Candidatul PNL la presedintia Consiliului Judetean Ilfov, partener de smecherii al fostului deputat ramnicean Titi Holban

   

Conducerea liberalilor ilfoveni l-a desemnat pe Thuma Hubert candidat al PNL la presedintia Consiliului Judetean Ilfov. Fost deputat, acesta a fost condamnat in 2014 la sase luni inchisoare cu suspendare pentru fapte de coruptie.
,,Aseara a fost o intrunire a Comitetului director al filialei Ilfov in care s-a luat decizia ca domnul Thuma Hubert sa fie candidatul PNL la presedintia Consiliului Judetean, iar eu sa fiu candidatul la functia de senator, primul loc la Senat", a declarat Marian Petrache, actualul sef al Consiliului Judetean Ilfov, pentru "Agerpres".

In anul 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a gasit vinovat pe Thuma de folosire a influentei sau a autoritatii de catre o persoana cu functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. In 2017, Thuma Hubert a fost ales presedinte al PNL Ilfov. La vremea respectiva, el a declarat pentru HotNews.ro ca perioada de incercare a sentintei sale (doi ani) a incetat si a fost reabilitat, astfel ca respecta criteriile de integritate ale partidului. Acesta a adaugat ca tocmai in baza acestor criterii nu a mai candidat pentru un nou mandat de parlamentar in 2016.

Numele lui Thuma se leaga, insa, si de o alta afacere de coruptie, care l-a avut drept protagonist pe fostul deputat PNL (ulterior UNPR) de Buzau Titi Holban, si el condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare. Acesta s-a aflat, pe parcursul anului 2014, sub control judiciar, masura luata de |nalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce plenul Camerei Deputatilor a respins, pe 2 iulie 2014, cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii sale preventive. Acesta a fost judecat pentru trafic de influenta, respectiv ca ar fi luat 10.000 euro pentru ca o firma sa nu fie sanctionata, dupa un control al Directiei Antifrauda. "Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori a reiesit ca, in cauza, exista probe si date din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt: in luna ianuarie 2014, inculpatul Titi Holban a acceptat promisiunea unui denuntator ca, in schimbul sumei de 10.000 euro, suma pe care a primit-o efectiv, in doua transe, va interveni pe langa o alta persoana, pentru ca aceasta, la randul ei, sa intervina pe langa un inspector cu functie de conducere la una dintre Directiile Regionale Antifrauda, astfel incat o societate administrata de un apropiat al denuntatorului sa nu fie sanctionata in urma controlului efectuat de aceasta institutie", sustin procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Denuntatorul din dosar este Adrian Necula, directorul companiei ilfovene MAYARO CARB - principalul furnizor de produse petroliere al benzinariilor "Valceana", proprietate a familiei Holban -, iar intermediarul care urma sa "aranjeze apele" la Directia Antifrauda era deputatul PNL de Ilfov Hubert Petru Stefan Thuma.
Joi, 27 Februarie 2020, ora 02:02
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
VIDEO Care sunt candidatii din Buzau pe care partidele ii arunca in lupta pentru Camera Deputatilor si Senat
Termenul pentru depunerea, la Birourile electorale de circumscriptie, a listelor de candidati pentru ...
Palinca cu para in sticla, mandria unui producator din Buzau. Care este secretul introducerii fructului
Palinca de pere, cu fructul in sticla, este produsul cu care se mandreste un buzoian din zona de ...
Pieton lovit de un autoturism, in timp ce se deplasa pe marginea drumului E85
Traficul pe DN2E85 a fost dirijat in zona intersectiei cu DJ203K, la iesire din Gura Calnau catre ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor