Concurenti din Republica Moldova si Statele Unite ale Americii, in premiera la Concursului de Arte "Margareta Sterian" de la Buzau

   

La Liceul de Arte din Buzau luna martie debuteaza in acordurile muzicii clasice si culorile primaverii, toate datorate Concursului National de Arte "Margareta Sterian", ajuns la cea de a XI-a editie. Manifestarile prilejuite de acest eveniment se vor desfasura in perioada 28 februarie - 1 martie.
Concursul se adreseaza tuturor elevilor din scolile si liceele din tara si se desfasoara pe urmatoarele sectiuni: MUZICA INSTRUMENTALA (Categoria A - pentru elevi din licee si scoli cu profil artistic, Categoria B - invatamant de masa), TEORIE MUZICALA, ARTE VIZUALE (Sectiunea A - pentru elevi din licee si scoli cu profil artistic, Sectiunea B - invatamant de masa), CREATIE LITERARA (POEZIE SI ESEU) IN LIMBA ROMANA (on- line), POEZIE IN LIMBA ENGLEZA SI LIMBA FRANCEZA (on-line), ARTA ACTORULUI.

"La aceasta editie, participarea a depasit cu mult asteptarile organizatorilor, fiind inscrisi peste 1.500 de candidati din toate judetele tarii si din municipiul Bucuresti. Pentru prima data la aceasta editie s-au inscris si candidati din Republica Moldova si din Statele Unite ale Americii. Participarea din ce in ce mai numeroasa demonstreaza dorinta participantilor de a-si testa abilitatile in cadrul unui concurs de valoare. Calitatea concursului este data si de un juriu de exceptie format din profesori de la Universitatea de Muzica Bucuresti si Universitatea Nationala de Arta Actorului Bucuresti, condus de doamna Decan conf. univ. dr. Cristina Popescu Stanesti", a declarat Mioara Sangeorzan, directorul Liceului de Arte Buzau.

Iubitorii muzicii clasice, pasionatii de arta si toti cei care iubesc cultura sunt asteptati duminica, 1 martie 2020 incepand cu ora 10.00, la Vernisajul Expozitiei si Gala Laureatilor Concursului, in sala Consiliului Judetean Buzau.
Joi, 27 Februarie 2020, ora 02:00
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
VIDEO Cum arata cea mai spectaculoasa sosea din judetul Buzau, abia inaugurata
"TransMurgesti", asa cum a fost botezat deja de catre localnici drumul judetean 203A, are ...
Asfalt nou si parcari reamenajate, pe o strada paralela cu Bulevardul Unirii
Muncitorii din subordinea administratiei municipiului Buzau urmeaza sa reabiliteze o artera intens ...
Fermier nevoit sa angajeze zilieri pe Facebook: localnicii prefera carciuma
Pietele abunda anul acesta de fructe de padure autohtone, dulci, aromate si sanatoase. Pentru ca nu ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor