutul "Victor Babes" din Bucuresti. Imediat dupa aflarea rezultatului, au fost recoltate probe sotiei si celor doi copii, care au fost plasati in izolare la domiciliu. Directia de Sanatate Publica a declansat o ancheta epidemiologica pentru stabilirea contactilor pacientului. Din datele detinute pana acum, pacientul este contact direct cu un caz pozitiv din judetul Ialomita. Acesta este cazul cu numarul 21 inregistrat in judetul Buzau.

Se pare ca buzoianul ar fi fost infectat dupa contactul cu un cunoscut din Barbulesti - Ialomita, localitate cunoscuta ca fiind focar de COVID-19.
Barbulesti, unde sute de cetateni s-au intors din strainatate, are un mare grad de infractionalitate si este declarata focar de infectie cu coronavirus inca de luna trecuta.

Actualitate / stiri Actualitate181 vizite[ Opinia Buzau ]

Ce politicieni buzoieni au transmis mesaje de Ziua libertatii presei

Duminica, 03 Mai 2020, ora 16:00

Ce politicieni buzoieni au transmis mesaje de Ziua libertatii preseiIn fiecare an, la 3 mai sunt marcate principiile fundamentale ale libertatii presei si este adus un omagiu jurnalistilor care si-au pierdut viata in timpul exercitarii profesiei. Ziua mondiala a libertatii presei a fost proclamata de Adunarea Generala a ONU in 1993, in urma unei recomandari adoptate la a XXVI-a sesiune a Conferintei Generale a UNESCO.

ONU a declarat ziua de 3 mai drept "Ziua mondiala a libertatii presei" pentru a aduce in atentia publica importanta si necesitatea respectarii libertatii de exprimare, conform articolului 19 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului: "Orice om are dreptul la libertatea exprimarii opiniilor; acest drept include libertatea de a avea opinii fara imixtiune din afara, precum si libertatea de a cauta, de a primi si de a raspandi informatii si idei prin orice mijloace si independent de frontierele de stat", dar si ca raspuns la o chemare a jurnalistilor africani, care, in 1991, a condus la Declaratia Windhoek privind pluralismul si independenta mijloacelor de informare in masa.

In 2020, tema campaniei mondiale pe care UNESCO o lanseaza pe canalele media si social media, pune accentul pe "Jurnalismul fara teama sau favoruri" intr-un peisaj mediatic din ce in ce mai complex. De asemenea, organizatia supune atentiei subiecte precum asigurarea sigurantei jurnalistilor, atat a femeilor, cat si a barbatilor si a lucratorilor din mass-media, sustinerea activitatii in mass-media independenta si profesionala, fara implicare politica si ...

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Opinia Buzau ]

Autoritati in alerta! Barbat din municipiul Buzau, confirmat pozitiv cu COVID 19

Duminica, 03 Mai 2020, ora 14:12

Autoritati in alerta! Barbat din municipiul Buzau, confirmat pozitiv cu COVID 19Autoritatile sanitare sunt in alerta dupa ce a fost confirmat un nou caz de COVID 19 in municipiul Buzau. Conform datelor Directiei de Sanatate Publica, este vorba despre un barbat in varsta de 41 de ani. Acesta a avut simptomatologie usoara si s-a prezentat la o unitate sanitara, unde a primit recomandarea de a merge la Sectia Pneumofiziologie a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau. I-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatul emis de Institutul Cantacuzino din Bucuresti a fost pozitiv. Pacientul a fost transferat la Institutul "Victor Babes" din Bucuresti. Imediat dupa aflarea rezultatului, au fost recoltate probe sotiei si celor doi copii, care au fost plasati in izolare la domiciliu. Directia de Sanatate Publica a declansat o ancheta epidemiologica pentru stabilirea contactilor pacientului. Din datele detinute pana acum, pacientul este contact direct cu un caz pozitiv din judetul Ialomita. Barbatul nu fusese in izolare la domiciliu.

Acesta este cazul cu numarul 21 inregistrat in judetul Buzau.

Actualitate / stiri Actualitate145 vizite[ Opinia Buzau ]

Accident grav pe E85, in zona Comisoaia. Trafic blocat

Sambata, 02 Mai 2020, ora 17:12

Accident grav pe E85, in zona Comisoaia. Trafic blocatUPDATE

Din primele cercetari efectuate la fata locului, in timp ce conducea un autoturism in zona Comisoaia, pe DN2 E85, un barbat de 38 de ani, din Braila, ar fi pierdut controlul autoturismului si a intrat in coliziune cu un alt autoturism ce se deplasa pe sensul opus de circulatie, condus de un barbat in varsta de 60 de ani din Vrancea.

Accidentul s-a soldat cu decesul soferului de 38 de ani si ranirea pasagerului acestuia, un tanar de 22 ani, din Suceava, dar si a celuilalt sofer. Cei doi raniti au fost transportati la spital pentru ingrijiri medicale.

In cauza se va intocmi dosar penal iar politistii continua cercetarile.

Trafic blocat pe DN2 E85, in zona Comisoaia, in urma unui accident rutier. Doua autoturisme au fost implicate.

Revenim cu detalii.

Actualitate / stiri Actualitate196 vizite[ Opinia Buzau ]

Comunicat: USR solicita masuri de repornire a economiei

Sambata, 02 Mai 2020, ora 08:11

Comunicat: USR solicita masuri de repornire a economieiIn acest moment, Romania, alaturi de intreaga umanitate, este prinsa in menghina dintre avertismentele medicilor infectionisti si cele ale economistilor. Daca Germania si alte tari, aflate pana la criza pandemica pe excedent bugetar si avand resurse consistente din rezerve strategice, isi permit sa fie oarecum relaxate in aceasta perioada, Romania avea deja probleme majore in ce priveste deficitul bugetar, datoria externa, bugetul asigurarilor sociale subventionat iar infrastructurile rutiera si feroviara fiind la nivel de anii '90.

Daca pandemia se numara in luni, criza economica determinata de oprirea activitatii se numara in ani. Blocarea economiei este infinit mai nociva pentru ingroparea Romaniei decat coronavirusul in sine! Stim cu totii asta si deja o resimtim in buzunare si in ce punem pe masa. Facturile vin, chirie, utilitati, mancare... si se impune ca dupa doua luni de zile sa reincepem activitatile economice, sa mergem la munca sau vom muri de foame la propriu! Modul nostru de viata va suferi modificari. Vom pastra pe mai departe o minima distantare sociala, reguli stricte de igiena si de convietuire, dar incet si sigur va trebui sa ne reluam viata si activitatea. Au fost facute investitii masive in sistemul sanitar si asta este foarte bine. Majoritatea trebuiau facute de multa vreme. Cu siguranta ca se vor continua achizitiile, o ampla reforma medicala, implementarea de noi reguli si proceduri de lucru, multa vreme dupa 15 mai. Cu un sistem medical bine pus la ...

Actualitate / stiri Actualitate78 vizite[ Opinia Buzau ]

Comunicat PRO Romania I Constantin Ionescu: "Sunteti PRO Ardeal, domnule Toma?"

Sambata, 02 Mai 2020, ora 08:10

Comunicat PRO Romania I Constantin Ionescu: "Sunteti PRO Ardeal, domnule Toma?"Nimic nu ne mai mira cand vine vorba despre primarul Constantin Toma, de la cheltuirea aberanta a banului public pe chermeze si alte susanele, borduri si panselute in timp de criza, pana la respingerea unor proiecte de hotarari pentru simplul fapt ca initiatorul nu este coleg de partid cu el. A patit-o recent Constantin Ionescu, colegul nostru si consilier municipal al PRO Romania, cand PSD+PNL=LOVE au luat in ras si i-au aruncat la cos initiativa de a oferi bani, prin decontarea cheltuielilor de transport si prime sau bonusuri pentru copiii din Buzau care fac performanta. Ultima gaselnita insa, cand toata lumea este cu ochii pe PSD in urma scandalului de la centru cu acuzatia lansata in spatiul public de intelegeri oculte si vanzare a Ardealului, intrece orice imaginatie. Mai ales ca, daca traim in democratie iar Constantin Toma a ajuns primar in urma unor alegeri libere, totul li se datoreaza celor care in 1989 au iesit in strada cu orice risc, iar 1.200 dintre ei au platit pretul suprem.

Vorbind despre Revolutie, primarul Buzaului a avut o iesire impardonabila, nedemna si care, prin gravitatea sa, ataca ideea de democratie si drept la exprimare a celor care, asa cum spuneam mai sus, au aparat cu piepturile goale in centrul orasului tocmai acest concept. "Vazand atata umplutura si fauna care nu a adus nici un progres acestei tari, nu am mai luat revolutionar... aaa..., certificatul de revolutionar", a declarat primarul Constantin Toma spre stupefactia colegilor sai si ...

Actualitate / stiri Actualitate102 vizite[ Opinia Buzau ]

Comunicat I Viceprimarul Ionut Apostu: "Demisia, domnule consilier Rosioru!"

Vineri, 01 Mai 2020, ora 17:11

Comunicat I Viceprimarul Ionut Apostu: "Demisia, domnule consilier Rosioru!"Am urmarit cu mahnire evolutia evenimentelor petrecute la finalul sedintei Consiliului Local Municipal de miercuri si nici acum nu pot concepe cum a fost posibila o asemenea fapta reprobabila: UN CONSILIER LOCAL A LOVIT UN CETAEsEAN AL MUNICIPIULUI BUZAU PE TREPTELE PALATULUI COMUNAL, INSTITUEsIE SIMBOL AL ORASULUI SI AL ADMINISTRAEsIEI BUZOIENE!

O astfel de atitudine nu poate fi tolerata nici de opinia publica buzoiana, dar nici de colegii din administratia locala si din Consiliul Local Municipal. De ce? Pentru ca traim intr-un climat viciat grav de violenta. Filmele, stirile, traficul auto, sportul de echipa sau individual, traiul la oras, relatiile de serviciu, demonstratiie stradale, toate sunt marcate adanc de violenta. S-a atins deja stadiul la care, in modul sau de exprimare publica, politica romaneasca pare de neconceput fara violenta. Observam cum activitatea politica impleteste violenta de limbaj, verbal sau scris, cu aceea de comportament si violenta de actiune cu brutalitatea din relatia directa cu opozantul politic sau chiar cu proprii cetateni.

Nu trebuie sa mai toleram asta!

Nu trebuie sa mai acceptam printre noi astfel de personaje!

Am simtit nevoia sa iau atitudine, domnule Rosioru, pentru ca nu am nicio asteptare sa vi se ceara demisia de catre liderii partidului caruia v-ati alaturat, partid care a inventat teoria "pixelului albastru", pentru a justifica si a scuza faptul ca presedintele Basescu a lovit peste fata un baietel.

Dumneavoastra ati inventat ..

Actualitate / stiri Actualitate180 vizite[ Opinia Buzau ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Trei buzoieni au fost rapusi de COVID-19, in ultimele 24 de ore. Unul dintre ei avea 42 de ani
DSP a raportat, luni, un numar semnificativ de cazuri de imbolnavire cu coronavirus, in judetul ...
Doua buzoience infectate cu SARS-CoV-2 au murit in ultimele 24 de ore
Zeci de noi cazuri de imbolnavire cu coronavirus in judetul Buzau, dar si doua noi decese au fost ...
Un pusti de 14 ani a murit dupa ce a cazut de la etajul unei cladiri abandonate, din centrul Buzaului
Un baiat de 14 ani a murit, miercuri seara, dupa ce a cazut de la ultimul etaj al unei cladiri ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor