Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatura la congresul PSD din februarie

   

Presedintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seara, la finalul Comitetului Executiv National al partidului, ca ,,cel tarziu" pana pe 29 februarie va avea loc congresul PSD, care va fi unul ,,transparent si corect": ,,Actuala conducere este una interimara. Avem un obiectiv si un mandat foarte clar de la colegi, de a organiza un congres in luna februarie. S-a si inaintat o data, o ultima data pentru acest congres: 29 februarie. Vom vedea forma congresului, extraordinar sau ordinar, marea majoritate fiind pentru un congres ordinar. Noi, echipa interimara, ne vom face treaba, sa fie un congres transparent si corect. Este mandatul pe care l-am primit, mandatul pe care o sa il duc la capat in toata aceasta perioada", a spus Ciolacu.
Intrebat daca va candida la congres, Marcel Ciolacu a precizat: ,,Mandatul meu, in acest moment, este de a organiza cel tarziu pe data de 29 februarie un congres corect si transparent, cum au fost toate congresele la PSD. Dupa ce o sa fiu sigur ca o sa duc toate la indeplinire, o sa iau si hotararea in ceea ce ma priveste", a spus liderul interimar al partidului, care a adaugat ca ,,marea provocare a fost ca aceasta trecere sa fie cat mai democratica si corecta intre vechea (conducere, n.r.) si conducerea interimara".

Marcel Ciolacu a mai precizat ca restructurarea Partidului Social Democrat este in curs: ,,Am si creionat doua departamente care mi s-au parut cele mai importante: Departamentul de Relatii internationale si Departamentul de comunicare. La Relatii internationale - Victor Bostinaru, Victor Negrescu, Titus Corlatean, Angel Talvar si liderul grupului de europarlamentari, Dan Nica; la Comunicare - doamna deputat Tusa, Olguta Vasilescu, Lucian Romascanu, Daniel Suciu dintre oamenii politici, urmand ca de luni sa incepem sa ne ocupam de Departamentul cu diaspora si de Departamentul relatiei cu sindicatele, unde, de astazi, exista un nou sef, domnul Marius Budai", a mai spus Ciolacu.

In acelasi context, liderul interimar al PSD a spus despre Codrin Stefanescu ca ,,nu este membru (in Comitetul Executiv al partidului, n.r.) si nu este secretar general adjunct" al PSD, in conditiile in care, a explicat el, a obtinut aceasta functie ,,printr-un artificiu care nu era statutar".

Marcel Ciolacu a declarat si ca Niculae Badalau nu a fost exclus din partid si nicio persoana nu va fi exclusa cat timp el este presedinte interimar, liderul de la Giurgiu fiind totusi sanctionat prin pierderea functiilor de la nivel national: ,,La inceputul Comitetului Executiv a fost una dintre prioritati sa discutam iesirea nefericita, grava, a colegului meu Niculae Badalau. S-a si votat o sanctiune, respectiv dansul nu mai face parte din niciun for de conducere al partidului la nivel central, urmand ca organizatia de la Giurgiu sa aiba discutii in interior. Totusi, trebuie sa existe intr-un partid si independenta organizatiilor judetene. Nu stiu daca e suficient sau insuficient, oricum ce stiu cu tarie, Partidului Social Democrat i-a facut foarte mult rau acea declaratie. Chiar daca dansul ne-a explicat contextul in care a facut acea declaratie", a afirmat Ciolacu.

Liderul interimar al PSD a precizat decizia ca Badalau sa nu mai faca parte din niciun for de conducere la nivel central a fost luata la propunerea sa: ,,Eu nu sunt tatucul acestui partid (...) Cat timp o sa fiu eu presedinte interimar, nu va fi exclus nimeni din partid. Exista posibilitatea, de acum inainte, de a exista suspendari", a mai adaugat Marcel Ciolacu.
Vineri, 06 Decembrie 2019, ora 02:04
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Scoala mutata din nou in sistem online, pentru 15.000 de elevi din Buzau
Mii de elevi din municipiul Buzau invata de acasa, din fata calculatoarelor, in urmatoarele doua ...
Cerbul salvat si ingrijit de jandarmii buzoieni a fost botezat. A primit numele unui domnitor VIDEO
Starea de sanatate a cerbului salvat saptamana trecuta de jandarmii din orasul Nehoiu, judetul ...
Petrecere intr-un local din orasul Pogoanele, incheiata cu amenzi de aproape 18.000 de lei
Marti seara, in timpul actiunilor de verificare, politistii din Pogoanele au constatat ca intr-un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor